Tag Archives: Kecantikan Ibu

Apa Itu Projek Spa ‘The Walking Beauty’?

Haiiii Assalamualaikum! Saya nak kongsi lagi tentang bisnes spa yang saya pernah mention dalam entries sebelum ni okay!! Kalau sebelum ni saya banyak terangkan tentang kursus usahawan Home Spa dan Mobile Spa serta Testimoni para ahli beautician spa kami setelah selesai menjalani kursus spa kami, hari ni saya nak cerita pulak tentang APA SEBENARNYA PROJEK SPA ‘THE WALKING… Read More »

Nutriwhite : Skincare Organik, Semulajadi dan Bebas Kimia

Nutriwhite : Skincare Organik, Semulajadi dan Bebas Kimia Setelah berbulan-bulan Nutriwhite skincare ni out of stock dan sold out, akhirnya ia dah kembali re-stock betul-betul sebelum Raya hari tu. Lama betul saya tunggu sebenarnya. Dan masa sebelum raya, akhirnya dapat jugak kubeli produk Nutriwhite ni. Selama ni saya hanya gunakan Make-up Remover, Gentle Cleanser, Softener (Toner), Essence, Spot… Read More »

Nak Awet Muda ?!

SIAPA yang tak ingin awet muda kan? Rasanya hampir semua wanita ingin sentiasa kelihatan awet muda, biarpun dah beranak-pinak. Walau bagaimanapun, kita memang tidak boleh lari daripada proses penuaan. Ditambah dengan faktor persekitaran yang menyebabkan penuaan kulit seperti.. 1) pola makanan yang tidak seimbang. 2) pencemaran – Hah, ni time kita balik kerja. Mmg sah-sah tempuh asap kenderaan… Read More »

Projek Seamless Mom – A Natural Approach To Motherhood

Projek ‘Seamless Mom’ dengan Motto Our Natural Approach to Motherhood. Ini adalah Projek untuk ibu-ibu dan bakal-bakal ibu yang akan melalui fasa kehamilan, kelahiran dan penjagaan diri serta bayi. Banyak info nutrisi yang berkaitan dengan keluarga akan kami kongsikan kepada anda, insyaAllah. Di dalam Projek ini juga kami akan kongsikan cara dan peluang bagaimana untuk anda tambah serta… Read More »

Nak Kurus Dengan Cara Selamat?

Dalam dunia moden hari ni, dunia sedang mengalami masalah MANUSIA yang terlebih berat badan dan lebih menakutkan yang duduk di dalam kategori OBESITI juga semakin meningkat. Statistik obesiti di Malaysia menunjukkan bahawa obesiti adalah yang tertinggi di Asia Tenggara. Obesiti boleh menjadi antara punca penyakit kronik seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis dan lain-lain lagi.  Di antara… Read More »

Health & Wellness Talk: Kesihatan Wanita. Apa yang Patut Kita Tahu?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya 🙂 Hari ni dah start musim cuti sekolah. Bestnya! Kenapa? Sebab tak perlu kalut-kalut kejutkan anak dan siapkan anak pergi ke sekolah. Suami pun tak kalut untuk cepat-cepat keluar seawal mungkin. Jadi hari ini terasa agak relaks. 🙂 Saya nak ceritakan tentang Health & Wellness Talk anjuran Shaklee… Read More »

Cegah Penyakit Sekarang Sebelum Menyesal di Kemudian Hari!

Teks : Wan Syahida Kahar Alhamdulillah. Hari ni (hari Sabtu), saya baru pulang dari kenduri kahwin sepupu di Negeri Sembilan. Sambil-sambil tu, saya dan suami menziarahi pakcik kami yang menderitai penyakit diabetis baru-baru ini. Kini dia mengambil suntikan insulin dan perlu mencuci luka kakinya dengan kerap setiap minggu. Semasa promosi Vivix bulan Januari lepas, sempatlah saya mendapatkan untuknya… Read More »

Nak Tahu Kepakaran Saya?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Apa khabar semua pembaca saya yang budiman? Hari ini saya nak tuliskan assignment yang diberikan oleh mentor saya dalam Shaklee tentang kepakaran yang saya tawarkan berdasarkan pengalaman dan ilmu yang saya ada di dalam Shaklee.  Alhamdulillah. Saya berpeluang dan mengenali Shaklee semenjak saya mengandungkan anak kedua saya, Ameer Syaddad. Masa tu… Read More »

7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu

Saya ingin berkongsi dengan anda tentang 7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu. Untuk pengenalan, Energizing Soy Protein atau ESP sebenarnya telah mendapat pengiktirafan seantero dunia kerana proses kajian klinikal yang dijalankan berkali-kali bagi memastikan kualiti protein yang tinggi bersumberkan tumbuhan semulajadi dapat dihasilkan untuk manfaat optimum kepada bakal pengguna.  Protein kacang soya adalah 2… Read More »

Testimoni Vivix Shaklee untuk Pelbagai Penyakit

Assalamualaikum. Di sini saya ingin kongsikan dan kumpulkan testimoni-testimoni dan maklum balas yang pernah diterima untuk produk Vivix Shaklee daripada mereka yang pernah membeli dan menggunakan Vivix Shaklee. Apa Itu Vivix? Vivix ini adalah salah satu revolusi dalam dunia supplemen semula jadi dan ia mengandungi banyak khasiat yang istimewa. Untuk mengenali tentang Vivix, kandungan serta khasiatnya, saya menjemput… Read More »