Tag Archives: Isu Semasa

Nasihat Para Ustaz Mengenai Solat

  1. Orang yang tak solat akan banyak masalah, tidak tenang, cepat marah, susah nak terima kenyataan dan selalu nampak salah orang lain. – Ustaz Azhar Idrus 2. Walaupun ayah kita penagih dadah sekalipun, bila dia suruh solat, kita sebagai anak WAJIB tunaikannya. – Ustaz Kazim Elias 3. Tidak solat punca utama penceraian dalam rumahtangga? “Jaga solat…Insyaallah bahagia…”… Read More »

Pentingnya Amalkan Supplemen Yang Ada Kelulusan KKM

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Lately banyak kan produk dan supplemen keluaran tempatan? Ada yang mempunyai kelulusan KKM namun ada juga yang tiada. Yang menjadi masalahnya adalah apabila rakyat Malaysia masih ramai yang tak ada kesedaran dan masih tak takut untuk beli dan makan supplemen yang tiada kelulusan KKM ini.  Ini kerana produk supplemen yang tiada… Read More »

Cegah Penyakit Sekarang Sebelum Menyesal di Kemudian Hari!

Teks : Wan Syahida Kahar Alhamdulillah. Hari ni (hari Sabtu), saya baru pulang dari kenduri kahwin sepupu di Negeri Sembilan. Sambil-sambil tu, saya dan suami menziarahi pakcik kami yang menderitai penyakit diabetis baru-baru ini. Kini dia mengambil suntikan insulin dan perlu mencuci luka kakinya dengan kerap setiap minggu. Semasa promosi Vivix bulan Januari lepas, sempatlah saya mendapatkan untuknya… Read More »

Rezeki Ibu Bapa Menunaikan Umrah & Pemergian TGNA

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga semuanya berada di dalam rahmat Allah. 6 Februari 2015 yang lepas, mak, ayah, kakak dan ibu saudara saya telah bertolak ke Mekah bagi menunaikan umrah. Mereka pergi dengan syarikat Andalusia. Kebetulan, mak dan ayah mertua saya pun pergi umrah juga pada 7 Februari 2015. Mereka… Read More »

Surat untuk ‘Adik-adik Gadis Melayu Kpop’ku

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah.. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Kecoh sekarang isu viral Kpop yang tersebar melalui media Malaysia dan telah mendapat perhatian daripada netizens di Malaysia termasuk penganjur dan badan kerajaan. Ramai yang mengkritik adegan-adegan tersebut yang melibatkan anak-anak gadis muda berbangsa Melayu bertudung yang merelakan diri mereka dipeluk dan dicium oleh artis Kpop… Read More »

Update Sumbangan Banjir

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum. Apa khabar para pembaca ku sekalian? Tahun baru yang datang, dah ada azam baru atau resolusi baru? 🙂 Yang pastinya tahun ni, kita semua menyambut tahun baru dengan lebih insaf di atas bala yang negara kita hadapi. Pesta dan konsert di ambang tahun baru pun dah dibatalkan dan pada masa yang sama,… Read More »

Sumbangan Alat Kelengkapan Solat Diperlukan untuk Mangsa Banjir

Teks: Wan Syahida Kahar Assalamualaikum. Apa khabar sahabat-sahabat pembaca saya? Saya doakan agar semuanya berada dalam lindungan rahmat Allah. Terutamanya yang berada di pantai timur dan sedang mengalami musibah banjir, semoga semuanya dilindungi Allah dan harap-harap banjir lekas surut. 6 hari berlalu dengan penuh kecemasan dan keinsafan, sejak hari pertamanya berlaku banjir ni. Walaupun saya berbisnes, selama 6-7… Read More »

Jom Buat Bisnes Shaklee!!

Petikan Akhbar di Utusan Online pada tarikh  8 Jun 2013: Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan PETALING JAYA 7 Jun – Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka. Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar)… Read More »

Keputusan UPSR 2014

Teks : Wan Syahida Kahar Keputusan UPSR tahun 2014 telah pun diumumkan semalam. Umum mengetahui tentang kontroversi ujian ini apabila berlaku kes soalan bocor. Habis ujian peperiksaan Sains, Bahasa Inggeris, Matematik dan Bahasa Tamil terpaksa para pelajar tempuhi sekali lagi. Walaupun saya tak ada kaitan pun dengan ujian ini (saya bukan cikgu, bukan juga ibu bapa yang ada… Read More »