Tag Archives: Kesihatan Ibu

Ibu Bekerja Atau Surirumah Hari-hari Mesti Bertenaga

Assalamualaikum para pembaca saya yang dirahmati Allah. Saya nak cerita. Antara rutin saya setiap pagi… Lepas Ameerah dah gi sekolah, mandikan Ameer. Bagi makan. Diri sendiri breakfast. Mengemas rumah. Basuh baju. Hari ni nak kena vacuum sebab semalam tak sempat. Sambil sambil tu jawab PM customers yang masuk, coaching downlines  ?. Yang nak booking homestay pon ade. Kerja‚Ķ Read More »

Supplement Shaklee Selamat Ke Diambil Semasa Period?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Ada ke yang bertanya soalan ini? Nak makan supplement Shaklee masa period tapi tak tahu selamat ke tak? Ok ke tak? Boleh ke tak?   Soalan ni memang hot. Customer memang bijak dan pandai. Mereka nak guna sesuatu suplimen sekarang ni bukan ikut ikutan. Tapi dengan ilmu?. Good job Shaklee’s consumers? Soalan‚Ķ Read More »

Bahaya Pra-Eklampsia! Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Assalamualaikum semua.  Pra-eklampsia memang sangat-sangat bahaya dan boleh mengancam nyawa ibu hamil dan bayi. Adalah penting untuk kita kenali dengan lebih mendalam tentang apa maknanya dan risiko yang ia bawa.   APA ITU PRA-EKLAMPSIA?  Pra-eklampsia adalah keadaan yang dicetuskan akibat kehamilan. Ciri-ciri pra-eklampsia ini adalah tekanan darah tinggi, bengkak yang berlaku secara tiba-tiba dan kenaikan berat badan disebabkan‚Ķ Read More »

Set Menyusu Shaklee Yang Terbaik Untuk Anda Ibu-ibu Hebat & Nak Sihat!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman! Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan, saya merupakan seorang ibu kepada 2 anak. Kedua-dua anak saya berjaya mendapat penyusuan susu ibu selama 2 tahun. Syukur Alhamdulillah. Perjuangan menyusu itu bukan mudah. Jadi saya faham perasaan ibu-ibu yang berusaha seperti anda.  Saya ada pengalaman mengepam susu di tempat kerja, meninggalkan EBM setiap hari kepada‚Ķ Read More »

Letih Terus Hilang, Buat Kerja Pun Semangat!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Hari ni saya nak share testimoni dan feedback daripada salah seorang customer saya yang merangkap rakan sekolah saya dahulu. Dia sama macam saya, seorang ibu, dah ada 2 orang anak. Tapi dia masih bekerja manakala saya surirumah.  Dulu, dia selalu sangat mengadu letih jadi supermom. Letih kerja, balik sambung kerja as a‚Ķ Read More »

Get Clean Water Pitcher – Jag Penapis Air Mudah Alih Shaklee

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah. Hari ni saya nak share tentang Jag Penapis Air Mudah Alih – Water Pitcher Shaklee. Masalah yang Biasa Kita Alami Anda suka travel? Mesti suka kan! Saya pun, kebiasaannya travel domestic je la. Terutamanya waktu sambutan anniversary ataupun cuti sekolah. Biasa kita akan menginap di hotel.‚Ķ Read More »

Bantu Atasi Gastrik dengan ESP !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman! Semoga semuanya berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Hari ni saya ingin berkongsi tentang gastrik. Ramai orang yang ada masalah gastrik ni. Namun ramai yang beranggapan ia biasa-biasa je dan tak perlu diambil serius sangat.  Apa kata sekiranya kita cuba elakkan gastrik ni setelah kita kenali apa itu gastrik, punca-puncanya dan cara‚Ķ Read More »

Kelebihan dan Keistimewaan ESP, Rugi Tak Cuba!!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang sangat saya hargai. Salam Jumaat dan semoga anda semua dilimpahi dengan rahmat Allah selalu.   Sempena promosi Energizing Soy Protein Shaklee atau ESP Shaklee yang sedang berlangsung bulan September 2016 ni, saya nak share dengan anda segala Kelebihan dan Keistimewaan ESP ni dari huruf A sampai la Z!! Bermakna segala tok nenek khasiatnya‚Ķ Read More »

Kualiti Protein Kita Makin Rendah?

Assalamualaikum semua pembaca. Semoga sentiasa dirahmati Allah hendaknya.  Ni nak cerita sikit pasal ayam dan protein. Hari-hari kita mesti makan protein kan? Untuk kes rumah saya, kerap gak makan ayam ni sebab dah menjadi kesukaan anak-anak. Kalau ayam goreng je, mesti laku habis la. Semalam waktu petang masa duk tengah masak n prepare ayam, suami saya nampak potongan-potongan‚Ķ Read More »