Tag Archives: ESP Shaklee

Phytoestrogen Dalam Soya Penyebab Kanser?

Phytoestrogen daripada soya penyebab kanser? Ada banyak pendapat yang mengatakan, phytoestrogen itu menyebabkan kanser. Terutamanya phytoestrogen yang orang boleh dapat dengan meminum soya. Disebabkan perkara ni, orang jadi takut nak minum soya sebab takut risiko mendapat kanser. Tapi sejauh manakah kebenaran pendapat ni? Jom kita rungkaikan. Di sini saya quote penerangan daripada Dr. Zubaidi Hj. Ahmad terlebih dahulu… Read More »

Info Produk – Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum semua. Tentu anda pernah dengar mengenai ESP kan? Lazimnya ESP ni sangat popular di kalangan ibu-ibu yang breastfeeding. Ini sebab ESP adalah Energizing Soy Protein yang amat kaya dengan protein berkualiti tinggi. Apabila ibu yang menyusu bayi meminum ESP, dia dapat memperoleh sumber protein yang berkhasiat bagi memekatkan susu badan mereka. Hasilnya, bayi mereka pun lebih cepat… Read More »

Kenapa Nutrisi Untuk Ibu Hamil Amat-amat Penting?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Anda hamil? Atau mungkin yang membaca entry ini adalah suami yang isterinya hamil? Tahniah kerana anda bakal membaca entry saya ini yang akan memberi manfaat yang sangat banyak buat anda, isteri dan bayi anda :-). Sebenarnya ramai ibu yang tak tahu kepentingan nutrisi ketika hamil ni. Apatah lagi pentingnya nutrisi sejak SEBELUM… Read More »

Set Menyusu Shaklee Yang Terbaik Untuk Anda Ibu-ibu Hebat & Nak Sihat!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman! Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan, saya merupakan seorang ibu kepada 2 anak. Kedua-dua anak saya berjaya mendapat penyusuan susu ibu selama 2 tahun. Syukur Alhamdulillah. Perjuangan menyusu itu bukan mudah. Jadi saya faham perasaan ibu-ibu yang berusaha seperti anda.  Saya ada pengalaman mengepam susu di tempat kerja, meninggalkan EBM setiap hari kepada… Read More »

Letih Terus Hilang, Buat Kerja Pun Semangat!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Hari ni saya nak share testimoni dan feedback daripada salah seorang customer saya yang merangkap rakan sekolah saya dahulu. Dia sama macam saya, seorang ibu, dah ada 2 orang anak. Tapi dia masih bekerja manakala saya surirumah.  Dulu, dia selalu sangat mengadu letih jadi supermom. Letih kerja, balik sambung kerja as a… Read More »

Bantu Atasi Gastrik dengan ESP !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman! Semoga semuanya berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Hari ni saya ingin berkongsi tentang gastrik. Ramai orang yang ada masalah gastrik ni. Namun ramai yang beranggapan ia biasa-biasa je dan tak perlu diambil serius sangat.  Apa kata sekiranya kita cuba elakkan gastrik ni setelah kita kenali apa itu gastrik, punca-puncanya dan cara… Read More »