Shaklee Baby : Set Penjagaan Mesra Bayi, Organik, Selamat dan Semulajadi

By | 23/12/2017

Hai Assalamualaikum! Ok ni pertama kali nak cerita tentang Shaklee Baby. Ramai kan yang dah tahu kalau produk Shaklee je, semestinya hanya yang semulajadi, selamat tanpa bahan kimia, selamat tanpa memudaratkan, dijamin berkesan dan sememangnya sangat mesra alam! Belum cerita lagi bab organiknya dan kualitinya yang sangat hebat!

Shaklee Baby - Produk penjagaan bayi Shaklee

Shaklee Baby – Produk penjagaan bayi Shaklee

Setelah sekian lama menunggu, akhirnya Shaklee berjaya menghasilkan dan membawa masuk rangkaian produk penjagaan untuk bayi pula. Yeayy!! Kenapa yeay? Sebab dah lama tau kami menunggu produk untuk bayi ni.

Selama ni, biasanya kami gunakan Herbal Blend Cream untuk masalah kulit dan multi-purpose functions yang berkenaan dengan masalah kulit. Tak kira lah masalah kulit sensitif ke, kulit gatal-gatal, kulit berparut, kulit kasar, terkena gigitan nyamuk, chicken pox atau apa saja. Kita akan gunakan Herbal Blend Cream. Termasuklah kepada bayi. Tapi kali ni, dah ada rangkaian produk khusus untuk bayi.

Tapi walaupun ia dinamakan Shaklee Baby, orang dewasa pun boleh guna! Sebab ciri-cirinya yang sangat selamat, mesra bayi, organik serta semulajadi dan bebas bahan kimia. Sangat selamat untuk bayi dan kalau bayi yang kulitnya sangat nipis dan sensitif pun boleh guna dengan selamat, apatah lagi lah kulit orang dewasa yang tebal kan.

Shaklee Baby : Produk Penjagaan Bayi Organik

Rangkaian produk penjagaan bayi ini ada banyak tau sebenarnya. Tapi buat masa ini, hanya 3 ini sahaja yang dibawa masuk ke Malaysia dari US.

  1. Shaklee Baby Gentle Wash

Shaklee Baby Gentle Wash (Mandian Bayi)

Shaklee Baby Gentle Wash (Mandian Bayi)

Gentle Wash atau Mandian Bayi Shaklee ini mengandungi chamomile organik, lavender dan berasaskan lidah buaya yang sangat baik untuk kulit. Juga mengandungi ekstrak oat dan minyak zaitun untuk membersihkan kulit dengan lembut.

  • Lavender
    • Menenangkan sistem saraf bayi secara semulajadi.
    • Membantu bayi untuk tidur dengan lebih baik selepas mandi.
  • Aloe Vera
    • Kaya dengan Vitamin E secara semulajadi dan 96% terdiri daripada air
    • Menenangkan kulit bayi yang kering dan sensitif
  • Chamomile
    • Tinggi dengan antioksidan.
    • Menenangkan dan melindungi kulit bayi dari perengsa alam sekitar.

Ia 99% semulajadi dengan mengandungi 76% bahan organik. Yang paling istimewa, formula mandian Shaklee Baby ini tidak memedihkan mata, hypoallergenic, pH seimbang dan amat sesuai untuk kulit sensitif dan bermasalah termasuk eczema.

Bagi pesakit eczema, mereka kena hati-hati dalam penjagaan kulit dan produk yang digunakan. Tak boleh langsung ada bahan kimia dan sebaiknya mereka hanya gunakan produk yang semulajadi, organik, selamat, lembut dan mesra kulit.

Jadi, mandian tidak akan ada lagi sebarang rasa iritasi dan pedih, malah ia sangat lembut pada kulit. Mandian bayi pun akan rasa lebih tenang dan seronok kerana bau-bauan lavender dan chamomile nya.

Bau yang harum ni akan menenangkan bayi dan lagi mudah untuknya tidur sebaik sahaja selepas mandi.

Ciri-ciri Gentle Wash Shaklee Baby :

  • 76% bahan organik
  • 99% bahan semulajadi
  • kaya dengan organik aloe vera yang dicampurkan dengan ekstrak oat dan minyak zaitun
  • organik lavender untuk menyamankan kulit
  • organik chamomile bagi menenangkan bayi
  • berbuih halus dan mudah dibilas
  • PH seimbang
  • Diuji untuk sensitiviti
  • Lebih lembut
  • Formula tidak memedihkan mata

2. Shaklee Baby Massage Oil

Shaklee Baby Massage Oil (Minyak Urutan)

Shaklee Baby Massage Oil (Minyak Urutan)

Massage Oil atau Minyak Urutan Shaklee Baby ini diperbuat daripada minyak matahari organik, lavender dan chamomile untuk melembapkan kulit bayi. Minyak urut Shaklee Baby adalah 99% semulajadi dan mengandungi 99% bahan organik.

Bayi pun penting untuk diurut tau. Cuba try urut baby. Baby mesti suka. Nanti dia rasa aman dan senyap duduk diam je :-). Urutan bayi adalah cara yang terbaik untuk bina ikatan antara penjaga dan bayi. Malah, ada kajian yang menunjukkan bahawa urutan boleh membantu menenangkan bayi, membantu pencernaan serta memperbaiki pattern tidur bayi.

Keistimewaan minyak urut Shaklee Baby ni selain daripada 99% organik dan semulajadi, mempunyai adunan istimewa minyak organik dan ekstrak essential oil untuk melembapkan kulit. Juga mempunyai Lavender dan Chamomile untuk menenangkan.

Ciri-ciri Massage Oil Shaklee Baby :
  • 99% bahan organik
  • 99% bahan semulajadi
  • dirumus khusus dari minyak organik dan ‘essential oil’ yang baik untuk kulit lembut dan lembap
  • lavender dan chamomile bagus untuk rasa tenang dan nyaman

3. Shaklee Baby Soothing Lotion

Shaklee Baby Soothing Lotion (Losyen Bayi)

Shaklee Baby Soothing Lotion (Losyen Bayi)

Shaklee Baby Soothing Lotion memastikan kulit bayi kekal lembut dan lembap. Ia telah diuji sesuai untuk kulit sensitif.

Lidah buaya dan minyak organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan Kelapa membantu melembapkan kulit dan membajai nutrien kulit. Bila kulit lembap, ia dapat kurangkan kegatalan kulit akibat kulit kering.

Essential Oils organik seperti Lavender, Chamomile, Rosemary dan Vanilla Fruit pula membantu memberikan wangian lembut dan menenangkan. Losyen ini juga tidak melekit.

  • Minyak Vanilla
    • Kaya dengan Vitamin B dan antioksidan secara semulajadi
    • Melindungi kulit bayi dari perengsa alam sekitar
  • Shea Butter
    • Mengandungi vitamin semulajadi dan asid lemak
    • Membantu melindungi lapisan luar kulit bayi
  • Minyak Biji Jojoba
    • Bertindak sebagai emolien, membantu meningkatkan kelembapan kulit tanpa meninggalkan rasa melekit.

Belum buka botol pun dah rasa sangat istimewa dan wangi. Sesuai bukan sahaja untuk bayi, malah seisi keluarga.

Ciri-ciri khusus Soothing Lotion Shaklee Baby :

  • 87% bahan organik
  • 99% bahan semulajadi
  • Aloe vera organik dan minyak organik seperti shea butter, biji matahari dan kelapa memberikan nutrisi kepada kulit
  • Organik ‘essential oil’ seperti lavender, chamomile, rosemary dan buah vanilla memberikan rasa nyaman dan tenang
  •  Mudah diguna dan tidak melekit
  • Sesuai untuk bayi, kanak-kanak dan juga orang dewasa yang berkulit sensitif

Shaklee Baby : Apa Ciri-cirinya Yang Paling Menarik?

Ciri-ciri Istimewa Shaklee Baby

Ciri-ciri Istimewa Shaklee Baby

  1. Pediatrician-tested
    • Shaklee bagi free kat doktor-doktor pakar kanak-kanak di US hospitals untuk try kat pesakit kanak-kanak di hospital..
    • Selepas mereka apply & cuba ke atas pesakit-pesakit, they said “I WANT THIS PRODUCT !!”. Ni kata Pediatricians di US yang dah cuba. Wah hebat kan!
  2. Hypoallergenic
    • Sangat selamat & melindungi kulit bayi daripada mendapat alergi.
    • Sebab dia semulajadi & selamat, ia tak mengandungi bahan kimia, jadi ia akan selalu melindungi bakteria baik pada kulit bayi.
    • Takkan timbulkan alahan!
  3. Certified Organic Ingredients
    • Of course semua ingredients sangat selamat dan tidak berbahaya. Takde bahan kimia. Takde bahan pewangi. Takde bahan pewarna.
  4. Clinically Tested
    • Ni memang for sure lah. Semua barang Shaklee semestinya ada Ujian Klinikal. Maknanya ? Diuji ke atas manusia. Ada scientific research.
  5. pH Balanced
    • Penting supaya ia takkan menyebabkan kulit bayi bermasalah especially kalau kulitnya sangat sensitif.
    • Udah lah kulit baby dah memang sangat nipis! So kena la sangat gentle.
  6. Made in USA
    • Not locally made.
Shaklee Baby Formula

Shaklee Baby Formula

Memandangkan ciri-cirinya yang sangat organik, semulajadi, lembut dan mesra bayi serta bebas kimia, ia sangat sesuai digunakan ke atas bayi yang berkulit sensitif dan mempunyai masalah kulit seperti eczema bagi mengurangkan iritasi kepada kulit.

Bukan itu saja. Setiap pembelian Set Shaklee Baby ini didatangkan bersama sehelai Tuala Microfiber dan Handy Baby Toiletry Bag!

Shaklee Baby Set

Shaklee Baby Set

Senang lah nak bawa ke mana-mana. Tak takut juga tertumpah. Tuala pun dah siap sedia untuk lap bayi selepas mandi dan melapik bayi ketika melakukan urutan bayi dan menyapukan losyen bayi :-). Best kan?

Nak buat hadiah kat orang yang tersayang pun sesuai sangat!

Harga satu set Shaklee Baby ini RM381.60 dengan penghantaran percuma. Ia setanding dengan kandungan dan kualiti bahan-bahan semulajadi dan organiknya.

Berminat untuk dapatkannya boleh lah hubungi saya secara terus ya di 012-6753078.

Salam Mesra,

Wan Syahida Kahar

012-6753078

Pengedar Shaklee Petaling Jaya dan Seluruh Malaysia

SID : 1143254

11 thoughts on “Shaklee Baby : Set Penjagaan Mesra Bayi, Organik, Selamat dan Semulajadi

    1. syahida Post author

      Yeah! Ada few brands yg bagus kat farmasi macam MooGoo tapi takde yang setanding ni lagi.

      Reply
    1. syahida Post author

      Hehehe… Wangian dia best kannnn baby mesti suka & tenang je bau

      Reply
    1. syahida Post author

      Boleh.. Semoga ALlah permudahkan niat murni Encik Hafiz dan semoga lancar serta dimurahkan rezeki 🙂

      Reply
  1. Pingback: Perasmian Baby and Kids Spa daripada Kursus Mobile Spa "The Walking Beauty" • SyahidaShukri

    1. syahida Post author

      Ya kee? Haha! Tua dah rupanya MH ni. 😀

      Reply
    1. syahida Post author

      Ana mesti beli kan sebab anak ekzema 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.