Tag Archives: Anti-penuaan

Telomere Study Vivix Yang Memenangi Hadiah Nobel Dalam Kategori Perubatan

Hari ni saya akan berkongsi tentang kajian hebat yang pernah dilakukan ke atas produk Vivix iaitu Telomere Study. Yang power dan luar biasanya kajian ni telah memenangi hadiah Nobel dalam kategori perubatan. Wow sangat tau. Topik ini saya belajar dalam Health & Wellness Talk yang dianjurkan Shaklee. Shaklee je satu-satunya syarikat supplemen yang buat kajian ni. Dan ini… Read More »

Ikhtiar Hamil Dengan Resveratrol Vivix

IKHTIAR HAMIL DENGAN RESVERATROL VIVIX Resveratrol boleh perbaiki sel. Kalau perbaiki sel, bermakna sel-sel untuk persenyawaan pun turut sama la repair 😉 Seterusnya meningkatkan kesuburan dalam ikhtiar hamil anda suami isteri. Dalam Telomere Study yang Dr. Elizabeth Blackburn jalankan, diorang buat test ke atas pengguna Vivix yang dah 80 years old tau. Orang tua ni dia dah amalkan… Read More »

Nak Buat Sel-sel Badan Lagi Muda Buat Apa??

Assalamualaikum semua!! Sejak baca sharing Dr Hamid Arshat yang amalkan Resveratrol untuk anti-oksidan, saya start buka mata tentang Resveratrol.  Tu doktor pakar tu..  Bila Dr share? Masa akhir tahun nak masuk awal tahun 2017 bebaru ni la. Dulu-dulu pun ada juga Dr share di personal FB beliau. Sebab saya gemar follow beliau jadi saya dapat la tahu. Then..… Read More »

Nak Awet Muda ?!

SIAPA yang tak ingin awet muda kan? Rasanya hampir semua wanita ingin sentiasa kelihatan awet muda, biarpun dah beranak-pinak. Walau bagaimanapun, kita memang tidak boleh lari daripada proses penuaan. Ditambah dengan faktor persekitaran yang menyebabkan penuaan kulit seperti.. 1) pola makanan yang tidak seimbang. 2) pencemaran – Hah, ni time kita balik kerja. Mmg sah-sah tempuh asap kenderaan… Read More »

Vivixâ„¢ Tonik Ajaib Anti Penuaan

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Nak tahu lebih lanjut tentang Vivix dan kaitannya dengan anti-penuaan? Mari baca. Cuba renungkan wajah ibu dan ayah yang semakin dimamah usia yang dilakari dengan garis-garis halus, terbayang pula bagaimana wajah kita pada usia mereka. Usia yang melangkah tahun demi tahun bakal mengubah bentuk fizikal menyebabkan ramai yang sanggup berbelanja besar… Read More »

7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu

Saya ingin berkongsi dengan anda tentang 7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang perlu anda tahu. Untuk pengenalan, Energizing Soy Protein atau ESP sebenarnya telah mendapat pengiktirafan seantero dunia kerana proses kajian klinikal yang dijalankan berkali-kali bagi memastikan kualiti protein yang tinggi bersumberkan tumbuhan semulajadi dapat dihasilkan untuk manfaat optimum kepada bakal pengguna.  Protein kacang soya adalah 2… Read More »

Testimoni Vivix Shaklee untuk Pelbagai Penyakit

Assalamualaikum. Di sini saya ingin kongsikan dan kumpulkan testimoni-testimoni dan maklum balas yang pernah diterima untuk produk Vivix Shaklee daripada mereka yang pernah membeli dan menggunakan Vivix Shaklee. Apa Itu Vivix? Vivix ini adalah salah satu revolusi dalam dunia supplemen semula jadi dan ia mengandungi banyak khasiat yang istimewa. Untuk mengenali tentang Vivix, kandungan serta khasiatnya, saya menjemput… Read More »

Vivix: Anti-Penuaan Pada Peringkat Sel!!

Sejak 2012 yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix, produk supplemen revolusionari anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual. Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-bertahun oleh Shaklee, Syarikat No. 1 supplemen makanan di Amerika. Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma… Read More »