Tag Archives: Bisnes Online

Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Yang Berkongsi Kebaikan

BEING IN THIS BUSINESS, IS ABOUT SHARING THE GOODNESS. Kita ceburi bisnes Shaklee ini dengan niat utamanya untuk berkongsi kebaikan sama ada kebaikan kesihatan ataupun penambahbaikan hidup dengan kebaikan kewangan. Ini la salah satu cabang saham pahala untuk kita sebenarnya. Kalau kita rasa kita ada sesuatu kelebihan, why not kita kongsikan.. Kalau kita rasa kita ada ilmu tentang… Read More »

4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi. Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau… Read More »

Sibuknya Jadi Surirumah Bekerja!

Ada yang di sini bergelar surirumah bekerja? Mesti ada banyak dugaan kan terutamanya masa awal-awal resign dari kerja makan gaji. Maklumlah tak biasa. Macam saya, saya pun ada cabaran dan dugaan yang biasa mak-mak hadapi. Contohnya dugaannya bila menjaga anak kecik. Pernah 1 hari, anak saya Ameer seawal Subuh lagi dah bangun menangis merengek. Mujur saya sempat dah… Read More »

Bagaimana Saya Bermula Dalam Bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee: BAGAIMANA SAYA BERMULA Saja la saya nak ceritakan tentang camne saya bermula dalam bisnes Shaklee ni. Sama seperti kesemua orang bisnes Shaklee yang lain, saya hanya bermula sebagai pengguna. Sebenarnya masa saya first first start amalkan Shaklee ni saya tak nak buat bisnes pun. Masa tu saya masih aktif membuat bisnes Islamic Kids Shop saya. Saya… Read More »

Tips Perniagaan untuk Anda yang Berminat untuk Berniaga

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum.. Apa khabar anda semua? Saja je hari ni rasa nak tulis sesuatu yang lain daripada yang biasa dalam blog saya ni. Saya ingin menceritakan berdasarkan pengalaman saya sendiri yang sudah berniaga secara online bermula sejak tahun 2012 lagi.  Masa tu, saya kerja sebagai engineer. Specifically, a Conversion Engineer dan juga Quality Engineer.… Read More »

Jom Buat Bisnes Shaklee!!

Petikan Akhbar di Utusan Online pada tarikh  8 Jun 2013: Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan PETALING JAYA 7 Jun – Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka. Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar)… Read More »

Pemakanan dan Pendidikan Anak, Seiringan

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Alhamdulillah dipanjangkan usia lagi pada hari ini dan dapat teruskan kerja-kerja sebagai isteri dan ibu seperti biasa. Saya dan suami memang ada banyak impian untuk anak-anak kami. Bukan sahaja kami, tentu sekali semua ibu-ibu dan bapa-bapa yang lain pun macam tu juga. Kalau anda biasa baca entry-entry saya di sini, banyak saya… Read More »

Langkah-langkah Menjadi Surirumah Sepenuh Masa

Teks : Wan Syahida Kahar Sewaktu anda telah tamat belajar dan telah selamat memperolehi segulung ijazah, anda bersemangat untuk bekerja. Setelah anda gembira memperoleh pekerjaan dan pendapatan secara makan gaji, maka anda bersemangat pula untuk berkahwin. Setelah anda berkahwin, anda mendapat anak. Kini anda menggalas ‘title’ dan tanggungjawab yang lebih banyak dan berat, iaitu menjadi isteri kepada suami,… Read More »

Apabila Golongan Veteran Memberikan Nasihat Buat Surirumah Seperti Saya

Teks : Wan Syahida Kahar Semasa raya puasa dahulu, saya ada mendapat kunjungan ziarah daripada makcik dan pakcik saya yang menetap di Kuantan. Mereka datang untuk tengok bayi saya yang masa tu lebih kurang 2 bulan. Makcik saya tu datang dengan dua orang makcik saya yang lain dan seorang sepupu saya. Rumah saya di KL. Jadi memang tu… Read More »

Mencari Bisnes Part-Time atau Bercita-cita Menjadi Surirumah Yang Kaya?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Dewasa ini, rata-rata rakyat Malaysia, lebih-lebih yang tinggal di bandar mula menceburi bidang perniagaan secara part-time. Lihat sahaja di mana-mana. Fenomena orang berbisnes secara sambilan makin popular dan menjadi ‘trend’. Tak kira lelaki mahupun wanita. Yang bekerja di pejabat, yang bekerja sebagai guru, yang bekerja sebagai engineer atau lain-lain kerjaya. Keadaan ekonomi… Read More »