Tag Archives: Personal

Mengiringi Ibu Yang Bakal Menunaikan Umrah dengan Supplemen Terbaik

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Selamat hari Isnin kepada semua pembaca saya. Sedikit tips motivasi untuk hari ini, kemarahan itu adalah daripada syaitan. Manakala bersabar itu mengundang kesukaan Malaikat dan keredhaan Allah. Maka pilihan itu di tangan kita. Kita boleh bertindak untuk mengawal perasaan kita. Jadi, laluilah hari ini dengan PENUH KESABARAN walaupun sukar ataupun anda… Read More »

Surat untuk ‘Adik-adik Gadis Melayu Kpop’ku

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah.. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Kecoh sekarang isu viral Kpop yang tersebar melalui media Malaysia dan telah mendapat perhatian daripada netizens di Malaysia termasuk penganjur dan badan kerajaan. Ramai yang mengkritik adegan-adegan tersebut yang melibatkan anak-anak gadis muda berbangsa Melayu bertudung yang merelakan diri mereka dipeluk dan dicium oleh artis Kpop… Read More »

Ada Saudara-mara yang Sakit Kronik? Usahalah dengan Vivix

Teks : Wan Syahida Kahar Bulan ni, saya banyak membaca tentang Vivix… Sebuah tonik sirap yang merupakan supplemen anti-oksidan, anti-penuaan dan anti-kanser yang terbukti berkesan memulihkan pelbagai jenis penyakit di dunia… MasyaAllah. Besarnya ilmu Allah itu… Dan MasyaAllah lagi, apabila ada segolongan saintis yang berjaya menemui semua khasiat alam semulajadi ini, dan memformulasikan Vivix bagi memudahkan kita semua… Read More »

Update Sumbangan Banjir

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum. Apa khabar para pembaca ku sekalian? Tahun baru yang datang, dah ada azam baru atau resolusi baru? 🙂 Yang pastinya tahun ni, kita semua menyambut tahun baru dengan lebih insaf di atas bala yang negara kita hadapi. Pesta dan konsert di ambang tahun baru pun dah dibatalkan dan pada masa yang sama,… Read More »

Pendaftaran Anak di Tadika PASTI

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum. Apa khabar para pembaca saya yang saya hormati? Doa dan harapan saya agar anda semua sentiasa berada di bawah lindungan rahmat Allah. Alhamdulillah, pada hari Ahad yang lepas, saya dan suami baru sahaja selesai mendaftarkan anak kami Ameerah di sekolah PASTI Kg. Pasir, Lembah Pantai untuk kemasukan 4 tahun. Syukurlah masih ada… Read More »

Sumbangan Alat Kelengkapan Solat Diperlukan untuk Mangsa Banjir

Teks: Wan Syahida Kahar Assalamualaikum. Apa khabar sahabat-sahabat pembaca saya? Saya doakan agar semuanya berada dalam lindungan rahmat Allah. Terutamanya yang berada di pantai timur dan sedang mengalami musibah banjir, semoga semuanya dilindungi Allah dan harap-harap banjir lekas surut. 6 hari berlalu dengan penuh kecemasan dan keinsafan, sejak hari pertamanya berlaku banjir ni. Walaupun saya berbisnes, selama 6-7… Read More »

Tips Perniagaan untuk Anda yang Berminat untuk Berniaga

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum.. Apa khabar anda semua? Saja je hari ni rasa nak tulis sesuatu yang lain daripada yang biasa dalam blog saya ni. Saya ingin menceritakan berdasarkan pengalaman saya sendiri yang sudah berniaga secara online bermula sejak tahun 2012 lagi.  Masa tu, saya kerja sebagai engineer. Specifically, a Conversion Engineer dan juga Quality Engineer.… Read More »

Pengalaman Saya Mempersiapkan Ilmu untuk Menyusu Bayi

Teks : Wan Syahida Kahar Dahulu sewaktu saya mengandung kali pertama semasa anak sulung saya, saya memang zero-knowledge tentang mengandung, tentang bayi, tentang bersalin, tentang berpantang, tentang penjagaan bayi, dan apatah lagi tentang penyusuan bayi. Sebab tak ada adik-beradik yang berkahwin lebih awal daripada saya. Sayalah yang pertama kahwin, malah di antara sepupu-sepupu terapat saya, TAK ADA yang… Read More »

Keputusan UPSR 2014

Teks : Wan Syahida Kahar Keputusan UPSR tahun 2014 telah pun diumumkan semalam. Umum mengetahui tentang kontroversi ujian ini apabila berlaku kes soalan bocor. Habis ujian peperiksaan Sains, Bahasa Inggeris, Matematik dan Bahasa Tamil terpaksa para pelajar tempuhi sekali lagi. Walaupun saya tak ada kaitan pun dengan ujian ini (saya bukan cikgu, bukan juga ibu bapa yang ada… Read More »

Yang Terbaik Untuk Mak

Teks : Wan Syahida Kahar Nak menyelit sedikit kisah keluarga saya. 3 bulan dahulu, semasa jalan-jalan raya, ziarah-ziarah rumah orang, kasihan sangat tengok mak mertua yang selalu penat-penat. Kadang-kadang hypo. Mak mertua ada kencing manis. Saya yang masa tu baru kenal Shaklee, berkata kat suami, sanggup tak Abang belikan supplemen terbaik Shaklee (dan termahal juga) utk Ma? Shaklee’s… Read More »