Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Bagaimana Vivix Boleh Membunuh Sel-sel Kanser?

Assalamualaikum semua. Banyak saya dah share dalam blog saya ni tentang manfaat Vivix, kandungan serta ujian-ujian klinikalnya. Tapi hari ni saya nak share secara khusus, bagaimana Vivix tu mampu membunuh sel-sel kanser atau mencegah kanser? Di dalam Vivix, ada satu bahan yang dinamakan Resveratrol. Resveratrol ini telah disebut dalam 2,000 kajian termasuklah kajian berganda yang dijalankan oleh Harvard… Read More »

Pengalaman Arwah Adik Ipar Yang Mengidap Kanser Tulang

Saya ada pengalaman menyedihkan bila memikirkan tentang penyakit kanser ini. Baru saja Ogos tahun lalu (30 Ogos 2016), adik ipar saya menghembuskan nafasnya yang terakhir kerana mengidap kanser tulang. Arwah adik ipar saya bertahan selama hampir 2 tahun saja sejak didiagnosa dengan penyakit tersebut. Semenjak adik ipar saya mendapat kanser itu, saya banyak melakukan pembacaan di internet dan… Read More »

Gout Hanya Meminati Kaum Lelaki Ke?

Assalamualaikum semua. Pernah wonder tak gout ni asyik kena kat orang lelaki? Ke tak pernah hairan pun? Saya pun pernah tertanya kenapa. Memang betul. Lelaki lebih cenderung mengalami penyakit gout berbanding wanita. Hanya 10% sahaja wanita yang menghidapi penyakit Gout ini, dan kebanyakan daripada mereka adalah daripada golongan ‘menopause’. Gout ini kebanyakannya menyerang lelaki yang berumur 40-an. Tetapi… Read More »

Kebaikan Vivix Untuk Kencing Manis atau Diabetes

Assalamualaikum semua. Vivix yang kaya kandungan Resveratrol ini telah terbukti dalam kajian klinikal mampu mengawal tahap glukosa dalam darah. Sebagaimana yang kita tahu, diabetes berpunca daripada reseptor insulin yang tidak sensitif terhadap hormon insulin. Reseptor insulin tu pula jadi kurang sensitifnya bila membran sel nya mengalami kerosakan. Hormon insulin ni la yang paling penting sebab ia membantu menurunkan… Read More »

Bantu Pesakit Strok Dengan Vivix!

Assalamualaikum semua. Apa Itu Strok? Bagaimana Ia Terjadi? Biasa kan dengar tentang strok? Strok atau biasa juga dipanggil angin ahmar itu adalah gangguan kepada fungsi otak yang terjadi secara mendadak, yang berpunca daripada gangguan di pembuluh darah dalam otak di mana salur darah itu telah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak menjadi terganggu. Bila bekalan darah terganggu,… Read More »

Promosi Januari 2017: VIVIX !!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Alhamdulillah Promosi bulan Januari 2017 sekarang ni adalah Vivix..  Diam-diam berisi Vivix ni.. Mahal-mahal dia pun, tetap ribuan yang terjual setiap kali ada jualan murah. Sebenarnya apa yang paling menarik ek? Yang orang duk cari-cari Vivix ni.  Kadang tu urgent sangat nak beli.  Bila tiba hari terakhir promotion, mula la orang… Read More »

Kelas Online: Membina Diri Dengan Menulis Di Media Sosial

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah, 1st online class for 2017 😄. Pagi tadi berkesempatan untuk dengar sharing daripada bakal Master, senior key coordi Tiera 😍. Tq so much Master Nur Zahirah yang adakan online class ni.  Camni la selalu. Kelas bimbingan semua dari rumah. Jadi mudah kalau kita yang beginners baru nak belajar berniaga, cari income dari rumah, dan… Read More »