Tag Archives: Catatan Pengalaman

Pengalaman Travelog Ke Luar Negara Untuk Diabadikan

Hai Assalamualaikum. Siapa sini suka Travelling atau melancong? Dah tentu semua orang pun angkat tangan, kan? Mana ada orang yang tak suka melancong. Oh jap jap. Saya rasa ada. Orang yang jenis tak suka membazir duit dan menganggap melancong itu hanya membazirkan duit, mungkin iya tak sukakan melancong. Tapi saya yakin, kebanyakan orang pun sebenarnya sukakan melancong kan?… Read More »

Alam Ria Pasti dan Sambutan Hari Lahir

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Terima kasih sebab mengambil sedikit masa mengklik dan menziarah blog saya ni ye. Salam perkenalan daripada saya kepada semua :-). Hari ni saya tak ada artikel berat-berat nak share. Hanya nak ceritakan sedikit bingkisan pengalaman dan mencoret kenangan mengenai Hari Lahir saya hari ni dan Pertandingan Alam Ria Pasti sekolah anak saya.… Read More »

Jemputan Raya Sepanjang Hari Dari Pagi ke Malam

Hai Assalamualaikum! Hari ni dah Sabtu. Biasalah kalau dah dalam bulan Syawal, hujung minggu sentiasa dipenuhi dengan jemputan raya. Ada tak yang takde jemputan? Saya memang sentiasa dipenuhi jemputan raya. Setiap hujung minggu, pasti ada jemputan raya. Jemputan Raya pada waktu pagi Untuk hari ni, pagi-pagi lagi dalam pukul 9.30pm, saya, suami dan anak-anak dah keluar menghadiri jamuan… Read More »

Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP !!

Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP ! 5 hari bersahur yang lepas, saya bancuh Performance Drink cair-cair je. Tapi sahur pagi tadi saya try bancuh lebih pekat & lebih sedap. Bagi husband & anak minum skali. Surprisingly today, saya rasa less thirsty! Badan rasa kurang lemau. And for Ameerah (anak saya berumur 6 tahun), pukul 4.45… Read More »

Percutian Singkat Bersama Keluarga di Cherating, Kuantan

Percutian Singkat di Cherating Seminggu sebelum Ramadhan baru-baru ni, saya bersama suami dan anak-anak pergi bercuti ke Cherating, Pahang. Kami pergi hari Jumaat dan bermalam di Casa Titik, Cherating. Kami duduk tak lama. Sabtu tengah hari pastu check-out. Kemudian kami jalan-jalan ke Pusat Konservasi dan Penerangan Penyu yang ada kat Cherating tu juga. Asalnya kami tak tahu pun… Read More »

Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

Suatu masa yang dulu, saya sendiri pernah rasa boring tengok orang asyik promote Shaklee. Dulu saya pernah benci Shaklee. Masa ni saya kurang ilmu. Apatah lagi bab kesihatan ni langsung tak amik peduli. Saya tak tahu apa-apa pasal hal penjagaan dalaman. Yang saya tahu, yang penting kita kena makan makanan seimbang, ikut piramid makanan, makan banyak sayur dan… Read More »

Umrah Yang Mengusik Jiwa, Merendahkan Hati

Alhamdulillah, Disember yang lepas saya telah menunaikan ibadah umrah bersama suami dan anak-anak. Itu lah pengalaman pertama kali saya. Syukur Allah permudahkan dan izinkan untuk saya pergi. Saya sangat berniat nak pergi. Berusaha saya kumpulkan wang. Walaupun saya hanyalah seorang surirumah, Allah telah permudahkan untuk saya. Hasil kegigihan dan rezeki yang Allah kurniakan, dapatlah saya tunaikan hasrat di… Read More »

4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi. Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau… Read More »

Sibuknya Jadi Surirumah Bekerja!

Ada yang di sini bergelar surirumah bekerja? Mesti ada banyak dugaan kan terutamanya masa awal-awal resign dari kerja makan gaji. Maklumlah tak biasa. Macam saya, saya pun ada cabaran dan dugaan yang biasa mak-mak hadapi. Contohnya dugaannya bila menjaga anak kecik. Pernah 1 hari, anak saya Ameer seawal Subuh lagi dah bangun menangis merengek. Mujur saya sempat dah… Read More »

Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

Kalsium yang halal dan berkesan memang keperluan wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil dan menyusukan bayi. Ini adalah kisah detik pengenalan saya dengan supplemen kalsium yang halal dan berkesan. Dulu saya sebenarnya dah suka beli sendiri supplemen di farmasi. Antara yang paling saya cari dan ambil adalah Calcium. Masa hamil anak 1st, saya alami cramp. Saya faham… Read More »