Tag Archives: Kecantikan Kulit

Nutriwhite : Skincare Organik, Semulajadi dan Bebas Kimia

Nutriwhite : Skincare Organik, Semulajadi dan Bebas Kimia Setelah berbulan-bulan Nutriwhite skincare ni out of stock dan sold out, akhirnya ia dah kembali re-stock betul-betul sebelum Raya hari tu. Lama betul saya tunggu sebenarnya. Dan masa sebelum raya, akhirnya dapat jugak kubeli produk Nutriwhite ni. Selama ni saya hanya gunakan Make-up Remover, Gentle Cleanser, Softener (Toner), Essence, Spot… Read More »

Nak Awet Muda ?!

SIAPA yang tak ingin awet muda kan? Rasanya hampir semua wanita ingin sentiasa kelihatan awet muda, biarpun dah beranak-pinak. Walau bagaimanapun, kita memang tidak boleh lari daripada proses penuaan. Ditambah dengan faktor persekitaran yang menyebabkan penuaan kulit seperti.. 1) pola makanan yang tidak seimbang. 2) pencemaran – Hah, ni time kita balik kerja. Mmg sah-sah tempuh asap kenderaan… Read More »

7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu

Saya ingin berkongsi dengan anda tentang 7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu. Untuk pengenalan, Energizing Soy Protein atau ESP sebenarnya telah mendapat pengiktirafan seantero dunia kerana proses kajian klinikal yang dijalankan berkali-kali bagi memastikan kualiti protein yang tinggi bersumberkan tumbuhan semulajadi dapat dihasilkan untuk manfaat optimum kepada bakal pengguna.  Protein kacang soya adalah 2… Read More »

Testimoni Vivix Shaklee untuk Pelbagai Penyakit

Assalamualaikum. Di sini saya ingin kongsikan dan kumpulkan testimoni-testimoni dan maklum balas yang pernah diterima untuk produk Vivix Shaklee daripada mereka yang pernah membeli dan menggunakan Vivix Shaklee. Apa Itu Vivix? Vivix ini adalah salah satu revolusi dalam dunia supplemen semula jadi dan ia mengandungi banyak khasiat yang istimewa. Untuk mengenali tentang Vivix, kandungan serta khasiatnya, saya menjemput… Read More »

Tips Memilih Kolagen

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah.. Semalam saya telah membeli senaskhah majalah RAPI keluaran Karangkraf edaran Januari 2015. Tergerak hati untuk membeli majalah Rapi pula sebab cita-cita selepas ini, sepanjang tahun 2015 ini adalah untuk menyihatkan badan dan mengekalkan kecantikan! Saja nak refresh otak dengan bahan-bahan bacaan seperti ini. Tambahan pula usia saya pun dah 30 tahun, saya… Read More »

Ibu Yang Nak Cantik, Wajib Makan Vitamin C Hari-hari

Teks : Wan Syahida Kahar Antara yg biasa ditanya orang dan customers saya adalah vitamin apa yg ‘best’ dan bagus untuk kulit especially yg berjerawat? (Kes semua nak nampak lebih cantik la ni). Tak kira la anda pakai produk kecantikan apa pun atau yg paling mahal sekalipun dan tempek kat muka, semua tu hanya bertindak secara luaran je.… Read More »

Nak Tambah Tenaga dan Sihat Dengan Minuman Bernutrisi Tinggi?

Shaklee memperkenalkan Energizing Soy Protein atau ESP, produk terlaris Shaklee kerana keistimewaannya: Membekalkan tenaga Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot Penting untuk ibu menyusukan anak dan mereka yang sedang pulih daripada sakit Perbezaan Shaklee: Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada… Read More »

Collagen Powder Yang Lain Daripada Yang Lain

Teks : Wan Syahida Kahar Serbuk Collagen Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang paling premium selepas Vivix. Ia merupakan produk kolagen terbaik dan berkualiti tinggi serta tulen yang mengandungi 4000mg RSS (Red Snapper Scale atau Sisik Ikan Merah) dan bukannya diperbuat daripada kolagen seperti produk-produk lain seperti gamat, lembu, Yak, rumpai laut, jagung atau daripada plasenta tetapi… Read More »