Tag Archives: Personal

Everybody Can Change

Saya bila step into dunia bisnes, baru saya tahu mencabarnya rasa. Saya takde background in business. Saya seorang yang pemalu. Saya tak pandai bercakap. Siapa yang kenal saya, mesti tahu camne saya orangnya dulu-dulu… Very low profile, very very low self-esteem. Very low in confidence. Veryyyy soft spoken. Ramai la tu yang angguk-angguk kan!! (Dalam hati, ooo ngate… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »

Di Antara Rutin Seorang WAHM

Assalamulaikum. Di antara rutin seorang work at home mom seperti saya adalah menerima parcel daripada GDEX. Dan kalau dah dapat parcel, anak-anak la yang paling seronok dan excited.   Posto.. posto…  Keterujaan anak-anak bila apa-apa parcel sampai. Posmen pun gelak tengok gelagat budak-budak ni bila nak hantar barang.. hehe. Kita nak pakei tudung pun tak menyempat. Ameer je… Read More »

Tips Mudah Bersalin Berdasarkan Pengalaman Saya Sendiri

Assalamualaikum semua.   Anak-anak saya; Kakak Ameerah & Adik Ameer Saya ada 2 kali pengalaman bersalin. Bersalin anak pertama agak complicated sehingga saya terpaksa melahirkan secara cesarean. Masa tu tak berpengalaman dan tak belajar cara-cara untuk meneran atau tips mudahkan bersalin jadi saya rasa itu semua sedikit sebanyak mempengaruhi kesukaran saya bersalin. Untuk anak kedua, saya banyak bersedia… Read More »

Jika Kita Ingin Capai Sesuatu Kelainan, Kita Perlu Berubah

  Sejak saya sertai bisnes Shaklee, saya mula lakukan perkara-perkara yang saya tak pernah lakukan.  Saya telah berubah daripada menjadi orang biasa, kepada orang yang berimpian besar.  Daripada kepompong seorang makan gaji yang habis bulan bayar hutang, minyak, tol, kemudian kepada surirumah yang tiada pendapatan, kini kepada work at home mom yang dah berpendapatan 4 angka sebulan.  Kalau… Read More »

My Shaklee Effect

Assalamualaikum semua!    My Shaklee Effect Sebenarnya semalam Facebook tunjukkan Friendship Memory saya & husband.. Dah 7 tahun Friend kat Facebook.  FB tunjukkan gambar-gambar lama kami. Dari awal berkahwin sampai sekarang. Saya tengok balik gambar lama saya, terkejutnya rasa.. Hairan rasa, awat teruk sangat muka saya ni dulu?? Berminyak, kusam, gelap.. ??  Bezanya ngan sekarang sejak saya dah… Read More »

Apa Yang Saya Paling Sukakan Dalam Shaklee?

 Ada beberapa sebab kenapa saya tetap setia dengan Shaklee, tetap terus amalkan supplimen Shaklee dan terus mengajak orang lain untuk mencuba Shaklee. Selain daripada sistem bisnesnya yang bagus, adil dan patuh syariah, saya amat sukakan Shaklee sebab: 1) Produk yang berkualiti tinggi Kerana terlalu obses dengan kualiti, Shaklee sanggup membelanjakan berjuta-juta USD sehingga 300 juta USD setiap tahun… Read More »

Bisnes Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

  Sebagai seorang pengedar Shaklee, saya sebenarnya kerap gak dihubungi orang yang minta advice tentang camne nak boost up health atau yang nak improve kesihatan melalui pemakanan tambahan semulajadi Shaklee.  Malaysians banyak sangat penyakit dan kurang nutrient, yes sebab pemakanan tak jaga, tak cukup & lifestyle susah nak ubah.  Tapi walaupun demikian saya rasa bersyukur bila kesedaran orang… Read More »

Ucapan Selamat Hari Raya 2016!

  Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman ☺️. Saya doakan anda semua sentiasa berada di bawah lindungan rahmat Allah SWT. Amiin. Alhamdulillah Allah panjangkan usia kita untuk melalui Ramadhan lagi pada tahun ini. Kini Ramadhan pun telah melabuhkan tirainya dan kita berpeluang untuk bergembira menyambut Syawal pula. Alhamdulillah. Syukur. Jadi bersempena dengan sambutan Syawal ini, izinkan saya… Read More »