Tag Archives: Kesihatan Ibu

Kehebatan Ostematrix!! Testimoni Sebenar daripada Pelanggan Saya!

Teks : Wan Syahida Kahar Testimoinal Ostematrix daripada pelanggan saya yang berpuas hati 🙂 Ni real feedback daripada kawan saya sendiri yang puas hati dengan calcium Ostematrix . Alhamdulillah berjaya atasi masalah cramp yang dah selalu menyerangnya malam-malam. Semuanya dengan izin Allah jugak kan. Hanya ambil sebelum tidur untuk tidur yang lebih selesa dan esoknya badan akan terasa… Read More »

Nutrisi Lengkap Shaklee untuk Ibu Mengandung, Berpantang dan Menyusu

Dr Hamid mencadangkan supaya para wanita mengamalkan supplemen tambahan Menurut pakar sakit puan, Dr. Hamid Arshat, setiap wanita, terutamanya sejak hamil, perlu memakan vitamin atau supplemen tambahan untuk kesihatan badan wanita itu secara menyeluruh. Beliau juga mencadangkan supaya meneruskannya setelah bersalin, malah sebaiknya diteruskan lagi sehingga ke akhir hayat seseorang wanita. Vitamin Shaklee menyediakan vitamin yang lengkap untuk… Read More »

Istimewanya Air Susu Ibu dan Kisahnya di Dalam Al-Quran

Teks : Wan Syahida Kahar Apa yang bayi dan ibu akan perolehi sekiranya menyusu Zaman sekarang ni ramai ibu-ibu muda yang dah makin sedar tentang kepentingan menyusukan bayi dengan air susunya sendiri. Kebanyakan tempat yang saya pergi, saya biasa nampak ibu-ibu yang menyusukan bayi. Tapi tak kurang jugak orang yang masih memberikan susu melalui botol. Namun saya tak… Read More »

Pengalaman Saya Mempersiapkan Ilmu untuk Menyusu Bayi

Teks : Wan Syahida Kahar Dahulu sewaktu saya mengandung kali pertama semasa anak sulung saya, saya memang zero-knowledge tentang mengandung, tentang bayi, tentang bersalin, tentang berpantang, tentang penjagaan bayi, dan apatah lagi tentang penyusuan bayi. Sebab tak ada adik-beradik yang berkahwin lebih awal daripada saya. Sayalah yang pertama kahwin, malah di antara sepupu-sepupu terapat saya, TAK ADA yang… Read More »

Ibu Yang Nak Cantik, Wajib Makan Vitamin C Hari-hari

Teks : Wan Syahida Kahar Antara yg biasa ditanya orang dan customers saya adalah vitamin apa yg ‘best’ dan bagus untuk kulit especially yg berjerawat? (Kes semua nak nampak lebih cantik la ni). Tak kira la anda pakai produk kecantikan apa pun atau yg paling mahal sekalipun dan tempek kat muka, semua tu hanya bertindak secara luaran je.… Read More »