Tag Archives: Energized Soy Protein (ESP)

Phytoestrogen Dalam Soya Penyebab Kanser?

Phytoestrogen daripada soya penyebab kanser? Ada banyak pendapat yang mengatakan, phytoestrogen itu menyebabkan kanser. Terutamanya phytoestrogen yang orang boleh dapat dengan meminum soya. Disebabkan perkara ni, orang jadi takut nak minum soya sebab takut risiko mendapat kanser. Tapi sejauh manakah kebenaran pendapat ni? Jom kita rungkaikan. Di sini saya quote penerangan daripada Dr. Zubaidi Hj. Ahmad terlebih dahulu… Read More »

Info Produk – Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum semua. Tentu anda pernah dengar mengenai ESP kan? Lazimnya ESP ni sangat popular di kalangan ibu-ibu yang breastfeeding. Ini sebab ESP adalah Energizing Soy Protein yang amat kaya dengan protein berkualiti tinggi. Apabila ibu yang menyusu bayi meminum ESP, dia dapat memperoleh sumber protein yang berkhasiat bagi memekatkan susu badan mereka. Hasilnya, bayi mereka pun lebih cepat… Read More »

Set Menyusu Shaklee Yang Terbaik Untuk Anda Ibu-ibu Hebat & Nak Sihat!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman! Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan, saya merupakan seorang ibu kepada 2 anak. Kedua-dua anak saya berjaya mendapat penyusuan susu ibu selama 2 tahun. Syukur Alhamdulillah. Perjuangan menyusu itu bukan mudah. Jadi saya faham perasaan ibu-ibu yang berusaha seperti anda.  Saya ada pengalaman mengepam susu di tempat kerja, meninggalkan EBM setiap hari kepada… Read More »

Letih Terus Hilang, Buat Kerja Pun Semangat!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Hari ni saya nak share testimoni dan feedback daripada salah seorang customer saya yang merangkap rakan sekolah saya dahulu. Dia sama macam saya, seorang ibu, dah ada 2 orang anak. Tapi dia masih bekerja manakala saya surirumah.  Dulu, dia selalu sangat mengadu letih jadi supermom. Letih kerja, balik sambung kerja as a… Read More »

Bantu Atasi Gastrik dengan ESP !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman! Semoga semuanya berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Hari ni saya ingin berkongsi tentang gastrik. Ramai orang yang ada masalah gastrik ni. Namun ramai yang beranggapan ia biasa-biasa je dan tak perlu diambil serius sangat.  Apa kata sekiranya kita cuba elakkan gastrik ni setelah kita kenali apa itu gastrik, punca-puncanya dan cara… Read More »

Kawal Diabetis dan Kencing Manis dengan Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan apa khabar semua? 🙂 Kali ni saya nak kongsikan tentang kencing manis dan diabetis. Sana-sini rakyat Malaysia ramai yang mengidap diabetis. Dalam satu keluarga, mesti ada yang mengidap kencing manis. Teknologi perubatan kita yang semakin canggih pun, tapi tahap kesihatan rakyat Malaysia masih rendah, malah makin ramai yang mengidap kencing manis. Apa masalahnya sebenarnya? Masalahnya… Read More »

Nak Kurus Dengan Cara Selamat?

Dalam dunia moden hari ni, dunia sedang mengalami masalah MANUSIA yang terlebih berat badan dan lebih menakutkan yang duduk di dalam kategori OBESITI juga semakin meningkat. Statistik obesiti di Malaysia menunjukkan bahawa obesiti adalah yang tertinggi di Asia Tenggara. Obesiti boleh menjadi antara punca penyakit kronik seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis dan lain-lain lagi.  Di antara… Read More »

Bagaimana Set Menyusu Shaklee Membantu Ibu Menyusu?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Semoga semua pembaca saya berada dalam keadaan sihat dan di dalam lindungan rahmat Allah selalu 🙂 Sedar tak sedar, dah nak masuk 10 bulan saya menyusukan Ameer. Alhamdulillah atas rezeki yang Allah kurniakan, iaitu kesihatan dan kemampuan untuk terus menyusukan dengan susu badan saya sendiri. Saya yakin, setiap ibu yang bergelar… Read More »

Set Berpantang Shaklee : Kebaikan yang Sangat Hebat!

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillahirrahmanirrahiim. Hari ini saya ingin menulis tentang Set Berpantang Shaklee atau Set Bersalin Shaklee. Memandangkan saya dah ada pengalaman, jadi saya boleh lah tulis tentangnya :-). Saya hanya berpengalaman dengan produk Shaklee ketika mengandungkan dan melahirkan anak saya yang kedua. Ketika tu, saya hanya membeli Set Berpantang Tanamera dan beberapa botol vitamin Shaklee… Read More »

Dugaan Menjaga Anak yang Demam dan Pengiktirafan Allah

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Diharapkan agar para pembaca saya sentiasa berada dalam lindungan dan kasih sayang Allah swt. InsyaAllah. Baru-baru ini anak saya yang berusia 8 bulan telah demam setelah kakaknya Ameerah demam dahulu. Sebenarnya anak sulung saya Ameerah mula demam sejak pulang dari airport ketika kami hantar tok dan… Read More »