Rasa dan Nampak Lebih Muda dengan Shaklee

By | 21/02/2017

Semalam masa Leaders Conference, ramai juga leaders yang saya first time jumpa, first time kenal..

Maklumlah asyik nampak nama n discuss dalam Whatsapp, FB n FB page je kan.

Seperti biasa… yang first time jumpa saya n berkenalan akan tanya, berapa umur saya.

Saya memang suka soalan ni sebab saya akan tanya dia balik rasa-rasanya berapa? Boleh tak teka?

Most common answer was they guessed I am in my twenties. Early twenties.

Some nak tahu clues macam dah berapa orang anak etc so that diorg bleh teka ngan betul ?

And Shaklee distributors knowing Vivix and it’s anti-aging effects, they would ask saya makan Vivix ke?

Yes saya makan Vivix but only recently. So far dah botol Vivix ketiga.

Other than that saya memang amalkan supplemen antioksidan lain yang berbeza tindakan biokimia nya.

1) Vitamin C – antioksidan yang larut air dan melawan radikal bebas di peringkat air

2) Vitamin E – antioksidan yang larut lemak dan melawan radikal bebas di peringkat lemak

3) And Vivix – antioksidan yang mampu menembusi sel-sel badan kita sehingga ke peringkat DNA.

I tell you Vivix is the only antioxidant supplement yang powerful untuk memasuki DNA and repaiirrrr whatever that’s damaged in there.

So sebab tu, even if you’ve taken your Vit C, Vit E or Vit A (for antioxidants to fight free radicals), nothing can beat Vivix – the strongest antioxidant that can fight free radicals in the cellular level.

That is why, doctors and specialists ramai yang impressed dengan Vivix and I must say… ramai yang belikan Vivix untuk diri mereka sendiri dan ibu bapa mereka yang dah tua. Ada jugak yang recommend kat patients.

They are all individuals that appreciate science and what it can help to build health from the inside.

Trying to prevent worsen diseases at the first hand and build health.

Rather than waiting to get diagnosed with disease n depend on medication drugs to treat diseases.

Alangkah bagusnya kalau kita SEMUA pun boleh macam ni… Dengan cuba usaha maintain kesihatan kita semenjak sebelum kita diagnosed dengan penyakit lagi?

Memang kalau dah dapat penyakit kita kena cure dengan prescribed medications.

But then again, bak kata Dr Rajbans semalam, We won’t do anything until we get a disease.

This is the main problem with us all.

Nak tunggu sakit baru la nak makan ubat. Nak jaga makan. Nak ambil supplements. Dengan harapan untuk sembuh. Ini dah salah.

Bak kata Dr. Bruce Daggy juga, by the time kita dah diagnosed dengan disease, kita dah terlambat.

You wanna go backwards and be healthy again like you were before, it will be too late.

Sebab itulah my dear friends. Alangkah bagusnya kalau kita boleh tolong kurangkan statistik obesiti dan diabetes atau apa-apa penyakit yang makin membimbangkan di Malaysia ni dengan cara kita sendiri jaga pemakanan kita sendiri dulu. Jaga kehidupan agar sentiasa aktif dan bebas stress. Kita sendiri tolong cover segala nutrition gap yang kita sah-sah memang ada. Dengan cara mengamalkan supplements. Supplements memang dah jadi kewajipan untuk kehidupan yang makin moden sekarang.

Taking supplements like these antioxidants is one of the best steps to achieve healthier lives.

You will help your body to prevent diseases before you get them.

That’s what we all are so passionate about.

So saya sebagai salah seorang Shaklee Distributor di Malaysia amat berharap agar anda buka mata dengan supplemen semulajadi yang satu-satunya di dunia ni yang melakukan “Landmark Study”.

Yang membuktikan pengguna Shaklee selama 20-43 tahun mempunyai “health biomarkers” yang lebih sihat daripada mereka yang amalkan supplement selain Shaklee dan yang tak amalkan apa-apa supplemen langsung.

The only supplement company yang sanggup pergi jauh dengan membuktikan perkara ini.

There’s no other supplement company yang berani atau segigih ini. That would go beyonnddd than what’s standard.

Seriusly speaking Shaklee is not just a cikai brand. They are the most obsessive company on safety and quality. You just have to go read more about it.

And of course we only want to take a proven safe brand into our body system for the benefits of a LONG PERIOD of time.

With no bad side effects. Especially yang boleh rosakkan buah pinggang macam produk OEM yang memberikan kesan sampingan untuk jangka masa panjang.

Shaklee dah siap buktikannya dalam Landmark Study yang ia selamat walaupun selepas 20 tahun hingga 43 tahun consume malah lebih sihat berbanding orang kebanyakan.

Sebab tu lah, Shaklee memang takde sebarang keraguan lagi ?

Ini saya yang baru amalkan Shaklee tak sampai 4 tahun.

Les Wong semalam yang saya minta teka tu memang rupa paras dan gayanya macam orang yang baru umur 40-an. Nampak sangat muda. Cakap macam orang muda bercakap. Tubuh badan juga tegap macam orang muda. Jalan juga laju macam orang muda dan sihat berjalan.

Tapi sape sangka yang dia dah umur 63 tahun.

Bukti dah depan mata weolls dah semalam. Korang kalau tak teruja lagi tak tau laaaa.

So guys, ruginya korang kalau tak try Shaklee. Please contact I kalau nak try okay ?

Special guidance saya akan bagi ?

#KenapaShaklee
#TsunamiShaklee

Photo: Honestly tak edit langsung. I’m still working on my skin n complexion because I have acne-prone skin. So memang banyak parut jerawat. Shaklee memang dah banyak membantu improve kulit saya baik dari dalaman mahupun dari luaran. Bertindak di dua-dua peringkat lebih baik daripada berharap kepada skincare (luaran) je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.