Pengedar Shaklee Slim River dan Behrang

Hai Assalamualaikum! Hari ni saya nak perkenalkan salah seorang anak Shaklee saya yang berada di Perak, iaitu kawasan Slim River atau Behrang. Jadi orang-orang Slim River, ini berita baik untuk anda! Kalau perlukan apa-apa produk Shaklee ataupun nak hubungi dan bertanya lebih lanjut mengenai produk Shaklee, boleh lah kalau nak berkenalan dengan agen dan pengedar Shaklee Slim River… Read More »

Detoks Perut dan Usus Daripada Toksin dan Sisa Makanan Dengan Herb-Lax

Dah masuk musim open house raya dan kenduri-kendara perkahwinan sekarang ni mula lah kita akan banyak menikmati makanan. Biasa la bila dah habis seminggu pertama raya bersama keluarga, tiba pula masa untuk memenuhi jemputan rumah terbuka pula. Sabtu lepas saya sampai kena hadiri 4 jemputan. Bayangkan la banyak mana makanan dihidangkan. Hehe. Memang dah terfikir-fikir ku perlu detoks… Read More »

Keluar Daripada Zon Selesa Untuk Menjadi Orang Yang Lebih Maju

Ramai di antara kita yang tak sedar yang kita berada dalam comfort zone ataupun zon selesa. Sebenarnya namanya saja comfort zone tapi sebenarnya ia sedang membunuh dan merosakkan kita bila berada dalam keadaan selesa saja terlalu lama tanpa ada perubahan hidup ke arah yang lebih baik. Zon selesa ini bermakna kita sedang membiarkan hidup kita dalam keadaan biasa-biasa… Read More »

Falsafah Produk Shaklee : Selamat, Terbukti dan Berkesan !

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman :). Saya harap semuanya berada dalam keadaan sihat, sejahtera dan dirahmati Allah selalu. Ada yang puasa 6 Syawal hari ni? Harap-harap masih gigih la nak berpuasa walaupun semua tengah mood raya, kan. Sementara saya tengah nak menunggu waktu untuk memasak dan berbuka puasa, saya nak share sikit tentang Falsafah Produk Shaklee ni… Read More »

Vitalea Melengkapkan Nutrisi Harian Yang Kurang Semasa Hari Raya

Vitalea Melengkapkan Nutrisi Harian Yang Kurang Semasa Hari Raya Assalamualaikum semua. Mesti semua tengah mood beraya lagi kan? Sekarang hari bekerja memang stop sekejap tapi bila tiba hujung minggu, mula la kita nak hadiri open house sana sini. Majlis perkahwinan juga tak kurang banyaknya time Syawal ni. Masa ni la kita nak makan sana makan sini. Musim raya… Read More »

Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2017

Hai Assalamualaikum! Apa khabar semua? Camne raya, ok tak?Sementara baru 8 Syawal ni, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir dan Batin. Saya harap semua orang sempat berhari raya bersama keluarga dan mak ayah memasing di kampung. Walau jauh mana kampung mak ayah kita, walau seusang mana pun kampung kita, mesti nak balik jugak kan?… Read More »

Elak Perut Buncit dan Kolestrol Tinggi Pada Musim Hari Raya

Hai Assalamualaikum! Lagi seminggu kan nak Raya? Macamana persediaan Raya? Mesti dah kena pikir dari sekarang kan terutamanya juadah dan menu raya dan kelengkapan rumah sebab nak terima kehadiran tetamu. Dalam fikiran kita pun mesti dah terbayang-bayang juadah famous time raya. Biasalah selalu time Raya, of course la main activity dia is makan, makan, and makan, kan! Saya… Read More »

Makan Supplement Shaklee Boleh Rosak Hati dan Buah Pinggang?

Assalamualaikum semua. Lately kecoh diperkatakan tentang isu supplement Shaklee yang menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang. Ramai jugak yang mengecam Shaklee kerana seringkali buat kenyataan overclaim mengenai produk mereka. Ada jugak yang membantah pengambilan supplement kerana kata mereka, makan makanan seimbang daripada “real food” saja dah mencukupi untuk kita. Lebih-lebih lagi diet rakyat Malaysia yang terlebih makan dah… Read More »