Tablets Ada Bahan Kimia? Bermakna Shaklee Itu Tak Semulajadi Lagi?

By | 12/03/2017
Produk makanan segera

Contoh makanan yang dihasilkan dengan teknologi makanan

Tablets ada bahan kimia, maka ia dah tak semulajadi lagi?

Mungkin ada yang tanya, macam mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi?

Dah jadi tablets, takkanlah takde tambahan bahan kimia?

Ok, saya akan jelaskan.

Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia. SEMUA benda di sekeliling kita, adalah bahan kimia.

Contoh: AIR

Air tu pun bahan kimia = H2O

Udara yg kita hidu hari-hari pun adalah bahan kimia = O2

Tapi ini bahan kimia yang tidak berbahaya.

Begitu juga dengan Supplement Shaklee.

Supplement Shaklee TIDAK MENGANDUNGI sebarang bahan kimia berbahaya, bahan kimia terlarang dan sebagainya.

1) Sumber bahan mentah yang Shaklee guna adalah 100% semulajadi & tiada pencemaran

2) Tiada bahan terlarang mahupun bahan kimia merbahaya yang terdapat di dalamnya walaupun SEDIKIT

3) Produk Shaklee mempunyai bukti keberkesanan produk berpandukan sains, dan bukan dakwaan semata-mata.

– ada Landmark study
– ada pusat R&D sendiri
– ada barisan saintis yang sentiasa melakukan research & kajian dari semasa ke semasa
– ada ujian klinikal yang TIDAK DIUJI ke atas binatang seperti kebanyakn company lain. Tapi diuji ke atas MANUSIA.

So mereka dapat PROVEN RESULTS.

EFFECTIVE RESULTS.

SAFETY RESULTS.

Dah tu, bagaimana Shaklee boleh tahan lama?? Dan claim as natural??

It was called as FOOD TECHNOLOGY.

Sebagai contoh:

Salah satu preservation method atau teknik pengawetan makanan ialah dengan memastikan kandungan lembapan dalam makanan tu berada pada tahap yang sangat rendah.

Bila lembapan kurang, bakteria dan kuman-kuman susah nak membiak.

Shaklee memang bebas daripada bahan pengawet apa semua TETAPI teknik pemprosesan shaklee sendiri memastikan barangan shaklee tu tahan lama.

Contohnya, orang dulu-dulu pun tak guna bahan pengawet. Mereka guna teknik seperti pengeringan, asilan dan sebagainya nak bagi makanan tahan lama.

Mereka yang belajar atau ambil food techie’s study, mesti faham benda ni.

And why we trust Shaklee??

Sebab Shaklee dah lebih 65 tahun di pasaran!

Shaklee pula, invest billions dollar hanya untuk R & D sahaja..

Can you imagine that??

How powerful the technology is??

Cuba tengok produk macam Pes Segera ni…

Camne pes masak merah ni boleh tahan lama?

Tanpa pengawet
Tanpa pewarna pula tu

It is FOOD TECHNOLOGY!!

So lepas ni, harap tidak la anda melabel supplements Shaklee sebagai bahan kimia yang telah diproses dan tidak semulajadi lagi.

Hakikatnya, ia tak macam tu. Supplements Shaklee sangat memanfaatkan alam sekitar dan alam semulajadi.

Tablets ada bahan kimia? Sekarang anda dah jelas kan?

Apa yang Dr. Shaklee pernah usahakan hanyalah untuk memudahkan kita mendapat khasiat nutrisi daripada alam semulajadi ini dengan cara yang lebih mudah, berkualiti, selamat dan optimum. Bukannya menciptanya sendiri, tetapi hanya mengolahnya ke dalam bentuk yang mudah untuk kita.

Kalau minat nak cuba Shaklee, janganlah ragu-ragu lagi. Boleh hubungi saya untuk pertanyaan ataupun order ya.

Salam sayang,

Wan Syahida

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

012-6753078

One thought on “Tablets Ada Bahan Kimia? Bermakna Shaklee Itu Tak Semulajadi Lagi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.