Tag Archives: Personal

Family Trip ke Cameron Highlands Sempena Hari Ulangtahun Perkahwinan

Hai Assalamualaikum ! Lama saya menyepi daripada update blog ni. Selain daripada sibuk dengan urusan marketing dalam medium lain, sibuk juga dengan urusan bisnes. Tapi masih sempat jugak luangkan masa dengan suami dan anak-anak untuk ‘quality time’. Sempena sambutan Ulangtahun Perkahwinan saya dan suami, kami decide untuk jalan-jalan ke Cameron Highlands. Saya la tu yang teringin nak datang… Read More »

Alam Ria Pasti dan Sambutan Hari Lahir

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Terima kasih sebab mengambil sedikit masa mengklik dan menziarah blog saya ni ye. Salam perkenalan daripada saya kepada semua :-). Hari ni saya tak ada artikel berat-berat nak share. Hanya nak ceritakan sedikit bingkisan pengalaman dan mencoret kenangan mengenai Hari Lahir saya hari ni dan Pertandingan Alam Ria Pasti sekolah anak saya.… Read More »

Umrah Yang Mengusik Jiwa, Merendahkan Hati

Alhamdulillah, Disember yang lepas saya telah menunaikan ibadah umrah bersama suami dan anak-anak. Itu lah pengalaman pertama kali saya. Syukur Allah permudahkan dan izinkan untuk saya pergi. Saya sangat berniat nak pergi. Berusaha saya kumpulkan wang. Walaupun saya hanyalah seorang surirumah, Allah telah permudahkan untuk saya. Hasil kegigihan dan rezeki yang Allah kurniakan, dapatlah saya tunaikan hasrat di… Read More »

Sibuknya Jadi Surirumah Bekerja!

Ada yang di sini bergelar surirumah bekerja? Mesti ada banyak dugaan kan terutamanya masa awal-awal resign dari kerja makan gaji. Maklumlah tak biasa. Macam saya, saya pun ada cabaran dan dugaan yang biasa mak-mak hadapi. Contohnya dugaannya bila menjaga anak kecik. Pernah 1 hari, anak saya Ameer seawal Subuh lagi dah bangun menangis merengek. Mujur saya sempat dah… Read More »

Everybody Can Change

Saya bila step into dunia bisnes, baru saya tahu mencabarnya rasa. Saya takde background in business. Saya seorang yang pemalu. Saya tak pandai bercakap. Siapa yang kenal saya, mesti tahu camne saya orangnya dulu-dulu… Very low profile, very very low self-esteem. Very low in confidence. Veryyyy soft spoken. Ramai la tu yang angguk-angguk kan!! (Dalam hati, ooo ngate… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »