Tag Archives: Kecantikan Kulit

Keputusan Klinikal YOUTH Skincare Tanpa Kompromi

Hai Assalamualaikum! Dah pernah dengar pasal Youth Skincare dan keputusan klinikal Youth? Youth adalah rangkaian penjagaan kecantikan kulit yang dikeluarkan oleh Shaklee — iaitu sebuah syarikat supplemen semulajadi nombor 1 di US. Ia adalah suatu penemuan baru dalam sains (BREAKTHROUGH) yang sangat hebat! Kenapa kita katakan breakthrough? Kerana Skincare Youth menunjukkan keputusan klinikal Youth yang hebat dalam sains,… Read More »

Rangkaian Set Penjagaan Kulit YOUTH Complex

Hai Assalamualaikum! Entry lepas saya ada introduce penemuan sains dalam dunia kecantikan dan rawatan kulit iaitu skincare YOUTH yang diusahakan oleh Shaklee! Dan kali ni, saya nak ceritakan apa dia kesemua produk yang ada dalam Rangkaian Set Penjagaan Kulit YOUTH Complex ini. Satu set YOUTH ada kesemua bahan yang melengkapi set penjagaan kulit iaitu cleanser, toner, serum, moisturizer,… Read More »

Penjagaan Kulit Anti-Penuaan dengan Shaklee YOUTH

Akhirnya Shaklee YOUTH dah keluar bulan Februari 2018 ni dan berita mengenainya dah mulai tersebar luas! Selepas 8 tahun penyelidikan saintifik dan dedikasi yang tinggi daripada pihak penyelidikan Shaklee, Shaklee telah mengeluarkan produk penjagaan kulit dan anti-penuaan YOUTH. Dengan lapan paten dan paten yang belum selesai (patent-pending), Shaklee YOUTH direka untuk membantu anda kelihatan lebih muda tanpa menggunakan… Read More »

Dapatkan Kulit Wajah Cantik Berseri dengan CoQ10 !!

Kulit wajah cantik berseri memang menjadi impian setiap wanita. Yang menjadi masalah dan kerunsingan ramai wanita, kecantikan itu sendiri tidak kekal. Bila usia kita meningkat, pasti kulit wajah kita akan menunjukkan kesan penuaan, kan? Oleh sebab itulah, kita rajin sapukan set rawatan kecantikan luaran atau skincare, siang dan malam untuk elakkan masalah penuaan atau nak kekal berwajah sentiasa… Read More »

Apa Itu Projek Spa ‘The Walking Beauty’?

Haiiii Assalamualaikum! Saya nak kongsi lagi tentang bisnes spa yang saya pernah mention dalam entries sebelum ni okay!! Kalau sebelum ni saya banyak terangkan tentang kursus usahawan Home Spa dan Mobile Spa serta Testimoni para ahli beautician spa kami setelah selesai menjalani kursus spa kami, hari ni saya nak cerita pulak tentang APA SEBENARNYA PROJEK SPA ‘THE WALKING… Read More »

Nutriwhite : Skincare Organik, Semulajadi dan Bebas Kimia

Nutriwhite : Skincare Organik, Semulajadi dan Bebas Kimia Setelah berbulan-bulan Nutriwhite skincare ni out of stock dan sold out, akhirnya ia dah kembali re-stock betul-betul sebelum Raya hari tu. Lama betul saya tunggu sebenarnya. Dan masa sebelum raya, akhirnya dapat jugak kubeli produk Nutriwhite ni. Selama ni saya hanya gunakan Make-up Remover, Gentle Cleanser, Softener (Toner), Essence, Spot… Read More »

Nak Awet Muda ?!

SIAPA yang tak ingin awet muda kan? Rasanya hampir semua wanita ingin sentiasa kelihatan awet muda, biarpun dah beranak-pinak. Walau bagaimanapun, kita memang tidak boleh lari daripada proses penuaan. Ditambah dengan faktor persekitaran yang menyebabkan penuaan kulit seperti.. 1) pola makanan yang tidak seimbang. 2) pencemaran – Hah, ni time kita balik kerja. Mmg sah-sah tempuh asap kenderaan… Read More »

7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu

Saya ingin berkongsi dengan anda tentang 7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu. Untuk pengenalan, Energizing Soy Protein atau ESP sebenarnya telah mendapat pengiktirafan seantero dunia kerana proses kajian klinikal yang dijalankan berkali-kali bagi memastikan kualiti protein yang tinggi bersumberkan tumbuhan semulajadi dapat dihasilkan untuk manfaat optimum kepada bakal pengguna.  Protein kacang soya adalah 2… Read More »

Testimoni Vivix Shaklee untuk Pelbagai Penyakit

Assalamualaikum. Di sini saya ingin kongsikan dan kumpulkan testimoni-testimoni dan maklum balas yang pernah diterima untuk produk Vivix Shaklee daripada mereka yang pernah membeli dan menggunakan Vivix Shaklee. Apa Itu Vivix? Vivix ini adalah salah satu revolusi dalam dunia supplemen semula jadi dan ia mengandungi banyak khasiat yang istimewa. Untuk mengenali tentang Vivix, kandungan serta khasiatnya, saya menjemput… Read More »

Tips Memilih Kolagen

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah.. Semalam saya telah membeli senaskhah majalah RAPI keluaran Karangkraf edaran Januari 2015. Tergerak hati untuk membeli majalah Rapi pula sebab cita-cita selepas ini, sepanjang tahun 2015 ini adalah untuk menyihatkan badan dan mengekalkan kecantikan! Saja nak refresh otak dengan bahan-bahan bacaan seperti ini. Tambahan pula usia saya pun dah 30 tahun, saya… Read More »