Tag Archives: Multi-Vitamin

Anda Menggemari Makanan Segera dan Makanan Terproses?

Teks : Wan Syahida Kahar Anda suka bawa anak-anak pergi makan di restoran ‘fast food’? Tak pun, pergi ke ‘drive-thru’ dan beli ‘fast food’ atau makanan segera. Kalau tak anak-anak, mungkin anda sendiri? Mungkin anda suka ‘order through phone’ untuk penghantaran ke rumah? Kita sanggup berbelanja untuk makanan segera siap berbelanja untuk seisi keluarga. Tak kisah lah untuk… Read More »

Detik-detik Pertama Saya Mengenali dan Mencuba Shaklee

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Antara sebab utama kenapa saya buat keputusan untuk mencuba dan mengambil Shaklee adalah kerana Halalnya. Saya pernah alami kaki ‘cramp’ ketika mengandung dahulu. Mengenali badan saya sendiri, saya biasanya alami ‘cramp’ sewaktu mengandung disebabkan kekurangan Calcium (di samping kurang minum air). Biasanya jika saya ambil Calcium sebelum tidur, saya tak alami ‘cramp’.… Read More »

Stres Hidup Ibu Bapa Pada Masa Kini

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Kehidupan di bandar sememangnya sibuk. Kesibukan tugas dan tekanan di tempat kerja, selalu mengejar masa, selalu terpaksa menghadapi kesesakan lalulintas waktu pergi dan balik kerja, mengantuk di tempat kerja, badan terasa lesu, cepat letih dan lain-lain. Sepulangannya dari tempat kerja, perlu menghadap anak pula. Anak nak mandi, nak makan, merengek nak tidur.… Read More »

Mencukupkan Nutrisi Anak-anak

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Biasanya kita golongan mak-mak lah yang terlebih risau akan kesihatan dan nutrisi anak-anak. Anak kurang selera makan, tak cukup makan, tak nak makan, makan makanan merapu je yang dia nak, yang berkhasiat tak nak. Makan sikit-sikit, makan lepas tu buang, makan ikut ‘mood’, makan ikut suka hati, makan main-main, makan memilih, dan… Read More »