Pengalaman Hadiri ‘Shaklee Convention 2017’

By | 30/04/2017

Tiap kali attend Shaklee Convention ni, tiap kali tu la saya akan dengar sharing Master-master yang sangat sangat menyentuh hati & perasaan…

Kalau attend & dengar sharing tanpa mengalirkan air mata, tak sah la namanya.

Sebabnya, setiap Master yang berjaya tu, setiap diorang ada push factor diorang yang buat diorang paksa diri diorang untuk betul-betul dapat apa yang diorang nak dengan bisnes Shaklee ni. Push factor tu kalau dikenang, ia sangat sangat mendalam dan sangat penting di hati.

Kalau bisnes biasa, orang akan sibuk cari kekayaan & keuntungan. Tapi pelik bila masuk tang bisnes Shaklee ni, semua akan cakap.. memang semua pasti akan sentiasa cakap… passion diorang hanya lah nak tolong orang lain untuk berjaya bersama-sama je.

Peliknya bisnes Shaklee ni, syarat kita berjaya hanyalah kalau kita berjaya tolong orang lain berjaya sama. Bukannya mengajak orang menjadi orang suruhan kita. Tidak. Tapi mengajar orang lain untuk berjaya exactly sama macam kita. Lagi suka kalau jadi jauh lebih bagus daripada kita. Itu lah sifat yang ada dalam orang yang bisnes Shaklee.

Macam seorang mak yang nak tengok anaknya berjaya dengan lebih hebat. Kan?

Dan bisnes Shaklee ni lagi, nak mengukur tahap kejayaan seseorang tu hanyalah, lagi ramai orang dia dapat tolong, bermakna lagi berjaya la dia dalam Shaklee.

Lagi ramai dia dapat tolong, lagi banyak diorang akan dapat.

Dan memang… Masters yang berjaya, leaders yang berjaya, mereka adalah orang yang dah membantu ramaiiiii orang di bawah mereka. Lagi berjaya diorang, lagi ramai diorang dah bantu. Lagi ramai diorang dah reach.

Saya baru di peringkat awal. Masih belum cukup ramai lagi orang yang saya dah bantu. Tapi seriuss, perasaan berjaya membantu orang lain tu memang sangat istimewa. Sangat memuaskan hati & sangat menggembirakan.

Saya belum dapat imagine lagi camne perasaan Masters ni yang dah membantu beribu-ribu orang untuk turut sama sihat & berjaya. Mesti terlalu happy & puas hati bila segala kerja mereka, sharing mereka, sangat memberi manfaat kepada orang lain.

Dalam Shaklee ni saya tengok memang pelik. Orang Shaklee tak perlu tayang harta & kemewahan untuk mempopularkan bisnes diorang dan menjadi purpose kenapa orang patut join. Yang diorang share & banggakan, adalah apa yang diorang dah bantu berikan kepada mak ayah diorang. Sebab dalam Shaklee, you can reward your parents with FREE national & international trips & Umrah. Even your in-laws. Boleh!

Yang diorang keep on consistent doing every single day, is just sharing & educating. Non other than helping people to be healthier. Non other than helping people to be feel better with their health & their lives.

Once people join bisnes Shaklee, people must start be passionate about helping others. After that, help others to help others. Ia berjangkit. Ia berangkai. It never stops unless u stop sharing.

Bisnes ni adalah bisnes yang membantu. Sebab tu, leaders Shaklee selalu sibuk nak bantu je. Nak bantu nak bantu nak bantu. They give and give and give.

Give what??

Give information on HEALTH.

And how to be HEALTHIER.

How to prevent diseases.

(Bukan GIVE member price kat non-member yaaa. Tu salah)

Tapi tolong orang & improve kesihatan orang dengan Shaklee nutrition.

Ramai yang dah proven makin sihat & sebab tu mereka makin suka dengan Shaklee products (mula-mula tak suka & tak percaya). Sampai boleh menangis la kalau fikirkan apa yang Shaklee dah bantu kesihatan diorang sangat-sangat.

Then bila dah suka, tentu secara automatic dia akan suka nak share sekali… and that’s when the money comes in. Baru lah cakap pasal bisnes.

Bukannya masuk daftar untuk bisnes dulu (sebab ada org ajak), pastu sibuk nak ambil tahu cara bisnes tu nak cari duit dulu pastu baru nak rasa produk and baru nak share!!

Sangat lah tidak.

Dalam Shaklee, kita akan RASA produk itu dulu. Apa perubahan kita dah rasa. If it works for you, THEN you will automatically LOVE to share. Pastu baru intai camne bisnes dia berfungsi.

Tapi biasalah, mana-mana bisnes pun, takde yang sangat mudah. Cabaran dan halangan tentu ada. Nak naik ke puncak kejayaan pun, banyak pengorbanan yang perlu dibayar. Dan nak lalui setiap cabaran tu, rata-rata akan share, ada push factor & impian yang sangat sangat besar, yang buat diorang berjaya lalui segala rintangan tu sampai la diorang akhirnya berjaya.

Terlalu banyak yang dikongsi…

Antaranya,

– nak sangat resign & jaga anak di rumah
– masalah hidup PJJ
– life is so hard & so busy
– no time with own children
– not enough income for everyday expenses
– either the husband or the wife must resign one day
– so sebab tu la selalunya, bisnes Shaklee ni mostly disertai oleh golongan wanita yang dah ada anak dan nakkk sangat one day bekerja dari rumah saja. Sebab dah tak tahan dengan life yang sibuk & takde masa untuk anak
– sharing yang paling menyentuh hati, sharing by Master Lyna, push factor dia adalah anak kedua dia yang cacat kaki. Whatever it is, she wants to take care of her child 24 hours by herself. And diorang perlu cari extra income untuk perbelanjaan kaki palsu yang bukannya murah.

Saya percaya, setiap Master yang berjaya pun memang ada push factor & impian diorang yang buat diorang fokus terus kepada jalan yang satu dan terus ke depan tanpa toleh kiri kanan lagi.

Memang semuanya akui, resipi untuk berjaya hanyalah fokus. Fokus kepada satu bisnes. Fokus kepada apa yang perlu dibuat. Dan percaya yang bisnes ni ada masa depan yang sangat cerah. Hanya perlu buat dan jalan terus….

Lepas dah berjaya pada hari ni, tentu segala pengorbanan yang dah dilalui dulu menjadi berbaloi.

What I see, the ladder towards a successful Shaklee business will turn you into a better person, a great leader and a person with full of determination & confidence. Dengan ada purpose yang jelas dalam hidup dan takkan biarkan masa yang berlalu menjadi sia-sia.

Business leaders are building a legacy that will continue and that will last. That is why, we are ‘Built To Last’. And this is a lifetime business. Evergreen and never stops spreading its benefits.

Shaklee memang sangat lain macam… aura dia sangat lain. Teringat kata-kata Adibah Noor tahun lepas, dia tak pernah tengok Networking Marketing macam ni. Banyak nangis je masa cakap atas pentas 😂. Asyik cakap nak tolong orang tolong orang tolong orang. Bukannya cakap pasal 💰💰💰 je semata-mata.

Ini yang saya betul-betul dapat rasa dalam Shaklee Convention kali ni. Terasa satu semangat yang baru! Macam-macam aura dapat. Yang pastinya semangat ni akan melonjakkan lagi bisnes saya ke hadapan.

Jomm layan skit gambar-gambar masa Shaklee Convention 2017 kat Sunway Resort Hotel, Bandar Sunway.

Shaklee Convention 2017

Saya di kanan sekali bersama rakan-rakan dalam satu team.

Shaklee Convention 2017

Salah satu Awards yang disampaikan.

Shaklee Convention 2017

Legasi Anugerah Terindah. Legasi saya berada. Salah satu legasi yang terbesar di Malaysia.

Berakhirnya Shaklee Convention 2017 ni, saya bertambah bersemangat nak teruskan bisnes Shaklee ni dengan lebih serius dan bersungguh-sungguh.

Tak kira la bidang apa pun yang kita ceburi, kita juga boleh berjaya. Sama seperti orang lain yang telah berjaya.

Berminat nak dapatkan produk Shaklee, saya adalah Distributor yang boleh anda percayai untuk consult dengan terbaik sekali.

Salam sayang,

Wan Syahida

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

012-6753078

10 thoughts on “Pengalaman Hadiri ‘Shaklee Convention 2017’

    1. syahida Post author

      ya sangat-sangat.. kita pun kena terjangkit jadi hebat 😀

      Reply
    1. syahida Post author

      Amiin. Terima kasih Bro Khairul Zamri..

      Reply
  1. hamizah

    memang best kan dapat pergi NC. mizah pun first time pergi. aura positif merata. rugi tak bawak vacuum..kalau tak boleh sedut semua aura…menaikkan semangat betul dpt gi NC ni.

    Reply
    1. syahida Post author

      ha’a. ni saya pun tengah repeat2 dengar & tonton balik video2 masa kat NC tu. semangat2.

      Reply
    1. syahida Post author

      kak anah la best… dapat award. hehee

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge