Tag Archives: Multi-Vitamin

Vitalea Melengkapkan Nutrisi Harian Yang Kurang Semasa Hari Raya

Vitalea Melengkapkan Nutrisi Harian Yang Kurang Semasa Hari Raya Assalamualaikum semua. Mesti semua tengah mood beraya lagi kan? Sekarang hari bekerja memang stop sekejap tapi bila tiba hujung minggu, mula la kita nak hadiri open house sana sini. Majlis perkahwinan juga tak kurang banyaknya time Syawal ni. Masa ni la kita nak makan sana makan sini. Musim raya… Read More »

Nutrien Anak Ketika Travel

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..   Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak…  Adalah MEAL SHAKES. Yes ke mana saja saya akan bawa.  Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya… Read More »

Ibu Bekerja Atau Surirumah Hari-hari Mesti Bertenaga

Assalamualaikum para pembaca saya yang dirahmati Allah. Saya nak cerita. Antara rutin saya setiap pagi… Lepas Ameerah dah gi sekolah, mandikan Ameer. Bagi makan. Diri sendiri breakfast. Mengemas rumah. Basuh baju. Hari ni nak kena vacuum sebab semalam tak sempat. Sambil sambil tu jawab PM customers yang masuk, coaching downlines  ?. Yang nak booking homestay pon ade. Kerja… Read More »

Supplement Shaklee Selamat Ke Diambil Semasa Period?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Ada ke yang bertanya soalan ini? Nak makan supplement Shaklee masa period tapi tak tahu selamat ke tak? Ok ke tak? Boleh ke tak?   Soalan ni memang hot. Customer memang bijak dan pandai. Mereka nak guna sesuatu suplimen sekarang ni bukan ikut ikutan. Tapi dengan ilmu?. Good job Shaklee’s consumers? Soalan… Read More »

Bahaya Pra-Eklampsia! Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Assalamualaikum semua.  Pra-eklampsia memang sangat-sangat bahaya dan boleh mengancam nyawa ibu hamil dan bayi. Adalah penting untuk kita kenali dengan lebih mendalam tentang apa maknanya dan risiko yang ia bawa.   APA ITU PRA-EKLAMPSIA?  Pra-eklampsia adalah keadaan yang dicetuskan akibat kehamilan. Ciri-ciri pra-eklampsia ini adalah tekanan darah tinggi, bengkak yang berlaku secara tiba-tiba dan kenaikan berat badan disebabkan… Read More »

Kawal Diabetis dan Kencing Manis dengan Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan apa khabar semua? 🙂 Kali ni saya nak kongsikan tentang kencing manis dan diabetis. Sana-sini rakyat Malaysia ramai yang mengidap diabetis. Dalam satu keluarga, mesti ada yang mengidap kencing manis. Teknologi perubatan kita yang semakin canggih pun, tapi tahap kesihatan rakyat Malaysia masih rendah, malah makin ramai yang mengidap kencing manis. Apa masalahnya sebenarnya? Masalahnya… Read More »

Nak Atasi Masalah Anemia Ketika Hamil ?

Anemia? Selalunya anemia ni berlaku ketika kita hamil. Dan ketika kita hamil juga la waktu yang paling kritikal untuk kita atasi masalah anemia ini. Kenapa anemia ini begitu berbahaya kepada ibu mengandung? Kerana ibu yang anemia boleh membawa risiko keguguran kepada bayi ataupun kelahiran bayi pra-matang. Bayi pun tak dapat membesar dengan sempurna. Dan bayi itu juga besar… Read More »

Set Hamil Shaklee – Vitamin Ibu Mengandung Yang Bagus

Set Hamil Shaklee – Vitamin Ibu Mengandung Yang Bagus Assalamualaikum para pembaca saya yang saya hormati dan sayangi sekalian :-). Saya doakan anda sentiasa bahagia dan sihat di samping keluarga. Alhamdulillah, tahniah saya ucapkan kepada anda yang disahkan HAMIL. Tahniah kerana anda bakal mendapat manfaat dan kebaikan daripada Set Hamil Shaklee ini yang terbukti keberkesanannya berdasarkan testimoni ibu-ibu yang… Read More »

Mengidam Ketika Hamil !!

AWAS!! ANDA MUNGKIN BERMASALAH JIKA MENGIDAM KETIKA HAMIL! Hi mummies.. Pernah tak rasa mengidam sesuatu ketika mengandung?? Haaa.. Mengidam sesuatu jenis makanan semasa mengandung turut dikaitkan sebagai petanda berlakunya kekurangan zat makanan atau nutrien tau. Contoh eh.. Seseorang wanita hamil yang mengidam susu atau produk tenusu seperti keju menunjukkan dia sebenarnya kekurangan kalsium. Manakala mengidam makanan manis seperti… Read More »

Bagaimana Set Menyusu Shaklee Membantu Ibu Menyusu?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Semoga semua pembaca saya berada dalam keadaan sihat dan di dalam lindungan rahmat Allah selalu 🙂 Sedar tak sedar, dah nak masuk 10 bulan saya menyusukan Ameer. Alhamdulillah atas rezeki yang Allah kurniakan, iaitu kesihatan dan kemampuan untuk terus menyusukan dengan susu badan saya sendiri. Saya yakin, setiap ibu yang bergelar… Read More »