Tag Archives: Catatan Harian

Tips Merawat Penyakit Tangan Kaki Mulut HFMD

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga dirahmati dan dilindungi Allah selalu. Semalam saya hantarkan Herbal Blend dan Nutriferon kepada seorang customer yang tinggal berdekatan dengan rumah saya. Anaknya baru je disahkan oleh doktor mempunyai HFMD atau nama penuhnya Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (Hand Foot Mouth Disease). Sebab anak dia kena kuarantin, dia takleh ke mana.. Duk… Read More »

Sayur Layu Menjadi Segar Semula dengan Basic H!

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca saya yang budiman! Harap semuanya sihat dan dilindungi Allah selalu. Masih lagi bercerita tentang Basic H! Saya memang starting to like Basic H. Selalunya saya gunakan Basic H ni untuk merendam sayur-sayuran dan buah-buahan selepas baru balik daripada shopping di pasar.  Itu sayur-sayur yang masih fresh baru dibeli. Kita hanya cuci dengan… Read More »

Hidung Aman Ketika Mencuci dengan Basic H

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Saya doakan agar anda semua dirahmati dan dilindungi Allah sentiasa.  Aktiviti hari Sabtu saya yang lepas adalah mengemop lantai. Untuk mengemop lantai, saya mesti perlukan bantuan suami sebab kalau saya nak mengemop waktu saya seorang sahaja yang menjaga anak-anak di rumah, takut-takut waktu duk mengemop, anak datang dekat kawasan licin dan terjatuh.… Read More »

Tulang Retak Lekas Sembuh dengan Vivix!

Assalamualaikum semua ! Terima kasih kerana singgah ke blog SYAHIDASHUKRI.COM ni. Saya doakan semua pembaca saya berada di bawah lindungan dan rahmat Allah selalu. Bebaru ni sahabat baik saya Fatimah ada cerita yang mak mertua dia baru terjatuh waktu tengah mengemop lantai di rumahnya. Kawan saya ni risau jadi dia bawakan mak mertuanya ke klinik dan mereka pun… Read More »

Bisnes Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

  Sebagai seorang pengedar Shaklee, saya sebenarnya kerap gak dihubungi orang yang minta advice tentang camne nak boost up health atau yang nak improve kesihatan melalui pemakanan tambahan semulajadi Shaklee.  Malaysians banyak sangat penyakit dan kurang nutrient, yes sebab pemakanan tak jaga, tak cukup & lifestyle susah nak ubah.  Tapi walaupun demikian saya rasa bersyukur bila kesedaran orang… Read More »

Ucapan Selamat Hari Raya 2016!

  Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman ☺️. Saya doakan anda semua sentiasa berada di bawah lindungan rahmat Allah SWT. Amiin. Alhamdulillah Allah panjangkan usia kita untuk melalui Ramadhan lagi pada tahun ini. Kini Ramadhan pun telah melabuhkan tirainya dan kita berpeluang untuk bergembira menyambut Syawal pula. Alhamdulillah. Syukur. Jadi bersempena dengan sambutan Syawal ini, izinkan saya… Read More »

Langkah Awal Saya Untuk Homeschool Anak-anak

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Sedar tak sedar, anak saya yang sulung dah pun berusia 4 tahun. Walaupun saya seorang surirumah, saya dan suami tetap membawanya ke sekolah PASTI. Tujuan utama kami hanyalah satu: nak berikan dia ruang untuk bersosial dan berkomunikasi. Satu sebab utama juga adalah kerana anak saya tu gemar berkawan. Mulutnya pun boleh… Read More »

Health & Wellness Talk: Kesihatan Wanita. Apa yang Patut Kita Tahu?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya 🙂 Hari ni dah start musim cuti sekolah. Bestnya! Kenapa? Sebab tak perlu kalut-kalut kejutkan anak dan siapkan anak pergi ke sekolah. Suami pun tak kalut untuk cepat-cepat keluar seawal mungkin. Jadi hari ini terasa agak relaks. 🙂 Saya nak ceritakan tentang Health & Wellness Talk anjuran Shaklee… Read More »

Nak Tahu Kepakaran Saya?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Apa khabar semua pembaca saya yang budiman? Hari ini saya nak tuliskan assignment yang diberikan oleh mentor saya dalam Shaklee tentang kepakaran yang saya tawarkan berdasarkan pengalaman dan ilmu yang saya ada di dalam Shaklee.  Alhamdulillah. Saya berpeluang dan mengenali Shaklee semenjak saya mengandungkan anak kedua saya, Ameer Syaddad. Masa tu… Read More »