Sakit Kaki Kerana Banyak Angkat Berat

By | 12/07/2017

SAKIT KAKI KERANA BANYAK ANGKAT BERAT

Last weekend dalam sibuk-sibuk beraya, sempat saya COD dua items ni kepada makcik saya.

Beraya dari pagi sampai la ke malam. COD jadi last sekali sebab tak boleh nak tangguh ke Isnin atau Selasa.

Sakit kaki? Amalkan Vivix dan Collagen.

Sakit kaki? Amalkan Vivix dan Collagen.

Alkisahnya customer ni makcik saya sendiri. Makcik saya full-time jaga nenek saya yang dah sangat-sangat uzur. Kalau nak tahu, nenek saya dah berumur 90 tahun.. dan terpaksa bergantung kepada orang lain untuk menguruskan diri. Nenek juga dah tak mampu lakukan banyak perkara. Jadi nenek dijaga sepenuhnya oleh makcik-makcik saya.

Bayangkan bagaimana dengan kudrat wanita 50-an yang perlu memapah dan mengangkat nenek tak kira la waktu nak mandi, nak beralih dari katil ke kerusi roda dan lain-lain… ?

Kejadian Sakit Kaki

Jadi dengan rutin berat ni, makcik saya lama-lama mengadu sakit kaki, terutamanya di bahagian tapak kaki.

Bimbang ia menjadi arthritis, makcik cuba cari apa yang boleh dia buat untuk cuba elak keadaan menjadi lagi teruk lagi dan elakkan sakit kaki beliau bertambah sakit.

Makcik saya banyak dengar cerita yang Vivix ni bagus untuk arthritis dan joints. So dia minat nak cuba.

Vivix adalah sejenis minuman tonik anti-penuaan pada peringkat sel yang semakin popular di kalangan rakyat Malaysia, dan semakin ramai orang yang ingin mencubanya.

Kebetulan saya ada 1/4 bottle of Vivix kat rumah. Saya bagi makcik saya rasa, tengok macam mana.

Pastu memandangkan beliau mengadu sakit joints ni, saya tambah sekali dengan Collagen Powder.

Collagen Powder ini sangat istimewa dan sangat berbeza daripada kolagen yang terjual di pasaran. Apakah keistimewaannya? Bacakan di Collagen Powder Yang Lain Daripada Yang Lain.

Collagen memang sangat-sangat penting tau untuk tulang sendi dan rawan kita. Lagi-lagi bila usia kita dah makin meningkat, badan kita dah tidak lagi menghasilkan kolagen, malah kolagen daripada badan kita pun akan makin susut dan susun as we age.

Jadi tak hairan la bila kita semakin tua, muka kita akan makin berkedut, lutut kita akan semakin haus dan kita terasa kaki kita dah tak kuat macam muda-muda dulu.

Salah satu faktornya, sebab kekurangan Collagen la.

Termasuk juga kerosakan sel-sel badan yang makin lama makin rosak dan mati bila kita bertambah umur.

Ditambah dengan mak cik saya yang kerap melakukan aktiviti berat ni, kerosakan dan kesakitan akan mudah terjadi bila tiba masanya joints dah tak cukup kuat lagi.

Lepas 3 hari cuba dua-dua Vivix dengan Collagen ni kan, terus makcik saya mintak nak order lagi dua-dua ni.

Terkejut jugak la saya. Kenapa? Hehe

Katanya dia perasan kakinya dah tak sakit lagi ?

Sebab tu dia terus nak lagi.

Mujur la saya memang ada stok kat rumah. So bila time diperlukan, zaasss terus boleh pi hantar ?

Sebenarnya makcik saya dah amalkan collagen brand lain daripada plants tau sebelum try Collagen Powder Shaklee ni. Tapi still the same.

Of course, takde yang serupa dengan Collagen Powder Shaklee sebab ia daripada marine collagen (red snapper fish (ikan merah) – a deep sea fish), the best collagen, much better than plant collagen.

Saya pernah kongsikan mengenai Tips Memilih Kolagen.

Makcik saya bakal menunaikan haji jugak di samping perlu kuat untuk menjaga nenek. Jadi kalau la kakinya tak sihat dan tak kuat, saya bimbang keadaan akan jadi lagi teruk dan beliau susah nak beribadah.

Jadi sebelum bertambah teruk, baik kita atasinya secepat mungkin.

Untuk kes makcik, Vivix dengan Collagen Powder la yang terbaik. Kita bagi yang premium product terussss!

Kenapa Vivix?

Sebab Vivix ada keupayaan untuk memperbaiki kerosakan sel-sel dalam badan dan menghalangnya mati awal la gitu. Boleh baca lebih lanjut tentang kandungan Vivix di SINI : 4 Kandungan Vivix Yang Hebat.

Bayangkan bila asasnya (sel) diperbaiki, seluruh tisu pun mendapat tenaganya semula untuk menjalankan fungsinya.

Berikan nutrien kepada sel dan anggota yang sakit seperti sakit kaki

Berikan nutrien kepada sel dan anggota yang sakit seperti sakit kaki

Bila tisu-tisu sihat, organ juga diperbaiki fungsinya dan InsyaAllah, sistem otot dan tulang juga lebih sihat.

Orang tak cari kalau ia nya tak berkesan.

Dan orang tak sanggup membeli kalau ianya tak bagus.

Vivix adalah number 1 top-selling item in Malaysia tau. Ini la yang saya duk kagum dengan Vivix ni.

People search for it because they know what’s it for.

And those yang dah pernah cuba, mesti ada #VivixEffect mereka yang tersendiri.

Sanggup mendapatkannya lagi dan lagi demi kesihatan yang lebih baik.

Vivix :

▪️ Telah diuji dalam Telomere Study (DNA study) oleh pemenang Nobel Prize Antarabangsa Dr. Elizabeth Blackburn (Medicine Category)

▪️ Ingredientnya (Resveratrol) juga telah ada lebih 2000 kajian jurnal saintifik mengenainya.

Pemenang Nobel Antarabangsa, Dr. Elizabeth Blackburn dan keputusan dalam Telomere Study

Pemenang Nobel Antarabangsa, Dr. Elizabeth Blackburn dan keputusan dalam Telomere Study

Jadi macammana la saya tak confident untuk bercerita pasalnya kan?

Saya harap kesihatan makcik saya bertambah baik dan dapat la beliau terus menjaga nenek saya.

Moga bantuan dari saya ini bermanfaat untuk membalas segala kebaikan makcik dan nenek kepada saya sejak saya kecik lagi ?

Sekarang saya dah besar, dah tahu apa yang baik, saya pula la yang perlu membantu orang tua-tua saya, kan.

Same goes to my Mom, Vivix dan Collagen ni juga la yang saya hadiahkan. Nothing is the same as their sacrifices for me. It’s the best so far that I can give for their health and wellbeings.. InsyaAllah and Alhamdulillah..

Penutup

Jadi seandainya ada di antara kita atau sauadara-saudara kita, kawan-kawan kita atau ibu bapa kita yang menderita sakit kaki dan sendi, cuba lah sesuatu. Vivix dan Collagen Powder adalah nutrien yang baik untuk anggota tulang dan sendi kita. Konsep nutrisi ini adalah memberikan sel-sel dan tubuh badan kita nutrien yang ia perlukan supaya ia dapat menjalankan fungsinya dengan lebih baik.

Seterusnya InsyaAllah, tubuh badan akan rasa lebih bertenaga dan lebih sihat. Sakit kaki pun makin kurang sakitnya. Jika kita konsisten, ia malah lebih baik untuk kesihatan tubuh badan kita. Lagipun kita dah makin tua. Banyak nutrien yang badan kita makin kurang dan makin hilang. Jadi, cuba lah top-up dengan makanan tambahan. Mana tahu ia akan sangat membantu kan?

Perkongsian Testimoni seorang rakan

Saya ada seorang rakan baik yang pernah memberikan Vivix kepada ibu mertuanya yang pernah terjatuh dalam bilik air. Setelah melakukan X-Ray, ternyata ada kesan retak pada tulang pinggul ibu mertua beliau. Jadi dia cuba je bagi Vivix. Selain itu, dia berikan juga supplemen kalsium iaitu Ostematrix. Jom kita baca sendiri apa kisahnya. Boleh baca sendiri di SINI : Tulang Retak Sembuh Dengan Vivix

Berminat untuk dapatkan Vivix dan Collagen Powder? Boleh hubungi je saya untuk sembang-sembang dan ketahui cara yang sebaiknya untuk mengamalkannya.

Wan Syahida Kahar

SID 1143254

012-6753078

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at www.syahidashukri.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di www.syahidashukri.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

9 thoughts on “Sakit Kaki Kerana Banyak Angkat Berat

  1. anuar

    Semoga kaki makcik kembali sihat, cergas dan bertenaga supaya dapat menjaga nenek dan melaksanakan kerja2 rumah.

    Reply
    1. syahida Post author

      InsyaALlah. Itu lah harapan saya selepas berikhtiar sesuatu.

      Reply
    1. syahida Post author

      Semoga kesihatan nenek Haidar bertambah baik 🙂

      Reply
  2. Pingback: Rawatan Terbaik Untuk Sakit Sendi Dan Lutut | Vitamin Cerdik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.