Tag Archives: Catatan Harian

My Most Favourite Daily Routine

Assalamualaikum semua. Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni.  Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu.    Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat ?. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer…… Read More »

Kelas Online: Kenapa Bisnes Shaklee?

Assalamualaikum semua. Sebagai seorang leader dalam perniagaan Shaklee saya, saya mesti lah berikan input dan sharing kepada downlines saya. Jadi pada 2 malam yang lepas, saya rajinkan diri buat online class melalui Whatsapp group saya. Ni baru kali kedua saya buat online class untuk group saya, Young Successful Team.  Newbie macam saya buat online sharing ?   Alhamdulillah..… Read More »

Amalan Sedekah Para Surirumah Walaupun Tak Berduit

  Rasulullah s.a.w berpesan kepada kaum wanita, bersedekahlah & perbanyakkanlah istighfar kerana baginda melihat penghuni neraka adalah kebanyakannya wanita… Seorang surirumah atau isteri mungkin runsing sebab pendapatannya tak seberapa. Jadi macamana nak bersedekah? Sebenarnya mudah, sesungguhnya kurnia dan kemurahan Allah Ta’ala begitu luas dan tiada henti. Dia menjadikan sedekah bukan hanya pada harta sahaja. Namun, setiap pintu kebaikan… Read More »

Apa Yang Menggerakkan Anda Dalam Bisnes?

Assalamualaikum semua pembaca saya.  Terima kasih sebab sudi singgah ke blog saya ni.  Sedar tak sedar dah 5 tahun saya menceburi dunia bisnes online ni. Saya tak hebat dan bukannya jutawan. Tapi dalam tempoh ini, banyak benda yang saya dah belajar dan nampak sendiri.  Betul la kata orang. Pengalaman itu mematangkan kita. Jatuh bangunnya kita dalam perniagaan juga… Read More »

Doa Rasulullah S.A.W Kepada Ibnu Abbas

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Saya seringkali mendoakan doa seperti di dalam hadis ni ke atas ubun-ubun anak-anak saya terutamanya ketika menyusukan.    Selain daripada membaca Al-Fatihah, Ayatul Kursi, Surah Al-Insyirah dan meniup ke ubun-ubun anak, kita juga boleh doakan doa Rasulullah S.A.W. kepada Ibnu Abbas ini.  Doa untuk anak-anak sepertimana doa Rasulullah S.A.W. kepada Abdullah… Read More »

Di Antara Rutin Seorang WAHM

Assalamulaikum. Di antara rutin seorang work at home mom seperti saya adalah menerima parcel daripada GDEX. Dan kalau dah dapat parcel, anak-anak la yang paling seronok dan excited.   Posto.. posto…  Keterujaan anak-anak bila apa-apa parcel sampai. Posmen pun gelak tengok gelagat budak-budak ni bila nak hantar barang.. hehe. Kita nak pakei tudung pun tak menyempat. Ameer je… Read More »

Promosi Hebat November 2016 Dari Shaklee! Jom Tengok

Assalamualaikum semua 🙂 Setiap bulan Shaklee akan bagi promosi harga murah untuk item-item yang terpilih. Nak bagi peluang lebih ramai orang merasa produk hebat Shaklee dengan harga yang lebih mampu milik! Jom tengok apa yang ada 🙂   1) Nutriferon Buy 6 Free 1 Buy 2 get less 5% Nutriferon adalah penggalak imunisasi atau immune booster kepada tubuh.… Read More »

Stok Ubat Di Rumah Tak Habis Dek Kerana Supplemen

Assalamualaikum. Hari ni misi untuk mengemaskini stok ubat-ubatan kat rumah ni. Kena check mana expired n mana belum expired. Nanti nak travel baru nak check kang susahh pulak kan. So kena sort out. Baru perasan banyaknya ubat ?. Ubat demam, selsema, batuk, cery bery, perut angin, muntah, sakit tekak, sakit perut, ubat tahan sakit, garam, & ada yang… Read More »

Nak Bantu Kempiskan Perut Dalam 1 Malam?

Assalamualaikum semua. Malam ni lega sebab dah selesai drama Patahnya Sebelah Sayap. Berminggu-minggu follow akhirnya dah berakhir. Alhamdulillah dah ditimpa karma pun si jahat Amzar. Hihi  Malam ni entry blog saya ni santai-santai je. Tiada topik berat-berat. Hanya nak ceritakan rutin supplemen saya sekali sekala. Apa yang saya makan malam ni before tido? Ni dia.. Natural herbs untuk… Read More »