Tag Archives: Kehamilan

Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

Suatu masa yang dulu, saya sendiri pernah rasa boring tengok orang asyik promote Shaklee. Dulu saya pernah benci Shaklee. Masa ni saya kurang ilmu. Apatah lagi bab kesihatan ni langsung tak amik peduli. Saya tak tahu apa-apa pasal hal penjagaan dalaman. Yang saya tahu, yang penting kita kena makan makanan seimbang, ikut piramid makanan, makan banyak sayur dan… Read More »

Pengedar Shaklee Puchong

Berita baik kepada semua warga Puchong dan sekitarnya. Team saya di Puchong berada berdekatan dengan anda. Tak tahu mana nak dapatkan produk Shaklee? Jangan risau, team saya berada hampir dengan anda. Ekslusif bagi pengguna produk Shaklee di sekitar Bandar Kinrara, Puchong, Sunway, Petaling Jaya, Putrajaya, Cyberjaya dan KL Sentral. Anda boleh dapatkan Shaklee dengan mudah daripada Nur Ermey… Read More »

Tips Ibu Hamil Tidur Lebih Lena Sepanjang Malam

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Sakit belakang dan gangguan tidur memang tak dapat dipisahkan daripada ibu-ibu yang hamil. Lagi hampir kepada tarikh bersalin, lagi kuranglah keselesaan untuk tidur. Itu lah pengorbanan ibu hamil. Sedangkan dalam tempoh kehamilan, tidur yang cukup adalah sangat penting untuk ibu hamil. Selain daripada faktor sakit pinggang, ibu-ibu hamil seringkali mengalami kesukaran… Read More »

Kebaikan GLA Complex Untuk Kesuburan Wanita

Assalamualaikum semua.   Antara supplemen yang paling kerap dicari customers saya di kalangan wanita adalah supplemen untuk kesuburan. Ramai nampaknya yang masih ternanti-nanti rezeki zuriat ya. Alhamdulillah ada ikhtiar dan usaha daripada mereka. Bukannya menunggu dan menyerah saja. Kita boleh bantu sediakan tubuh badan yang lebih sihat dengan bantuan supplemen agar kebarangkalian untuk hamil itu lebih tinggi. Bagaimana… Read More »

Info Produk : B-Complex

Assalamualaikum semua. B-Complex ni sebenarnya banyak sangat kegunaan dan kepentingannya. Tak kira untuk kanak-kanak mahupun yang dah berusia.  Shaklee pun ada B-Complex tau dan ada bezanya B-Complex Shaklee dengan B-Complex jenama lain. Nanti saya akan terangkan. Terlebih dahulu kita lihat dulu manfaat Vitamin B yang ada macam-macam jenis ni.  B-Complex ni sebenarnya adalah gabungan di antara beberapa vitamin… Read More »

Tips Mudah Bersalin Berdasarkan Pengalaman Saya Sendiri

Assalamualaikum semua.   Anak-anak saya; Kakak Ameerah & Adik Ameer Saya ada 2 kali pengalaman bersalin. Bersalin anak pertama agak complicated sehingga saya terpaksa melahirkan secara cesarean. Masa tu tak berpengalaman dan tak belajar cara-cara untuk meneran atau tips mudahkan bersalin jadi saya rasa itu semua sedikit sebanyak mempengaruhi kesukaran saya bersalin. Untuk anak kedua, saya banyak bersedia… Read More »

Checklist Ibu Hamil

Assalamualaikum! Ada yang sedang hamil atau sedang bersedia untuk hamil?  Anda perlu lihat checklist yang wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil ni ok! Semoga ia membantu. 1. Ambil asid folik setiap hari Kesihatan bayi dalam kandungan ialah tanggungjawab si ibu. Mulakan hari dengan mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari. Jumlah ini sama dengan pengambilan kebanyakan multivitamin.… Read More »

Bagaimana Nak Tingkatkan Imuniti Ketika Hamil?

Assalamualaikum semua. Anda hamil? Jika ya, tahniah! Semoga kehamilan anda sentiasa sihat dan smooth ya.. Nak tanya la… Anda pernah demam semasa hamil tak? Pernah tak anda terfikir, selamat atau tidak mengambil ubat Panadol kerana demam ketika hamil? Atau mungkin ubat selsema atau ubat batuk ketika dijangkiti selsema/batuk? Pengalaman Saya Selsema Ketika Hamil Sebenarnya dulu masa saya mengandungkan… Read More »

Kenapa Nutrisi Untuk Ibu Hamil Amat-amat Penting?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Anda hamil? Atau mungkin yang membaca entry ini adalah suami yang isterinya hamil? Tahniah kerana anda bakal membaca entry saya ini yang akan memberi manfaat yang sangat banyak buat anda, isteri dan bayi anda :-). Sebenarnya ramai ibu yang tak tahu kepentingan nutrisi ketika hamil ni. Apatah lagi pentingnya nutrisi sejak SEBELUM… Read More »

Ibu Bekerja Atau Surirumah Hari-hari Mesti Bertenaga

Assalamualaikum para pembaca saya yang dirahmati Allah. Saya nak cerita. Antara rutin saya setiap pagi… Lepas Ameerah dah gi sekolah, mandikan Ameer. Bagi makan. Diri sendiri breakfast. Mengemas rumah. Basuh baju. Hari ni nak kena vacuum sebab semalam tak sempat. Sambil sambil tu jawab PM customers yang masuk, coaching downlines  😅. Yang nak booking homestay pon ade. Kerja… Read More »