Tag Archives: Kenapa Shaklee

Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

Suatu masa yang dulu, saya sendiri pernah rasa boring tengok orang asyik promote Shaklee. Dulu saya pernah benci Shaklee. Masa ni saya kurang ilmu. Apatah lagi bab kesihatan ni langsung tak amik peduli. Saya tak tahu apa-apa pasal hal penjagaan dalaman. Yang saya tahu, yang penting kita kena makan makanan seimbang, ikut piramid makanan, makan banyak sayur dan… Read More »

Tablets Ada Bahan Kimia? Bermakna Shaklee Itu Tak Semulajadi Lagi?

Tablets ada bahan kimia, maka ia dah tak semulajadi lagi? Mungkin ada yang tanya, macam mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi? Dah jadi tablets, takkanlah takde tambahan bahan kimia? Ok, saya akan jelaskan. Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia. SEMUA benda di sekeliling kita, adalah bahan kimia. Contoh: AIR Air tu pun bahan kimia =… Read More »

4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi. Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau… Read More »

Bagaimana Saya Bermula Dalam Bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee: BAGAIMANA SAYA BERMULA Saja la saya nak ceritakan tentang camne saya bermula dalam bisnes Shaklee ni. Sama seperti kesemua orang bisnes Shaklee yang lain, saya hanya bermula sebagai pengguna. Sebenarnya masa saya first first start amalkan Shaklee ni saya tak nak buat bisnes pun. Masa tu saya masih aktif membuat bisnes Islamic Kids Shop saya. Saya… Read More »

Apa Yang Leaders Shaklee Dapat Dalam Leaders National Conference

Saya nak share sikit tentang hadiah-hadiah yang kami sebagai Leaders Shaklee dapat semasa National Conference di Sunway Convention Center hari Sabtu lepas. Sebenarnya ada macam-macam sangat dan semuanya memang sangat-sangat best! Sampai-sampai je lepas Registration, Shaklee berikan kami Breakfast yang sedap-sedap bersama coffee and tea. Masa selepas registration dan semasa breakfast tu kan, suasana meriahhh sangat tau. Sebab… Read More »

Menjaga Kesihatan dengan Manfaat Alam Sekitar

Dulu masa saya zaman muda-muda saya suka enter kedai Watsons, Guardian atau yang lebih kurang dengannya. Orang perempuan memang suka bab penjagaan diri ni kan… Selain tu, saya suka tengok-tengok kat bahagian ubat dan penjagaan kesihatan. Tengok je. Tapi tak reti nak beli apa, yang mana. Selalu kalau nak pilih pun, salesperson yang tolong ajar. Dia akan bagitau… Read More »

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.  Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun lepas.… Read More »

Kelas Online: Kenapa Bisnes Shaklee?

Assalamualaikum semua. Sebagai seorang leader dalam perniagaan Shaklee saya, saya mesti lah berikan input dan sharing kepada downlines saya. Jadi pada 2 malam yang lepas, saya rajinkan diri buat online class melalui Whatsapp group saya. Ni baru kali kedua saya buat online class untuk group saya, Young Successful Team.  Newbie macam saya buat online sharing 😅   Alhamdulillah..… Read More »

Cara Atasi Masalah Sakit Belakang Ibu Hamil

Assalamualaikum semua.   Hari ni izinkan saya share tentang masalah yang terlalu biasa dialami oleh ibu-ibu yang sedang hamil dan bagaimana nak mengatasinya. Masalah yang sering berlaku, yang paling common pasti berlaku ke atas mana-mana ibu adalah masalah sakit belakang, sakit pinggul ataupun sakit kebas-kebas kaki.  Sebenarnya ini adalah perkara yang sangat normal. Ada beberapa penyebab sakit belakang… Read More »

Ibu Mengidap Diabetes Selama 30 Tahun Kini Semakin Sihat

Assalamualaikum semua. 2 hari lepas ada kawan SID saya kongsikan tentang pengalaman ibunya yang 30 tahun sakit diabetes, kini dah makin baik tahap kesihatannya. Mulanya mak nya tak percaya yang diabetes nya ada harapan untuk baik semula. Tapi ternyata ada perubahan besar pada kesihatannya bila konsisten mengamalkan makanan tambahan Shaklee ni. Dan bila dah ada kesan positif, baru… Read More »