Gout Hanya Meminati Kaum Lelaki Ke?

Assalamualaikum semua. Pernah wonder tak gout ni asyik kena kat orang lelaki? Ke tak pernah hairan pun? Saya pun pernah tertanya kenapa. Memang betul. Lelaki lebih cenderung mengalami penyakit gout berbanding wanita. Hanya 10% sahaja wanita yang menghidapi penyakit Gout ini, dan kebanyakan daripada mereka adalah daripada golongan ‘menopause’. Gout ini kebanyakannya menyerang lelaki yang berumur 40-an. Tetapi… Read More »

Kebaikan Vivix Untuk Kencing Manis atau Diabetes

Assalamualaikum semua. Vivix yang kaya kandungan Resveratrol ini telah terbukti dalam kajian klinikal mampu mengawal tahap glukosa dalam darah. Sebagaimana yang kita tahu, diabetes berpunca daripada reseptor insulin yang tidak sensitif terhadap hormon insulin. Reseptor insulin tu pula jadi kurang sensitifnya bila membran sel nya mengalami kerosakan. Hormon insulin ni la yang paling penting sebab ia membantu menurunkan… Read More »

Bantu Pesakit Strok Dengan Vivix!

Assalamualaikum semua. Apa Itu Strok? Bagaimana Ia Terjadi? Biasa kan dengar tentang strok? Strok atau biasa juga dipanggil angin ahmar itu adalah gangguan kepada fungsi otak yang terjadi secara mendadak, yang berpunca daripada gangguan di pembuluh darah dalam otak di mana salur darah itu telah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak menjadi terganggu. Bila bekalan darah terganggu,… Read More »

Promosi Januari 2017: VIVIX !!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Alhamdulillah Promosi bulan Januari 2017 sekarang ni adalah Vivix..  Diam-diam berisi Vivix ni.. Mahal-mahal dia pun, tetap ribuan yang terjual setiap kali ada jualan murah. Sebenarnya apa yang paling menarik ek? Yang orang duk cari-cari Vivix ni.  Kadang tu urgent sangat nak beli.  Bila tiba hari terakhir promotion, mula la orang… Read More »

Kelas Online: Membina Diri Dengan Menulis Di Media Sosial

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah, 1st online class for 2017 😄. Pagi tadi berkesempatan untuk dengar sharing daripada bakal Master, senior key coordi Tiera 😍. Tq so much Master Nur Zahirah yang adakan online class ni.  Camni la selalu. Kelas bimbingan semua dari rumah. Jadi mudah kalau kita yang beginners baru nak belajar berniaga, cari income dari rumah, dan… Read More »

Selamat Tinggal 2016, Selamat Datang 2017!!

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah. Tahun 2016 dah melabuhkan tirainya.  Biarpun mungkin kita ada pelbagai dugaan dan halangan dalam hidup kita.. Kita ada impian yang kita belum dapat capai.. Percayalah yang itu semua hanyalah liku-liku hidup untuk menguatkan lagi diri kita agar menjadi lebih berjaya pada masa hadapan. Tahun 2016 adalah tahun yang bermakna buat saya.. Apabila anak-anak saya… Read More »

Nasihat Para Ustaz Mengenai Solat

  1. Orang yang tak solat akan banyak masalah, tidak tenang, cepat marah, susah nak terima kenyataan dan selalu nampak salah orang lain. – Ustaz Azhar Idrus 2. Walaupun ayah kita penagih dadah sekalipun, bila dia suruh solat, kita sebagai anak WAJIB tunaikannya. – Ustaz Kazim Elias 3. Tidak solat punca utama penceraian dalam rumahtangga? “Jaga solat…Insyaallah bahagia…”… Read More »