Tag Archives: Bisnes Online

Kenapa Surirumah Wajib Buat Bisnes?

Kenapa surirumah wajib buat bisnes? Bagi mereka yang belum mengenali saya, saya introduce diri saya sikit ye. Saya boleh relate dengan topik ini kerana saya kini merupakan seorang fulltime housewife ataupun surirumah sepenuh masa dan mempunyai kerjaya bisnes Shaklee dari rumah. Dahulunya, saya merupakan seorang Biomedical Engineer di sebuah syarikat dari Belgium. Tugas saya lebih khusus kepada menjadi… Read More »

Big Why Saya Buat Bisnes Shaklee

Entry kali ni saya nak share big why saya buat bisnes Shaklee. Sedar tak sedar dah 5 tahun saya aktif buat bisnes Shaklee ni. Maybe ade yang tertanya what’s so great about this business? What’s in it that’s so special? Yang buat saya kekal setia tak tukar-tukar? Ape dah takde bisnes lain ke nak try?? There’s a big… Read More »

Kesihatan Lebih Baik Dengan Shaklee

Saya memiliki kesihatan lebih baik semenjak saya mengenali Shaklee. Sedar tak sedar, dah 5 tahun saya mengamalkan Shaklee. Sebelum tu, saya juga seperti orang lain. Sangat memandang rendah kepada jenama ni. Saya tak rasa pun ia ada sesuatu yang penting dan hebat untuk diketahui. Sebenarnya produk Shaklee di Malaysia tak la sebanyak seperti di US. Dan Shaklee adalah… Read More »

Nak Buat Side Income RM2000 Sebulan?

Dalam entry sebelum ni, saya ada kongsikan mengenai peluang menjana pendapatan yang fleksibel dengan Shaklee. Bacakan di : Time Freedom Dengan Bisnes Shaklee. Kali ni saya nak kongsikan dengan anda yang berminat untuk membuat side income RM2000 sebulan. Saya akan terangkan caranya dalam entry ini. Cara Menjadi Ahli Shaklee Sebelum memulakan side income RM2000 ini, mula-mula anda kenalah… Read More »

Time Freedom Dengan Bisnes Shaklee

Setiap orang mendambakan time freedom. Tapi memandangkan kita semua terikat dengan kerjaya, maka time freedom bukannya mudah nak dicapai. Sebab itulah semakin ramai orang yang berminat untuk menambahkan ilmu bisnes dan ilmu sampingan seperti pelaburan hartanah, pelaburan saham patuh syariah, belajar cara pengurusan kewangan dengan financial consultant, belajar melabur dalam unit trust dan juga lain-lain kemahiran yang boleh… Read More »

Mudahnya Buat Bisnes Di Hujung Jari

Hai Assalamualaikum dan Salam Sejahtera! Mudahnya buat bisnes kita zaman sekarang ni kan? Semuanya di hujung jari. Pelbagai perkara yang didigitalkan untuk memudahkan pengurusan, kegiatan jualbeli dan juga kegiatan promosi. Sebab tu kalau ada yang complain susahnya nak cari peluang bisnes, susahnya nak cari extra income pada zaman sekarang ni, rasa takleh nak percaya lahh. Sebab terlalu banyak… Read More »

Mentor Bisnes Saya

Hai Assalamualaikum. Mentor bisnes saya adalah guru saya di sepanjang proses saya menjadi siapa saya hari ini. Selama 4 tahun saya berkecimpung dalam bisnes Shaklee, saya bukannya bermula dengan menjadi hebat terus. Saya ada mentor-mentor saya yang banyak mengajar saya. Hari ni saya ingin mengabadikan mereka di dalam sebuah entry. Mentor Bisnes Saya Sebelum saya menyertai bisnes Shaklee,… Read More »

Kenapa Orang Muda Kena Mulakan Bisnes Dari Awal?

Hai Assalamualaikum. Kenapa orang muda kena mulakan bisnes dari awal? Sedar tak sedar, saya dah memulakan bisnes semenjak tahun 2011 lagi. Manakala untuk bisnes Shaklee, saya telah memulakannya pada tahun 2014. Ketika saya awal-awal bergiat membina bisnes ini, mentor bisnes saya selalu berpesan, mulakan bisnes ni seawal yang mungkin. Lagi muda usia kita, lagi patut kita terus mulakan.… Read More »

Apa Yang Best Join Team Jutawan?

Hai Assalamualaikum. Hari ni saya nak share tentang Team Jutawan, team yang saya berada di dalam bisnes Shaklee. Di dalam mana-mana bisnes yang kita join, penting untuk kita berada dalam sebuah support group. Sebab selalu terjadi bila kita memula join, kita tak berapa reti nak buat apa dan tak tahu nak mula camne. Especially kalau kita ni baru… Read More »

Kisah Kejayaan Saya Dalam Shaklee

Hai Assalamualaikum. Best tak tajuk? Kali ni entry blog ini akan berkisar mengenair diri saya dan kisah kejayaan saya dalam Shaklee. Sedar tak sedar, dah 5 tahun saya menjalankan bisnes Shaklee ni sejak tahun 2014. Dalam tempoh tu, banyak sangat yang saya dah kecapi untuk diri saya sendiri dan juga keluarga saya. Bermula daripada saya yang tiada apa-apa,… Read More »