Tag Archives: Cuti-cuti Malaysia

Family Trip ke Cameron Highlands Sempena Hari Ulangtahun Perkahwinan

Hai Assalamualaikum ! Lama saya menyepi daripada update blog ni. Selain daripada sibuk dengan urusan marketing dalam medium lain, sibuk juga dengan urusan bisnes. Tapi masih sempat jugak luangkan masa dengan suami dan anak-anak untuk ‘quality time’. Sempena sambutan Ulangtahun Perkahwinan saya dan suami, kami decide untuk jalan-jalan ke Cameron Highlands. Saya la tu yang teringin nak datang… Read More »

Percutian Singkat Bersama Keluarga di Cherating, Kuantan

Percutian Singkat di Cherating Seminggu sebelum Ramadhan baru-baru ni, saya bersama suami dan anak-anak pergi bercuti ke Cherating, Pahang. Kami pergi hari Jumaat dan bermalam di Casa Titik, Cherating. Kami duduk tak lama. Sabtu tengah hari pastu check-out. Kemudian kami jalan-jalan ke Pusat Konservasi dan Penerangan Penyu yang ada kat Cherating tu juga. Asalnya kami tak tahu pun… Read More »

Nutrien Anak Ketika Travel

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..   Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak…  Adalah MEAL SHAKES. Yes ke mana saja saya akan bawa.  Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »

Umrah Ziarah Turkey Bersama Andalusia (Part 3)

Assalamualaikum semua. Day 2 (Continued) Untuk 1st day kami kat Turki, selepas ziarah makam Abu Ayub Al-Ansari, kami dibawa menaiki feri untuk terus menuju ke Bursa. Naik feri ni dengan bas-bas sekali. Yang seronoknya kita dapat bagi makan kat burung-burung yang terbang di laut Marmara tu.  Masa ni bersedia la dengan baju sejuk ya sebab keadaan yang berangin… Read More »

Umrah Ziarah Turkey Bersama Andalusia (Part 2)

Assalamualaikum semua. InsyaAllah saya sambung entry saya tentang Umrah Ziarah ke Turkey bersama Andalusia Travel & Tours yang baru saja berakhir hari ni. Alhamdulillah saya dah kembali pulang ke Malaysia dalam keadaan sihat. Day 2      Makam Abu Ayub Al-Ansari di Istanbul Pagi ni berpeluang menziarahi makam sahabat hebat Rasulullah s.a.w di bumi Istanbul : Abu Ayub… Read More »

Umrah Ziarah Turkey Bersama Andalusia (Part 1)

Assalamualaikum wbt para pembaca saya yang budiman.. Alhamdulillah sekarang saya sedang mengikuti percutian Umrah Ziarah dengan pakej Andalusia Travel di Istanbul Turkey. Sementara saya free ni saya nak share la perjalanan percutian saya dengan team umrah ziarah ni.  Yang mencabarnya, saya bawa bersama dua orang anak kecil saya, Ameerah 5 tahun dengan Ameer 2 tahun. Jadi mungkin perkongsian… Read More »

Get Clean Water Pitcher – Jag Penapis Air Mudah Alih Shaklee

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah. Hari ni saya nak share tentang Jag Penapis Air Mudah Alih – Water Pitcher Shaklee. Masalah yang Biasa Kita Alami Anda suka travel? Mesti suka kan! Saya pun, kebiasaannya travel domestic je la. Terutamanya waktu sambutan anniversary ataupun cuti sekolah. Biasa kita akan menginap di hotel.… Read More »

Travel Emergency Kit Untuk Anak-anak

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera saya ucapkan. Semoga para pembaca saya semuanya berada dalam keadaan sihat dan dilindungi Allah. Sabtu lepas saya dan suami telah travel ke selatan untuk hadiri majlis nikah kawan baik suami ?. Macam biasa kalau travel jauh-jauh ni saya mesti packing emergency travel kit ni untuk anak-anak.    Panadol & Nutriferon! Sebab selalunya time… Read More »

Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Sempena cuti hujung minggu yang panjang yang lepas, rata-rata ibu bapa mengambil kesempatan membawa anak-anak berjalan dan beraktiviti pada hujung minggu yang panjang. Namun disebabkan cuaca yang terlebih panas pada beberapa minggu kebelakangan ini, hati-hati dalam memilih masa untuk beraktiviti luar. Sebab kalau terlalu banyak terdedah kepada kepanasan matahari di luar, dibimbangi anak-anak akan mendapat demam. Terkena hujan… Read More »