Tag Archives: B-Complex

Promosi November 2017 Yang Hebat Untuk Seisi Keluarga

Promosi November 2017 – Untuk Seisi Keluarga Hai Assalamualaikum! Pejam celik dah November dah kita. Dan Shaklee kembali menawarkan promosi yang menjimatkan untuk SEMUA! Kali ni, Promosi November 2017 Yang Hebat Untuk Seisi Keluarga! Kali ni, Shaklee mempromosikan Set Asas Kesihatan atau Essential Health Set bersama item khusus untuk LELAKI dan WANITA serta ANAK-ANAK! Ha kan untuk satu… Read More »

Tips Atasi Masalah Alahan Mengandung Supaya Lebih Bertenaga

Tips Atasi Masalah Alahan Mengandung Supaya Lebih Bertenaga Tak larat la rasanya. Masa awal-awal mengandung ni ada masalah alahan mengandung dengan rasa loya, nak termuntah, tekak tak sedap, perut tak selesa, makan tak selera, pastu asyik rasa macam nak terbaring je. Kadang-kadang pagi je yang paling teruk. Pernah jugak melarat sampai sepanjang hari. Normal ke sebenarnya? Boleh tak… Read More »

Apa Nutrien Yang Penting Sebelum Hamil dan Semasa Hamil?

N‍ak tahu tak apa nutrien yang penting sebelum hamil dan semasa hamil? Sebelum tu penting tau. Bukan dah hamil baru nak start amalkan nutrien-nutrien penting ni. Tapi sebenarnya sejak SEBELUM hamil lagi dah penting untuk mengamalkannya. Kenapa penting? Ini sebab kebanyakan wanita tak sedar pun yang dia dah hamil sampai lah dia dah perasan dia lewat datang bulan.… Read More »

Info Produk : B-Complex

Assalamualaikum semua. B-Complex ni sebenarnya banyak sangat kegunaan dan kepentingannya. Tak kira untuk kanak-kanak mahupun yang dah berusia.  Shaklee pun ada B-Complex tau dan ada bezanya B-Complex Shaklee dengan B-Complex jenama lain. Nanti saya akan terangkan. Terlebih dahulu kita lihat dulu manfaat Vitamin B yang ada macam-macam jenis ni.  B-Complex ni sebenarnya adalah gabungan di antara beberapa vitamin… Read More »

Kenapa Nutrisi Untuk Ibu Hamil Amat-amat Penting?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Anda hamil? Atau mungkin yang membaca entry ini adalah suami yang isterinya hamil? Tahniah kerana anda bakal membaca entry saya ini yang akan memberi manfaat yang sangat banyak buat anda, isteri dan bayi anda :-). Sebenarnya ramai ibu yang tak tahu kepentingan nutrisi ketika hamil ni. Apatah lagi pentingnya nutrisi sejak SEBELUM… Read More »

Supplement Shaklee Selamat Ke Diambil Semasa Period?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Ada ke yang bertanya soalan ini? Nak makan supplement Shaklee masa period tapi tak tahu selamat ke tak? Ok ke tak? Boleh ke tak?   Soalan ni memang hot. Customer memang bijak dan pandai. Mereka nak guna sesuatu suplimen sekarang ni bukan ikut ikutan. Tapi dengan ilmu?. Good job Shaklee’s consumers? Soalan… Read More »

Kawal Diabetis dan Kencing Manis dengan Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan apa khabar semua? 🙂 Kali ni saya nak kongsikan tentang kencing manis dan diabetis. Sana-sini rakyat Malaysia ramai yang mengidap diabetis. Dalam satu keluarga, mesti ada yang mengidap kencing manis. Teknologi perubatan kita yang semakin canggih pun, tapi tahap kesihatan rakyat Malaysia masih rendah, malah makin ramai yang mengidap kencing manis. Apa masalahnya sebenarnya? Masalahnya… Read More »

Nak Atasi Masalah Anemia Ketika Hamil ?

Anemia? Selalunya anemia ni berlaku ketika kita hamil. Dan ketika kita hamil juga la waktu yang paling kritikal untuk kita atasi masalah anemia ini. Kenapa anemia ini begitu berbahaya kepada ibu mengandung? Kerana ibu yang anemia boleh membawa risiko keguguran kepada bayi ataupun kelahiran bayi pra-matang. Bayi pun tak dapat membesar dengan sempurna. Dan bayi itu juga besar… Read More »

Set Hamil Shaklee – Vitamin Ibu Mengandung Yang Bagus

Set Hamil Shaklee – Vitamin Ibu Mengandung Yang Bagus Assalamualaikum para pembaca saya yang saya hormati dan sayangi sekalian :-). Saya doakan anda sentiasa bahagia dan sihat di samping keluarga. Alhamdulillah, tahniah saya ucapkan kepada anda yang disahkan HAMIL. Tahniah kerana anda bakal mendapat manfaat dan kebaikan daripada Set Hamil Shaklee ini yang terbukti keberkesanannya berdasarkan testimoni ibu-ibu yang… Read More »

Mabuk Hamil !!

  Tahukah Anda?? Mabuk hamil adalah satu fenomena yang sangat biasa berlaku sekitar 70-80% kehamilan. Antara punca mabuk hamil adalah disebabkan oleh perubahan hormon yang berlaku pada awal kehamilan. Wanita yang muntah-muntah pada awal kehamilan mempunyai paras estrogen yang lebih tinggi. So, mummies.. Kalau alami muntah atau mabuk ketika hamil, jangan risau yer. Ia adalah normal. Mengambil multivitamin… Read More »