Tag Archives: Kesihatan Ibu

Pengalaman Anak Sakit : Saya Terjangkit Sama!!

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Apa khabar? Semoga sihat-sihat sejahtera di samping anak-anak yang tersayang :-). Baru-baru ini anak saya Ameerah demam. Tak pasti kenapa. Tapi suami saya syak kerana kesejukan pagi sewaktu menghantarnya ke sekolah. Suami saya hantar anak menaiki motor. Masa tu tak bagi pakai jaket lagi. Jadi mungkin cuaca… Read More »

Testimoni Vivix Shaklee untuk Pelbagai Penyakit

Assalamualaikum. Di sini saya ingin kongsikan dan kumpulkan testimoni-testimoni dan maklum balas yang pernah diterima untuk produk Vivix Shaklee daripada mereka yang pernah membeli dan menggunakan Vivix Shaklee. Apa Itu Vivix? Vivix ini adalah salah satu revolusi dalam dunia supplemen semula jadi dan ia mengandungi banyak khasiat yang istimewa. Untuk mengenali tentang Vivix, kandungan serta khasiatnya, saya menjemput… Read More »

Satu Cerita Pengajaran Yang Menyayat Hati

Bismillah. Assamualaikum para pembaca saya yang budiman :-). Cuaca agak panas dan kering pada siang hari sejak akhir-akhir ini. Ramai anak kepada kawan-kawan saya yang alami batuk-batuk kering dan selsema, mungkin kerana berpunca daripada kurangnya minum air menyebabkan sakit tekak, punca kepada batuk dan selsema. Jadi para ibu bapa, silalah pastikan anak-anak kerap meminum air walaupun mereka kata… Read More »

Mengiringi Ibu Yang Bakal Menunaikan Umrah dengan Supplemen Terbaik

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Selamat hari Isnin kepada semua pembaca saya. Sedikit tips motivasi untuk hari ini, kemarahan itu adalah daripada syaitan. Manakala bersabar itu mengundang kesukaan Malaikat dan keredhaan Allah. Maka pilihan itu di tangan kita. Kita boleh bertindak untuk mengawal perasaan kita. Jadi, laluilah hari ini dengan PENUH KESABARAN walaupun sukar ataupun anda… Read More »

Triple Promotion Januari 2015 : Alfalfa, Vita-Lea for Children dan Vivix

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah…. Assalamualaikum semua…. Harap semua pembaca saya yang budiman sihat-sihat dan ceria-ceria selalu. Kalau anda tengah rasa down, rasa susah hati, sedang bermasalah, perbanyakkanlah ISTIGHFAR.. Pasti hati akan menjadi tenang.. Dan perbanyakkanlah SELAWAT… InsyaAllah semua masalah akan dipermudahkan Allah. Hidup kita, perjalanan kita, bukan kita yang punya kuasa tetapi ALLAH. Kita hanya mampu… Read More »

Ada Saudara-mara yang Sakit Kronik? Usahalah dengan Vivix

Teks : Wan Syahida Kahar Bulan ni, saya banyak membaca tentang Vivix… Sebuah tonik sirap yang merupakan supplemen anti-oksidan, anti-penuaan dan anti-kanser yang terbukti berkesan memulihkan pelbagai jenis penyakit di dunia… MasyaAllah. Besarnya ilmu Allah itu… Dan MasyaAllah lagi, apabila ada segolongan saintis yang berjaya menemui semua khasiat alam semulajadi ini, dan memformulasikan Vivix bagi memudahkan kita semua… Read More »

Alfalfa Complex: Supplemen Terbaik Untuk Dalaman Wanita dan Juga Lelaki

Teks : Wan Syahida Kahar Baru tahu, Alfalfa dah diguna pakai dalam herba tradisional sejak 1500 tahun dahulu lagi… Contohnya pada awal perubatan masyarakat China, pengamal perubatan guna dedaun alfalfa untuk rawat sakit-sakit yang berkaitan dengan usus dan buah pinggang. Dalam perubatan Ayurveda pula, pengamal perubatan gunakan untuk merawat masalah penghadaman. Dipercayai juga pada masa dulu, orang gunakan… Read More »

Langkah-langkah Persediaan Menyusu Bayi yang Anda Perlu Tahu

Assalamualaikum.. Apa khabar ibu-ibu yang sedang membuyung sekarang ni? Mungkin ada yang baru kali pertama mengandung, jadi sedang mencari-cari tips persediaan untuk menyusukan anak secara ekslusif dan sehingga 2 tahun. Lebih-lebih lagi sekiranya anda seorang ibu yang berkerjaya. Banyak sangat benda yang anda perlu pelajari dan ketahui. Apatah lagi lakukan persediaan. Kalaupun sudah pernah melaluinya semasa anak pertama… Read More »

Batuk Lebih Lekas Sembuh Dengan Vitamin C!!

Teks : Wan Syahida Kahar Saje nak share.. Saya start rajin belajar makan Vit C jenis Sustained Release ni sejak selepas bersalinkan Ameer dulu. Buah oren pun saya makan. Setiap hari waktu lunch n dinner. Tujuan saya nak makan adalah sebab nak luka dalaman dan luaran semua lekas sembuh.. Lagipun Vit C yang Klinik kesihatan ibu & anak… Read More »

Adakah Makanan Kesihatan Memberi Manfaat?

Kalau kita ke supermarket atau farmasi, kita akan lihat banyak vitamin dan makanan kesihatan atau pemakanan tambahan yang dipamerkan. Maklumat-maklumat pemakanan yang tercatat di kotak produk tersebut sudah cukup untuk membuat kita pening kepala. Apakah vitamin atau mineral yang tercatat pada kotak-kotak tersebut dapat memberi manfaat kepada kita? Beberapa kajian menunjukkan vitamin dan mineral tertentu dapat membantu mengurangkan… Read More »