Polifenol Dalam Vivix Membantu Pesakit Stroke

By | 10/06/2020

Assalamualaikum semua. Apa khabar? Topik hari ni : Vivix membantu pesakit stroke. Selepas musim Raya ni, saya sebenarnya kerap terdengar kes kejadian stroke sebenarnya. Ada jiran mak saya kena strok, mak kawan saya kena strok, ayah rakan bisnes diserang stroke dan banyak la lagi sebenarnya. Dan setiap tahun pun, perkara ni biasa.

Saya pun tak tahu kenapa. Agaknya sebab lepas Raya je orang bantai makan macam-macam kot ek? Hai entahlah. Tapi kejadian strok ni bukannya boleh berlaku dalam masa yang singkat. Ia bermula daripada tahap kesihatan kita selama ni juga. Yang sedang menanti untuk strok bila-bila masa sahaja.

Dalam entry saya kali ni, saya nak kongsikan bagaimana Vivix (khasiat Polifenol dalam Vivix) dapat membantu kurangkan risiko stroke ini, dan akhirnya dapat membantu mereka memperbaiki kesihatan mereka.

OK sebelum kita cerita tentang bagaimana Vivix membantu pesakit stroke, kita kena tahu dulu bagaimana stroke boleh terjadi.

  • Strok atau angin ahmar ni berlaku sebab apa?
  • Yang paling utama: Otak tidak dapat bekalan Oksigen!
    • Bila otak tidak mendapat bekala oksigen, akibatnya: Tisu otak rosak >> Lalu mati >> Akibatnya fungsi otak akan hilang
  • Dari mana Oksigen ni datang?
    • Bekalan oksigen ni dibawa oleh salur darah. Kan darah bawa nutrients dan oksigen ke seluruh badan.
    • So kalau oksigen tak sampai ke otak, then there must be something wrong dengan salur darah kita!

Ada 3 sebab bekalan oksigen tidak sampai ke otak:

  1. Salur darah tersumbat (trombosis)
  2. Salur darah menyempit (stenosis)
  3. Salur darah pecah

Strok ni punca utama yang ketiga bagi kematian di Malaysia …

So bukan main-main tau sakit stroke ni!

Ini statistik lama.. yang terkini mesti bertambah punya.

Bila seseorang terkena stroke, apa yang akan terjadi?

  • Pengsan / tidak sedarkan diri
  • Lemah sebahagian anggota badan
  • Mati atau cacat kekal

Actually sebelum stroke tu terjadi, kita boleh detect dulu simptom-simptomnya. Antaranya:

  • Rasa kebas atau lemah tiba-tiba kat muka, lengan, ataupun kaki especially kalau rasa kat 1 bahagian je (kiri atau kanan badan)
  • Tiba-tiba rasa susah nak telan
  • Bila bercakap, susah nak faham!
  • Tak boleh melihat sama ada dengan sebelah mata atau kedua-dua belah mata.
  • Jalan tak stabil, pening, hilang keseimbangan badan
  • Sakit kepala yang teruk lepas tu muntah!

So guys, kalau kita berhadapan dengan keadaan ini, buat action ni: FAST.

F = FACE :

  • Minta orang itu senyum. Tengok, ada bahagian muka yang jatuh tak?

A = ARMS :

  • Minta orang itu angkat dua-dua tangan dia. Jatuh ke bawah balik tak?

S = SPEECH :

  • Minta orang itu ulang semula satu ayat mudah. Dengar jelas atau tak?

T = TIME :

  • Kalau ada masalah di atas, cepat-cepat bawa ke hospital.

Jadi, sebelum kita lihat bagaimana Vivix membantu pesakit Stroke, apa yang paling anda kena tahu adalah:

  • Sebab salur darah kita rosak
  • Bagaimana nak sihatkan balik salur darah

Jadi apa yang menyebabkan salur darah kita rosak?

Punca salur darah rosak adalah disebabkan inflammation atau keradangan. Keradangan ini boleh terjadi akibat serangan radikal bebas.

Serangan radikal bebas pula datangnya daripada:

  • Stress
  • Merokok
  • Kolestrol jahat LDL
  • Pemakanan
  • Pencemaran
  • … dan banyak lagi

Biasanya, mereka di bawah adalah berisiko tinggi untuk kena stroke :

  • Pesakit darah tinggi
  • Perokok
  • Penghidap kencing manis
  • Obesiti
  • Pesakit jantung
  • Alcoholic

Dalam keadaan normal, salur darah akan membawa oksigen, glucose dan lain-lain nutrien yang diperlukan kepada otak. Tapi dalam beberapa minit kalau otak tak dapat oksigen, sel otak akan mati!

Sebab tu, orang yang kena tekup bantal, boleh mati dalam beberapa minit. Hanya kerana otak tak dapat oksigen.

OK sekarang kita masuk ke topik Vivix.

Polifenol dalam Vivix Membantu Pesakit Stroke

Bagaimana Polifenols dalam Vivix membantu pesakit stroke ni?

  • Polifenols halang keradangan daripada berlaku
  • Polifenols repair dan renew sel di saluran darah

Keistimewaan Vivix ialah, ia mampu melawan penuaan dan kerosakan pada peringkat sel. Di dalam Kajian Makmal, ramuan botani Vivix Shaklee telah menunjukkan impak kepada 4 mekanisme utama penuaan pada tahap sel iaitu:

  1. Memperbaiki DNA
  2. Memperbaiki tenaga
  3. Melambatkan pembentukan protein AGE (punca saluran darah tersumbat)
  4. Kawalan genetik

Vivix ialah satu-satunya produk Shaklee yang mampu menembus sehinggq ke peringkat paling kecil dalam tubuh badan kita iaitu DNA, dan memperbaiki DNA. Perkara ini turut terbukti dalam sebuah kajian yang dinamakan “Telomere Study”. Baca mengenai Telomere Study DI SINI.

Bila DNA kita sihat dan diperbaiki, sel turut sihat. Bila sel sihat, tisu yang terbentuk daripada sekumpulan sel akan sihat. Seterusnya organ yang terdiri daripada pelbagai tisu akan sihat. Dan sistem yang terdiri daripada organ akan sihat.

Saluran darah kita, darah yang beredar di seluruh tubuh, sel-sel otak kita, semuanya terdiri daripada sekumpulan sel dan DNA. Jadi Polifenol dalam Vivix akan fokus kepada sel-sel itu dan memperbaikinya serta menghalang daripada kerosakan. Itulah konsep utama Vivix. Sangat hebat, kan?

Just nak share balik dengan anda semua…..

Tahu tak, Landmark Study telah membuktikan bahawa pengguna vitamin Shaklee mempunyai risiko kencing manis, stroke dan sakit jantung yang sangat-sangat rendah compare dengan pengguna jenama vitamin lain atau yang tak ambil apa-apa supplement!

Landmark Study ni guna blood sample tau … dan cara ia dijalankan:

  • Guna double blind study
  • Then buat peer review
  • Then publish di high impact journal

Landmark Study ni bukan main soal kaji selidik ke apa.. ala-ala personality test tu…

Tapi ia dilakukan oleh Dr. berpangkat PhD dan pihak University.

Dalam Landmark Study, spesifik untuk kencing manis, ia menunjukkan bahawa mereka yang mengambil supplement jenama lain atau tak ambik apa-apa supplement… insiden kencing manis lagi tinggi daripada yang makan Shaklee!!

Other supplement : 11%

Yang tak makan supplement : 8.5%

Pengguna Shaklee : 3%

– Landmark Study

Sebab apa agak-agak jadi macam ni?

Other supplements >> Kemungkinan tak benar-benar tulen dan ada banyak gula. Sebab tu paras gula naik mendadak lepas consume.

So dari duk makan supplement yang tiada clinical study (ujian ke atas manusia sebenar), baik tak payah lah ambik apa-apa supplement. At least kurang sikit risiko kencing manis.

Orang yang ada kencing manis ni, risiko nak kena strok adalah 1.5 kali ganda daripada orang yang takde kencing manis.

Kencing manis >> Insulin bermasalah >> Gula dalam darah jadi tinggi >> Jadi gumpalan lemak dalam darah >> Akibatnya saluran darah ke leher, ke otak jadi sempit atau tersumbat! >> STROKE !!!

Untuk ketahui lebih lanjut mengenai LANDMARK STUDY, boleh rujuk di link ini : Falsafah Produk Shaklee : Selamat, Terbukti dan Berkesan.

Saya kongsikan testimoni para pengguna yang pernah menggunakan Vivix. Mereka semua mendapat effect positif kerana Polifenol dalam Vivix memang membantu pesakit stroke.

Testimoni Vivix Membantu Pesakit Stroke

Vivix Membantu Pesakit Stroke
Vivix Membantu Pesakit Stroke
Vivix Membantu Pesakit Stroke
Vivix Membantu Pesakit Stroke
Vivix Membantu Pesakit Stroke
Vivix Membantu Pesakit Stroke
Menariknya Vivix ni, ia disokong oleh 6 paten! Banyak tu. Hanya ekslusif terdapat di Shaklee sahaja.
Ini adalah ramuan yang terdapat dalam sebotol Vivix Shaklee. Ada 4 ramuan semuanya.

Berminat Nak Dapatkan Vivix?

Asalnya 1 botol berharga 485 termasuk postage. Tetapi kalau nak jimat, daftar sebagai ahli Shaklee terus. Tuan Puan akan dapat sebotol dengan hanya 380. Jimatlah 105.

Bila dah jadi ahli ni of course boleh dapat diskaun barang 20-25%. Cukup syarat, kumpul uv, boleh dapat cash back masuk ke bank account kita.

Nak order secara online pun senang sangat. Saya boleh ajar nanti.

Jadi saya ringkaskan:

Harga Vivix

Sebotol harga biasa 475.

Penjimatan 2020:

Beli 1 botol 380
โœ… FREE membership
โœ… FREE postage
๐Ÿ’– JIMAT RM140

Beli 2 botol 760
โœ… FREE membership
โœ… FREE postage
โœ… Cash back RM38
๐Ÿ’– JIMAT RM235

Beli 3 botol 1140
โœ… FREE membership
โœ… FREE postage
โœ… Cash back RM91
๐Ÿ’– JIMAT RM330

Beli 6 botol 2280
โœ… FREE membership
โœ… FREE postage
โœ… Cash back RM250
โœ… Free Gift
๐Ÿ’– JIMAT RM615

Nampak tak cash back yang semakin banyak tu kalau beli lagi banyak?

Sebab tu, sebenarnya harga Vivix akan jadi lebih murah bila kita borong lagi banyak. Ye la sebab kita dapat cash back untuk cover balik harga Vivix tu kan.

Sini saya tunjukkan:

Haaa makin murah kan sebotol Vivix tu, daripada harga asal 475?

Tapi dengan syarat, kena daftar jadi ahli lah. Free je.

Camne Nak Daftar Sebagai Ahli Shaklee?

Klik DI SINI untuk terus mendaftar sebagai ahli Shaklee. (TAK PERLU BAYAR)

Isikan maklumat seperti Nama Penuh, Nombor Telefon, Alamat E-mail dan Alamat Rumah. Selesai isi… Klik JOIN NOW.

Kemudian anda akan mendapat SMS daripada Shaklee, iaitu Nombor Shaklee ID anda dan Password untuk access ke website utama Shaklee Malaysia.

Kalau tak dapat apa-apa SMS, check e-mail anda ye.

Setelah anda mendapat Nombor ID dan Password anda, teruslah login ke website Shaklee DI SINI.

Setelah Login buat pertama kali, bolehlah anda terus shopping Vivix anda ye. Boleh guna debit card atau credit card.

Kalau perlukan sebarang bantuan, jangan teragak-agak untuk hubungi saya directly di 012-6753078. Nak call atau nak whatsapp pun boleh. Saya sudi membantu.

Turut akan dibantu ialah konsultasi cara terbaik untuk consume Vivix seperti yang disarankan saintis Shaklee daripada USA.

Salam Mesra,
Wan Syahida Kahar
SID : 1143254
Pengedar Shaklee Petaling Jaya dan postage ke seluruh Malaysia (since 2014)
012-6753078
Coordinator
Regional Trip Achiever 2019

28 thoughts on “Polifenol Dalam Vivix Membantu Pesakit Stroke

    1. syahida Post author

      oo bagus ahli kuarga awak! ya kalau ada sesiapa nak elakkan strok, sebab ada darah tinggi, eloklah amalkannya.

      Reply
    1. syahida Post author

      sama-sama and semoga bermanfaat sis..

      Reply
    1. syahida Post author

      ya sangat sangat bahaya. kalau dah terkena kat seorang ahli keluarga kita, baru kita akan sedar.

      Reply
    1. syahida Post author

      Ya saya pun risau. Mula-mula kena risaukan ibu ayah kita lah dulu sebab mereka warga emas. Biasanya orang berikan Vivix ni kepada ibu bapa sebab mereka lebih berisiko tinggi.

      Reply
  1. SalJohari
    Twitter:

    Bila baca testimoni nampak keberkesanannya . Nanti Sal share info vivix ni dengan geng yang berisiko tu . Supplement ni memang kena amalkan sebagai supporters. Jangan ingat yang badan kita sentiasa sihat kan

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya betul. Benda baik eloklah dikongsikan. Kita rakyat Malaysia memang susah nak jaga pemakanan.. jadi sebaiknya support dengan pemakanan tambahan. Semoga membantu geng Sal yang berisiko.

      Reply
    1. syahida Post author

      Saja je saya pun nak tambah ilmu pasal strok. Kalau jadi kat ahli keluarga sendiri, boleh lah faham…

      Reply
    1. syahida Post author

      hehehe.. lepas ni boleh lah lebih mengenalinya.

      Reply
    1. syahida Post author

      OOh ye.. apa-apa rawatan hospital mesti dipatuhi. Nanti dah selesai ubat hospital dan rawatan kemoterapi, boleh ambil Vivix ni untuk tujuan pemulihan… sebab kemo telah merosakkan sel-sel kanser dan sel-sel badan kita yang sihat juga. Jadi kena bantu pulihkan ia. Vivix membantu dalam hal ni.

      Reply
  2. Airah

    Vivix ni sesuai untuk gaout jugak tak sebab ayah kita ada gaut tak tau nak guna ubat apa dah

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya sangat sangat sesuai.. Vivix ni dia mencuci dan mendetoks darah kita. Gout ni kan disebabkan paras asid urik yg tinggi kan. Jadi Vivix bantu mendetoks. Tambah lagi Vivix ada keupayaan anti-radang. Sangat membantu pesakit gout yg sakit or bengkak pada bahagian sendi2. Apa-apa saya boleh bantu ye. 012-6753078

      Reply
    1. syahida Post author

      Ya sangat boleh lagipun ia selamat dan ada kelulusan KKM.

      Reply
    1. syahida Post author

      Ha’a memang betul mahal. Tapi dia number 1 best-seller produk Shaklee di Malaysia walaupun mahal…. Sebabnya organ tubuh badan kita lagi mahal.

      Reply
    1. syahida Post author

      Sekarang macam-macam penyakit yg singgah pada usia muda. Gaya hidup dah berubah.. Sama-sama n semoga bermanfaat.

      Reply
  3. Zaza

    Mmg bagus vivix ni tak dinafikan. Kita iktiar lah utk sihat dan baik kan. Kena jaga pemakanan juga selain amk supplements.

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya betul. Pemakanan kena jaga. Kalau amik Vivix tapi tak jaga pemakanan, tak guna jugak.

      Reply
    1. syahida Post author

      Ya betul dari Shaklee… Hehehe… Produk Shaklee top selling di Malaysia.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.