Tag Archives: Kenapa Shaklee

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.    Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun… Read More »

Kelas Online: Kenapa Bisnes Shaklee?

Assalamualaikum semua. Sebagai seorang leader dalam perniagaan Shaklee saya, saya mesti lah berikan input dan sharing kepada downlines saya. Jadi pada 2 malam yang lepas, saya rajinkan diri buat online class melalui Whatsapp group saya. Ni baru kali kedua saya buat online class untuk group saya, Young Successful Team.  Newbie macam saya buat online sharing ?   Alhamdulillah..… Read More »

Cara Atasi Masalah Sakit Belakang Ibu Hamil

Assalamualaikum semua.   Hari ni izinkan saya share tentang masalah yang terlalu biasa dialami oleh ibu-ibu yang sedang hamil dan bagaimana nak mengatasinya. Masalah yang sering berlaku, yang paling common pasti berlaku ke atas mana-mana ibu adalah masalah sakit belakang, sakit pinggul ataupun sakit kebas-kebas kaki.  Sebenarnya ini adalah perkara yang sangat normal. Ada beberapa penyebab sakit belakang… Read More »

Ibu Mengidap Diabetes Selama 30 Tahun Kini Semakin Sihat

Assalamualaikum semua. 2 hari lepas ada kawan SID saya kongsikan tentang pengalaman ibunya yang 30 tahun sakit diabetes, kini dah makin baik tahap kesihatannya. Mulanya mak nya tak percaya yang diabetes nya ada harapan untuk baik semula. Tapi ternyata ada perubahan besar pada kesihatannya bila konsisten mengamalkan makanan tambahan Shaklee ni. Dan bila dah ada kesan positif, baru… Read More »

2000 Kajian Untuk Satu Ramuan!!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Jika anda amalkan sesuatu makanan tambahan, sejauh manakah anda yakin dengannya? Sejauh mana anda dah kaji atau fahami tentang latar belakang makanan tambahan itu sebelum mengamalkannya?     Salah satu sebab saya yakin dengan supplement yang saya makan dan saya kongsikan sebab ianya disokong oleh kajian klinikal oleh para saintis dan pakar… Read More »

Stok Ubat Di Rumah Tak Habis Dek Kerana Supplemen

Assalamualaikum. Hari ni misi untuk mengemaskini stok ubat-ubatan kat rumah ni. Kena check mana expired n mana belum expired. Nanti nak travel baru nak check kang susahh pulak kan. So kena sort out. Baru perasan banyaknya ubat ?. Ubat demam, selsema, batuk, cery bery, perut angin, muntah, sakit tekak, sakit perut, ubat tahan sakit, garam, & ada yang… Read More »

Tips Ringkas Cara-cara Memilih Minyak Ikan Di Pasaran

Assalamualaikum semua. Saya nak makan OmegaGuard fish oil saya. Cepat je dah habis sebotol.. Masa nak makan tadi tinggal sebijik je dalam botol lama so kita bukak la botoi baru. Sebab nak makan 3 bijik.  Mungkin ada yang tak heran pun pasai Omega ni. Tak makan pon takpeee. Kat farmasi pon berlambak lagi fish oil. Ape nak heran… Read More »

Bukti Pengguna Shaklee Dah 50 Tahun Masih Sihat !!

Assalamulaikum semua pembaca saya yang budiman.  Pernah tak anda lihat atau dengar mengenai pengguna Shaklee yang setia dan dah amalkan supplemen Shaklee selama berpuluh-puluh tahun? Saya tak pernah tau. Tapi saya baru tahu baru-baru ni bila rakan-rakan Master dalam Shaklee telah pergi ke Global Conference di US dan telah menemui sendiri para pemenang anugerah Shaklee yang dah tua-tua… Read More »

Pentingnya Amalkan Supplemen Yang Ada Kelulusan KKM

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Lately banyak kan produk dan supplemen keluaran tempatan? Ada yang mempunyai kelulusan KKM namun ada juga yang tiada. Yang menjadi masalahnya adalah apabila rakyat Malaysia masih ramai yang tak ada kesedaran dan masih tak takut untuk beli dan makan supplemen yang tiada kelulusan KKM ini.  Ini kerana produk supplemen yang tiada… Read More »

Jika Kita Ingin Capai Sesuatu Kelainan, Kita Perlu Berubah

  Sejak saya sertai bisnes Shaklee, saya mula lakukan perkara-perkara yang saya tak pernah lakukan.  Saya telah berubah daripada menjadi orang biasa, kepada orang yang berimpian besar.  Daripada kepompong seorang makan gaji yang habis bulan bayar hutang, minyak, tol, kemudian kepada surirumah yang tiada pendapatan, kini kepada work at home mom yang dah berpendapatan 4 angka sebulan.  Kalau… Read More »