Selamat Tinggal 2016, Selamat Datang 2017!!

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah. Tahun 2016 dah melabuhkan tirainya.  Biarpun mungkin kita ada pelbagai dugaan dan halangan dalam hidup kita.. Kita ada impian yang kita belum dapat capai.. Percayalah yang itu semua hanyalah liku-liku hidup untuk menguatkan lagi diri kita agar menjadi lebih berjaya pada masa hadapan. Tahun 2016 adalah tahun yang bermakna buat saya.. Apabila anak-anak saya… Read More »

Nasihat Para Ustaz Mengenai Solat

  1. Orang yang tak solat akan banyak masalah, tidak tenang, cepat marah, susah nak terima kenyataan dan selalu nampak salah orang lain. – Ustaz Azhar Idrus 2. Walaupun ayah kita penagih dadah sekalipun, bila dia suruh solat, kita sebagai anak WAJIB tunaikannya. – Ustaz Kazim Elias 3. Tidak solat punca utama penceraian dalam rumahtangga? “Jaga solat…Insyaallah bahagia…”… Read More »

My Most Favourite Daily Routine

Assalamualaikum semua. Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni.  Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu.    Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat 😄. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer…… Read More »

Kelas Online: Kenapa Bisnes Shaklee?

Assalamualaikum semua. Sebagai seorang leader dalam perniagaan Shaklee saya, saya mesti lah berikan input dan sharing kepada downlines saya. Jadi pada 2 malam yang lepas, saya rajinkan diri buat online class melalui Whatsapp group saya. Ni baru kali kedua saya buat online class untuk group saya, Young Successful Team.  Newbie macam saya buat online sharing 😅   Alhamdulillah..… Read More »

Masalah Gatal Tekak, Hidung dan Jadi Selsema?

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Ada tak yang alami masalah camni? Tekak gatal, hidung gatal, pastu dah start la nak berhingus. Biasanya inilah tanda-tanda nak demam, batuk dan selsema. Kalau saya, saya biasa sangat dapat simptom macam ni.  Apa yang berlaku? Sebenarnya ini petandanya sistem imun badan anda dah pun dicerobohi. Imun anda dah tak cukup… Read More »

Tips Ibu Hamil Tidur Lebih Lena Sepanjang Malam

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Sakit belakang dan gangguan tidur memang tak dapat dipisahkan daripada ibu-ibu yang hamil. Lagi hampir kepada tarikh bersalin, lagi kuranglah keselesaan untuk tidur. Itu lah pengorbanan ibu hamil. Sedangkan dalam tempoh kehamilan, tidur yang cukup adalah sangat penting untuk ibu hamil. Selain daripada faktor sakit pinggang, ibu-ibu hamil seringkali mengalami kesukaran… Read More »

Info Produk – Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum semua. Tentu anda pernah dengar mengenai ESP kan? Lazimnya ESP ni sangat popular di kalangan ibu-ibu yang breastfeeding. Ini sebab ESP adalah Energizing Soy Protein yang amat kaya dengan protein berkualiti tinggi. Apabila ibu yang menyusu bayi meminum ESP, dia dapat memperoleh sumber protein yang berkhasiat bagi memekatkan susu badan mereka. Hasilnya, bayi mereka pun lebih cepat… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »