Tag Archives: Bisnes Online

Mentor Bisnes Saya

Hai Assalamualaikum. Mentor bisnes saya adalah guru saya di sepanjang proses saya menjadi siapa saya hari ini. Selama 4 tahun saya berkecimpung dalam bisnes Shaklee, saya bukannya bermula dengan menjadi hebat terus. Saya ada mentor-mentor saya yang banyak mengajar saya. Hari ni saya ingin mengabadikan mereka di dalam sebuah entry. Mentor Bisnes Saya Sebelum saya menyertai bisnes Shaklee,… Read More »

Kenapa Orang Muda Kena Mulakan Bisnes Dari Awal?

Hai Assalamualaikum. Kenapa orang muda kena mulakan bisnes dari awal? Sedar tak sedar, saya dah memulakan bisnes semenjak tahun 2011 lagi. Manakala untuk bisnes Shaklee, saya telah memulakannya pada tahun 2014. Ketika saya awal-awal bergiat membina bisnes ini, mentor bisnes saya selalu berpesan, mulakan bisnes ni seawal yang mungkin. Lagi muda usia kita, lagi patut kita terus mulakan.… Read More »

Apa Yang Best Join Team Jutawan?

Hai Assalamualaikum. Hari ni saya nak share tentang Team Jutawan, team yang saya berada di dalam bisnes Shaklee. Di dalam mana-mana bisnes yang kita join, penting untuk kita berada dalam sebuah support group. Sebab selalu terjadi bila kita memula join, kita tak berapa reti nak buat apa dan tak tahu nak mula camne. Especially kalau kita ni baru… Read More »

Kisah Kejayaan Saya Dalam Shaklee

Hai Assalamualaikum. Best tak tajuk? Kali ni entry blog ini akan berkisar mengenair diri saya dan kisah kejayaan saya dalam Shaklee. Sedar tak sedar, dah 5 tahun saya menjalankan bisnes Shaklee ni sejak tahun 2014. Dalam tempoh tu, banyak sangat yang saya dah kecapi untuk diri saya sendiri dan juga keluarga saya. Bermula daripada saya yang tiada apa-apa,… Read More »

Peluang Bisnes Shaklee – 3C Yang Sangat Awesome!

Hai Assalamualaikum guys! Terima kasih kerana singgah ke blog saya. Bagi yang belum mengenali saya, saya merupakan seorang surirumah yang menjalankan Bisnes Shaklee secara sepenuh masa. Jadi dalam entry kali ni, saya nak fokus bercerita mengenai Peluang Bisnes Shaklee yang menawarkan 3C. Betul tak kalau saya cakap, setiap orang yang membuat bisnes pasti sukakan 3 perkara yang paling… Read More »

5 Kisah Wanita Peroleh Pendapatan 4-5 Angka Dengan Mobile Spa

Hi Assalamualaikum. Kali ni saya nak kongsikan kisah 5 orang wanita yang berjaya memperoleh pendapatan sebanyak 4-5 angka dengan servis Mobile Spa. Mereka pun pada mulanya bermula dengan zero. Tapi mereka bermula dengan azam yang kuat untuk mengubah kewangan mereka dan masa depan mereka. Nak tahu kisah mereka? Jommm bacakan. 1. Kisah Wanita : Faridah Daik – Berjaya… Read More »

Jana Income RM1500 Dengan Mudah Dengan Shaklee

Hai Assalamualaikum semua :). Terima kasih kerana singgah ke blog saya www.syahidashukri.com ini. ALhamdulillah hari ni saya berkelapangan untuk kongsikan tentang peluang jana income dengan Shaklee dan apa yang Shaklee sedang tawarkan kepada ahli-ahli baru yang menyertai Shaklee mulai 15 Disember 2018 sehingga 28 Februari 2019. Apakah Tawaran Shaklee Ini? Kita ada 3 jenis tawaran Starter Pack yang… Read More »

Cara Bebas Hutang Melalui Bisnes Spa Shaklee ‘The Walking Beauty’

Hai Assalamualaikum! Hutang ni wajib dibayar walau tak dituntut. Buat lah cara apa sekalipun, hutang mesti dibayar balik sama ada cepat atau lambat. Biasanya hutang waktu belajar macam PTPTN la kan? Dah habis belajar di IPTA, hutang PTPTN dah pun menanti. Walaupun dah start bayar hutang PTPTN, tapi hutang tu masih lagi banyak sebab ada interest. Jadi bila dah… Read More »

Buat Duit Dengan Mobile Spa Selepas SPM

Hai Assalamualaikum!! Wah seminggu jugak saya rest sekejap daripada menulis entry, dek kerana sibuk dengan tugasan bisnes dan tugasan harian. So hari ni saya ada benda nak share! Kali ni.. Saya nak buka mata para lepasan SPM tentang Bisnes Mudah yang mereka boleh cuba ceburi waktu tengah lepak-lepak menunggu keputusan SPM tu, hehehe.. Apa nak buat lepas SPM… Read More »

Dari Cita-cita Menjadi Engineer Kepada Seorang Surirumah Berkerjaya

Dari Cita-cita Menjadi Engineer Kepada Seorang Surirumah Berkerjaya Suatu ketika dulu, sewaktu saya memandu di atas jalan raya melintasi bangunan office yang tinggi-tinggi, saya bercita-cita untuk kerja dalam one of those companies and offices yang gah suatu hari. I had an engineering degree, some years of work experiences in a Multi-national company and saya suka menjadi career woman… Read More »