Tag Archives: Omega Guard

Coretan Hari Raya Aidiladha 2017 Yang Lalu

Hai Assalamualaikum! Lama saya tak menjenguk blog saya ni kan? Korang apa khabar? Bulan lepas sepanjang Ogos saya telah terlebih fokus kepada medium Facebook dan Instagram. Jadi Blogging saya terpaksa ketepikan sekejap. Tapi saya tetap memang berniat nak tetap teruskan dunia Blogging saya. So, minta maaf kepada semua yang mungkin ada visit Blog saya ni tapi tak ada… Read More »

Khasiat Omega-3 yang Menyokong Kesihatan Jantung

Khasiat Omega-3 yang Menyokong Kesihatan Jantung Dalam minggu lepas, dah 2 kejadian fatal heart attack (serangan jantung yang mengakibatkan kematian) selepas main badminton yang saya dengar. Terasa sangat penting untuk saya ceritakan dan berikan kesedaran tentang kesihatan jantung ni. Mungkin ramai yang tak menyedarinya, atau yang tak ambil endah pun tentangnya. Mereka sangka mereka masih muda, jadi tak… Read More »

Ilmu Nutrisi dan Kesihatan untuk Diri dan Keluarga

Ilmu Nutrisi dan Kesihatan untuk Diri dan Keluarga Salah satu kelebihan bila kita ni buat bisnes dalam niche kesihatan, family kita pun kita nak tolong ‘jaga’. Bayangkan, dalam bidang ini, saya kerap kali menghadiri kelas ilmu nutrisi baik secara online mahupun offline. Kebanyakannya saya pelajari daripada ahli nutrisi, pengamal perubatan, dan orang-orang yang berpengalaman dalam topik tersebut. Selama… Read More »

Set Kolestrol Shaklee : Cegah Kolestrol Daripada Makanan dan Kurangkan Kolestrol Sedia Ada Dalam Badan

Assalamualaikum!! Apa khabar semua pembaca saya yang budiman? Masih dalam mood raya ke? Dah 19 Syawal ni. Rasa cepat je masa berlalu. Hujung minggu yang bakal datang ni mesti dah ada jemputan majlis hari raya yang perlu dihadiri, kan? Mungkin juga ada majlis aqiqah dan kenduri kendara. Ramai orang yang suka gabungkan semua masa bulan Syawal ni sebab… Read More »

Elak Perut Buncit dan Kolestrol Tinggi Pada Musim Hari Raya

Hai Assalamualaikum! Lagi seminggu kan nak Raya? Macamana persediaan Raya? Mesti dah kena pikir dari sekarang kan terutamanya juadah dan menu raya dan kelengkapan rumah sebab nak terima kehadiran tetamu. Dalam fikiran kita pun mesti dah terbayang-bayang juadah famous time raya. Biasalah selalu time Raya, of course la main activity dia is makan, makan, and makan, kan! Saya… Read More »

Apa Nutrien Yang Penting Sebelum Hamil dan Semasa Hamil?

N‍ak tahu tak apa nutrien yang penting sebelum hamil dan semasa hamil? Sebelum tu penting tau. Bukan dah hamil baru nak start amalkan nutrien-nutrien penting ni. Tapi sebenarnya sejak SEBELUM hamil lagi dah penting untuk mengamalkannya. Kenapa penting? Ini sebab kebanyakan wanita tak sedar pun yang dia dah hamil sampai lah dia dah perasan dia lewat datang bulan.… Read More »

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.    Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun… Read More »

Pengalaman Anak Saya Terkena Rotavirus

Assalamualaikum semua. Awal bulan Oktober yang lalu, selepas cuti Awal Muharram, anak saya yang berusia 2 tahun diuji dengan jangkitan virus selepas mandi-mandi swimming pool di Bayview Hotel, Melaka. Masa tu tengah kecoh isu penutupan Bukit Merah Laketown Resort disebabkan Rotavirus juga. Jadi mungkin la berkait. Wabak Rotavirus merata-rata. Dalam pool masa tu pun memang ramai kanak-kanak lain… Read More »

Tips Ringkas Cara-cara Memilih Minyak Ikan Di Pasaran

Assalamualaikum semua. Saya nak makan OmegaGuard fish oil saya. Cepat je dah habis sebotol.. Masa nak makan tadi tinggal sebijik je dalam botol lama so kita bukak la botoi baru. Sebab nak makan 3 bijik.  Mungkin ada yang tak heran pun pasai Omega ni. Tak makan pon takpeee. Kat farmasi pon berlambak lagi fish oil. Ape nak heran… Read More »

11 Kebaikan OmegaGuard Untuk Ibu Hamil dan Bayi Yang Anda Mesti Tahu!

Assalamualaikum semua. Tahukah anda perkara-perkara yang mempengaruhi tahap kecerdikan seseorang?  Semuanya bermula daripada perkembangan otaknya semenjak di dalam rahim ibunya lagi. Dalam pembentukan awal DNA bayi, bayi akan mencetak DNA yang dia dapat daripada DNA kedua-dua ibu dan ayahnya.  Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa genetik kepandaian bayi dicetak daripada gene ibunya tau.    Kalau anda pernah belajar biologi… Read More »