Tag Archives: Kanser

Biji Labu untuk Nutriferon dan Buah Labu Kesukaan Rasulullah SAW

Biji Labu untuk Nutriferon dan Buah Labu Kesukaan Rasulullah SAW Dalam dunia perubatan, Professor Jepun pun menggunakan biji labu daripada buah labu untuk memformulasikan Nutriferon yang bertujuan untuk tingkatkan sistem imunisasi badan. Selama ni tak berapa minat pun buah labu. Tapi disebabkan encik suami cukup suka beli buah labu dan buat pengat, maka saya pun kena la belajar… Read More »

Phytoestrogen Dalam Soya Penyebab Kanser?

Phytoestrogen daripada soya penyebab kanser? Ada banyak pendapat yang mengatakan, phytoestrogen itu menyebabkan kanser. Terutamanya phytoestrogen yang orang boleh dapat dengan meminum soya. Disebabkan perkara ni, orang jadi takut nak minum soya sebab takut risiko mendapat kanser. Tapi sejauh manakah kebenaran pendapat ni? Jom kita rungkaikan. Di sini saya quote penerangan daripada Dr. Zubaidi Hj. Ahmad terlebih dahulu… Read More »

Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Bagaimana Vivix Boleh Membunuh Sel-sel Kanser?

Assalamualaikum semua. Banyak saya dah share dalam blog saya ni tentang manfaat Vivix, kandungan serta ujian-ujian klinikalnya. Tapi hari ni saya nak share secara khusus, bagaimana Vivix tu mampu membunuh sel-sel kanser atau mencegah kanser? Di dalam Vivix, ada satu bahan yang dinamakan Resveratrol. Resveratrol ini telah disebut dalam 2,000 kajian termasuklah kajian berganda yang dijalankan oleh Harvard… Read More »

Info Produk – Nutriferon

Assalamualaikum semua. Nak tanya, bila tiap kali kita demam, selsema, ataupun dijangkiti virus seperti denggi, HFMD, chicken pox, H1N1, zika, Rotavirus, atau lain-lain, tahukah anda apa yang menyembuhnya? Ya benar Allah menyembuhnya la kan. Tapi camne nak sembuh tu? Padahal ubat untuk virus-virus ni tak ada. Yup sistem imun kita sendiri la yang mesti lawan virus tu dengan… Read More »

Pemenang Hadiah Nobel Mengkaji dan Mengiktiraf Vivix!

Bismillahirrahmanirrahim & Assalamualaikum semua. Saya ingin kongsikan dengan anda fakta yang menarik ini pada hari ini.  Pernah terfikir tak anda tentang siapakah yang menjadi tulang belakang dalam kajian-kajian saintifik yang dijalankan oleh pengeluar produk yang anda sedang ambil? Lebih-lebih lagi sekiranya produk yang anda ambil itu, anda sendiri dapat rasakan perbezaan dan keberkesanannya?  Produk yang hebat, berkualiti dan… Read More »

Manfaat Sel-sel Tubuh Badan Kita Perolehi Daripada Vivix!

Bismillah.. Saya baru je selesai dengar recording daripada Pakar Nutrisi kami tentang info produk Vivix.  Saya cuba kongsikan di sini apa yang menarik dan istimewanya Vivix yang menjadi produk premium Shaklee dan satu-satunya produk yang bertindak memperbaiki sel-sel badan hingga ke peringkat DNA.    Vivix merupakan produk yang tinggi dengan Antioksidan yang mana ia mengandungi Resveratrol dan Polifenol… Read More »

Kajian Klinikal Resveratrol dan Vivix Terhadap Kanser

Keberkesanan Resveratrol dan Kajian Klinikal Bulan Vivix saya asyik sangat bercakap tentang Vivix. Ini adalah satu lagi maklumat penting berkenaan Vivix iaitu berkenaan resveratrol. Saya pernah ceritakan berkenaan orang Perancis dengan wine mereka yang mengandungi khasiat resveratrol. Kita orang Islam tidak bolehlah ambil wine, jadi apakah suplemen atau makanan yang mengandungi khasiat yang sama atau lebih tinggi? Lebih-lebih… Read More »

Set Kanser Shaklee

Teks : Wan Syahida Kahar Berikut adalah Set Kanser Shaklee bagi membantu pesakit kanser menghadapi dan melawan penyakit kanser. Sila bacakan deskripsi setiap supplemen bagi memahami fungsi bagi setiap vitamin ini. Perlu difahami bahawa supplemen bukanlah penyembuh kanser tetapi ia hanya makanan tambahan bagi mencukupkan segala keperluan nutrisi pesakit kanser supaya menjadi lebih kuat dan sihat menentang kanser.… Read More »