Tag Archives: Omega-3

Coretan Hari Raya Aidiladha 2017 Yang Lalu

Hai Assalamualaikum! Lama saya tak menjenguk blog saya ni kan? Korang apa khabar? Bulan lepas sepanjang Ogos saya telah terlebih fokus kepada medium Facebook dan Instagram. Jadi Blogging saya terpaksa ketepikan sekejap. Tapi saya tetap memang berniat nak tetap teruskan dunia Blogging saya. So, minta maaf kepada semua yang mungkin ada visit Blog saya ni tapi tak ada… Read More »

Khasiat Omega-3 yang Menyokong Kesihatan Jantung

Khasiat Omega-3 yang Menyokong Kesihatan Jantung Dalam minggu lepas, dah 2 kejadian fatal heart attack (serangan jantung yang mengakibatkan kematian) selepas main badminton yang saya dengar. Terasa sangat penting untuk saya ceritakan dan berikan kesedaran tentang kesihatan jantung ni. Mungkin ramai yang tak menyedarinya, atau yang tak ambil endah pun tentangnya. Mereka sangka mereka masih muda, jadi tak… Read More »

Set Kolestrol Shaklee : Cegah Kolestrol Daripada Makanan dan Kurangkan Kolestrol Sedia Ada Dalam Badan

Assalamualaikum!! Apa khabar semua pembaca saya yang budiman? Masih dalam mood raya ke? Dah 19 Syawal ni. Rasa cepat je masa berlalu. Hujung minggu yang bakal datang ni mesti dah ada jemputan majlis hari raya yang perlu dihadiri, kan? Mungkin juga ada majlis aqiqah dan kenduri kendara. Ramai orang yang suka gabungkan semua masa bulan Syawal ni sebab… Read More »

Elak Perut Buncit dan Kolestrol Tinggi Pada Musim Hari Raya

Hai Assalamualaikum! Lagi seminggu kan nak Raya? Macamana persediaan Raya? Mesti dah kena pikir dari sekarang kan terutamanya juadah dan menu raya dan kelengkapan rumah sebab nak terima kehadiran tetamu. Dalam fikiran kita pun mesti dah terbayang-bayang juadah famous time raya. Biasalah selalu time Raya, of course la main activity dia is makan, makan, and makan, kan! Saya… Read More »

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.    Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun… Read More »

Checklist Ibu Hamil

Assalamualaikum! Ada yang sedang hamil atau sedang bersedia untuk hamil?  Anda perlu lihat checklist yang wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil ni ok! Semoga ia membantu. 1. Ambil asid folik setiap hari Kesihatan bayi dalam kandungan ialah tanggungjawab si ibu. Mulakan hari dengan mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari. Jumlah ini sama dengan pengambilan kebanyakan multivitamin.… Read More »

Tips Ringkas Cara-cara Memilih Minyak Ikan Di Pasaran

Assalamualaikum semua. Saya nak makan OmegaGuard fish oil saya. Cepat je dah habis sebotol.. Masa nak makan tadi tinggal sebijik je dalam botol lama so kita bukak la botoi baru. Sebab nak makan 3 bijik.  Mungkin ada yang tak heran pun pasai Omega ni. Tak makan pon takpeee. Kat farmasi pon berlambak lagi fish oil. Ape nak heran… Read More »

11 Kebaikan OmegaGuard Untuk Ibu Hamil dan Bayi Yang Anda Mesti Tahu!

Assalamualaikum semua. Tahukah anda perkara-perkara yang mempengaruhi tahap kecerdikan seseorang?  Semuanya bermula daripada perkembangan otaknya semenjak di dalam rahim ibunya lagi. Dalam pembentukan awal DNA bayi, bayi akan mencetak DNA yang dia dapat daripada DNA kedua-dua ibu dan ayahnya.  Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa genetik kepandaian bayi dicetak daripada gene ibunya tau.    Kalau anda pernah belajar biologi… Read More »

Otak Lebih Pandai Dengan Mengamalkan Fish Oil OmegaGuard !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.   Makin ku kenal fish oil ni makin ku minat.. hihi. Sebenarnya saya teringat cikgu sekolah rendah saya pernah bagitau, orang Jepun pandai-pandai sebab diorang banyak makan ikan. Tengok la lokasi. Jepun banyak pulau. Sumber ikan banyak. Sebab tu hari-hari makan ikan. Pastu jadi pandai. Saya percaya cakap cikgu. (Cikgu saya tu… Read More »

Turunkan Darah Tinggi dengan OmegaGuard

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Dulu saya tak pernah amalkan minyak ikan atau fish oil ni melainkan Scotts Emulsion. Tapi sekarang bila saya dah makin faham tentang kepentingan minyak ikan, saya berazam untuk konsisten mengamalkannya untuk kesihatan dan kebaikan diri saya. Sebab rupa-rupanya fish oil ni adalah satu kepentingan. Ia memang saaangat sangat penting! Sebab itulah OmegaGuard… Read More »