Tag Archives: Catatan Pengalaman

Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

Suatu masa yang dulu, saya sendiri pernah rasa boring tengok orang asyik promote Shaklee. Dulu saya pernah benci Shaklee. Masa ni saya kurang ilmu. Apatah lagi bab kesihatan ni langsung tak amik peduli. Saya tak tahu apa-apa pasal hal penjagaan dalaman. Yang saya tahu, yang penting kita kena makan makanan seimbang, ikut piramid makanan, makan banyak sayur dan… Read More »

Umrah Yang Mengusik Jiwa, Merendahkan Hati

Alhamdulillah, Disember yang lepas saya telah menunaikan ibadah umrah bersama suami dan anak-anak. Itu lah pengalaman pertama kali saya. Syukur Allah permudahkan dan izinkan untuk saya pergi. Saya sangat berniat nak pergi. Berusaha saya kumpulkan wang. Walaupun saya hanyalah seorang surirumah, Allah telah permudahkan untuk saya. Hasil kegigihan dan rezeki yang Allah kurniakan, dapatlah saya tunaikan hasrat di… Read More »

4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi. Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau… Read More »

Sibuknya Jadi Surirumah Bekerja!

Ada yang di sini bergelar surirumah bekerja? Mesti ada banyak dugaan kan terutamanya masa awal-awal resign dari kerja makan gaji. Maklumlah tak biasa. Macam saya, saya pun ada cabaran dan dugaan yang biasa mak-mak hadapi. Contohnya dugaannya bila menjaga anak kecik. Pernah 1 hari, anak saya Ameer seawal Subuh lagi dah bangun menangis merengek. Mujur saya sempat dah… Read More »

Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

Kalsium yang halal dan berkesan memang keperluan wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil dan menyusukan bayi. Ini adalah kisah detik pengenalan saya dengan supplemen kalsium yang halal dan berkesan. Dulu saya sebenarnya dah suka beli sendiri supplemen di farmasi. Antara yang paling saya cari dan ambil adalah Calcium. Masa hamil anak 1st, saya alami cramp. Saya faham… Read More »

Membina Generasi Al-Fateh

MEMBINA GENERASI AL-FATEH Last Thursday night, saya ngan suami sempat la attend satu kuliah parenting. Jauh we all travel. Sampai ke Gombak sana. We all dari PJ. Parenting talk ni disampaikan oleh Ustaz Syaari Abd Rahman. (Popular dalam Segmen Ibrah IKIM) Ni bukan first time kami dengar talk beliau. Sebab kami pernah attend Seminar beliau dengan Puan Lina… Read More »

Bagaimana Saya Bermula Dalam Bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee: BAGAIMANA SAYA BERMULA Saja la saya nak ceritakan tentang camne saya bermula dalam bisnes Shaklee ni. Sama seperti kesemua orang bisnes Shaklee yang lain, saya hanya bermula sebagai pengguna. Sebenarnya masa saya first first start amalkan Shaklee ni saya tak nak buat bisnes pun. Masa tu saya masih aktif membuat bisnes Islamic Kids Shop saya. Saya… Read More »

Menjaga Kesihatan dengan Manfaat Alam Sekitar

Dulu masa saya zaman muda-muda saya suka enter kedai Watsons, Guardian atau yang lebih kurang dengannya. Orang perempuan memang suka bab penjagaan diri ni kan… Selain tu, saya suka tengok-tengok kat bahagian ubat dan penjagaan kesihatan. Tengok je. Tapi tak reti nak beli apa, yang mana. Selalu kalau nak pilih pun, salesperson yang tolong ajar. Dia akan bagitau… Read More »