Tag Archives: antioksidan

Telomere Study Vivix Yang Memenangi Hadiah Nobel Dalam Kategori Perubatan

Hari ni saya akan berkongsi tentang kajian hebat yang pernah dilakukan ke atas produk Vivix iaitu Telomere Study. Yang power dan luar biasanya kajian ni telah memenangi hadiah Nobel dalam kategori perubatan. Wow sangat tau. Topik ini saya belajar dalam Health & Wellness Talk yang dianjurkan Shaklee. Shaklee je satu-satunya syarikat supplemen yang buat kajian ni. Dan ini… Read More »

Ikhtiar Hamil Dengan Resveratrol Vivix

IKHTIAR HAMIL DENGAN RESVERATROL VIVIX Resveratrol boleh perbaiki sel. Kalau perbaiki sel, bermakna sel-sel untuk persenyawaan pun turut sama la repair ? Seterusnya meningkatkan kesuburan dalam ikhtiar hamil anda suami isteri. Dalam Telomere Study yang Dr. Elizabeth Blackburn jalankan, diorang buat test ke atas pengguna Vivix yang dah 80 years old tau. Orang tua ni dia dah amalkan… Read More »

Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Nak Buat Sel-sel Badan Lagi Muda Buat Apa??

Assalamualaikum semua!! Sejak baca sharing Dr Hamid Arshat yang amalkan Resveratrol untuk anti-oksidan, saya start buka mata tentang Resveratrol.  Tu doktor pakar tu..  Bila Dr share? Masa akhir tahun nak masuk awal tahun 2017 bebaru ni la. Dulu-dulu pun ada juga Dr share di personal FB beliau. Sebab saya gemar follow beliau jadi saya dapat la tahu. Then..… Read More »

2000 Kajian Untuk Satu Ramuan!!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Jika anda amalkan sesuatu makanan tambahan, sejauh manakah anda yakin dengannya? Sejauh mana anda dah kaji atau fahami tentang latar belakang makanan tambahan itu sebelum mengamalkannya?     Salah satu sebab saya yakin dengan supplement yang saya makan dan saya kongsikan sebab ianya disokong oleh kajian klinikal oleh para saintis dan pakar… Read More »

Tulang Retak Lekas Sembuh dengan Vivix!

Assalamualaikum semua ! Terima kasih kerana singgah ke blog SYAHIDASHUKRI.COM ni. Saya doakan semua pembaca saya berada di bawah lindungan dan rahmat Allah selalu. Bebaru ni sahabat baik saya Fatimah ada cerita yang mak mertua dia baru terjatuh waktu tengah mengemop lantai di rumahnya. Kawan saya ni risau jadi dia bawakan mak mertuanya ke klinik dan mereka pun… Read More »

Apa Pentingnya Antioksida?

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.  Sekarang ni popular istilah antioksidan. Sana sini produk antioksidan. Biasa dengar kan? Produk kesihatan yang mempunyai antioksidan dihasilkan untuk mencegah radikal bebas. Radikal bebas tu apa la pulak?  Di sini saya akan terangkan apa itu antioksidan dan kaitannya dengan radikal bebas secara mudah untuk difahami ya. Kemudian apa pentingnya antioksidan ini.… Read More »