Tag Archives: Ostematrix

Cara Kurangkan Masalah Sakit Kejang Kaki Semasa Hamil

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL, SAKIT dan SANGAT TAK SELESA Pernah tak ibu-ibu hamil alami kejang kaki semasa hamil? Tengah syok-stok tidur memalam, tiba-tiba otot di bahagian betis mengeras dan sakit! Terus kita terjaga dari tidur. Bersabar la menahan kesakitan. Takleh gerak, takleh buat apa. Sakit! Suami kalau ada pun, takat boleh tolong urut je la. Tapi sakit tetap… Read More »

Tips Atasi Masalah Alahan Mengandung Supaya Lebih Bertenaga

Tips Atasi Masalah Alahan Mengandung Supaya Lebih Bertenaga Tak larat la rasanya. Masa awal-awal mengandung ni ada masalah alahan mengandung dengan rasa loya, nak termuntah, tekak tak sedap, perut tak selesa, makan tak selera, pastu asyik rasa macam nak terbaring je. Kadang-kadang pagi je yang paling teruk. Pernah jugak melarat sampai sepanjang hari. Normal ke sebenarnya? Boleh tak… Read More »

Apa Nutrien Yang Penting Sebelum Hamil dan Semasa Hamil?

N‍ak tahu tak apa nutrien yang penting sebelum hamil dan semasa hamil? Sebelum tu penting tau. Bukan dah hamil baru nak start amalkan nutrien-nutrien penting ni. Tapi sebenarnya sejak SEBELUM hamil lagi dah penting untuk mengamalkannya. Kenapa penting? Ini sebab kebanyakan wanita tak sedar pun yang dia dah hamil sampai lah dia dah perasan dia lewat datang bulan.… Read More »

Supplemen Ikhtiar Hamil Untuk Suami dan Isteri

Supplemen Ikhtiar Hamil atau Set Kesuburan untuk Suami dan Isteri Bagi pasangan yang mungkin sedang berusaha untuk hamil, cuba kenali masalah yang mungkin anda sedang hadapi… Sama ada, 1) haid tak teratur 2) badan stress 3) kerap rasa letih 4) masalah keintiman 5) masalah kurang kesuburan Shaklee boleh bantu kedua-dua pasangan suami dan isteri dengan set supplemen ikhtiar… Read More »

Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

Kalsium yang halal dan berkesan memang keperluan wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil dan menyusukan bayi. Ini adalah kisah detik pengenalan saya dengan supplemen kalsium yang halal dan berkesan. Dulu saya sebenarnya dah suka beli sendiri supplemen di farmasi. Antara yang paling saya cari dan ambil adalah Calcium. Masa hamil anak 1st, saya alami cramp. Saya faham… Read More »

Apa Yang Ada Dalam Promosi Februari 2017?

Assalamualaikum semua! Seperti biasa, kalau masuk bulan baru, mesti ada PROMOTION baru daripada Shaklee. Jadi untuk Februari 2017, ada yang istimewa untuk semua Pengedar dan Pengguna Shaklee. Apa dia tu? Jom kita tengok!   1) OSTEMATRIX Ostematrix ni paling digemari ramai. Antara kegunaanya yang paling orang suka adalah ia bagus untuk menghilangkan sakit-sakit badan serta sendi, lenguh-lenguh dan… Read More »

Gout Hanya Meminati Kaum Lelaki Ke?

Assalamualaikum semua. Pernah wonder tak gout ni asyik kena kat orang lelaki? Ke tak pernah hairan pun? Saya pun pernah tertanya kenapa. Memang betul. Lelaki lebih cenderung mengalami penyakit gout berbanding wanita. Hanya 10% sahaja wanita yang menghidapi penyakit Gout ini, dan kebanyakan daripada mereka adalah daripada golongan ‘menopause’. Gout ini kebanyakannya menyerang lelaki yang berumur 40-an. Tetapi… Read More »

Tips Ibu Hamil Tidur Lebih Lena Sepanjang Malam

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Sakit belakang dan gangguan tidur memang tak dapat dipisahkan daripada ibu-ibu yang hamil. Lagi hampir kepada tarikh bersalin, lagi kuranglah keselesaan untuk tidur. Itu lah pengorbanan ibu hamil. Sedangkan dalam tempoh kehamilan, tidur yang cukup adalah sangat penting untuk ibu hamil. Selain daripada faktor sakit pinggang, ibu-ibu hamil seringkali mengalami kesukaran… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »

Cara Atasi Masalah Sakit Belakang Ibu Hamil

Assalamualaikum semua.   Hari ni izinkan saya share tentang masalah yang terlalu biasa dialami oleh ibu-ibu yang sedang hamil dan bagaimana nak mengatasinya. Masalah yang sering berlaku, yang paling common pasti berlaku ke atas mana-mana ibu adalah masalah sakit belakang, sakit pinggul ataupun sakit kebas-kebas kaki.  Sebenarnya ini adalah perkara yang sangat normal. Ada beberapa penyebab sakit belakang… Read More »