Gaya Hidup Sihat Dengan Jom Detox Jutawan

Hai guys! Jumpa lagi dalam topik Jom Detox. Kali ni saya ingin kongsikan gaya hidup sihat yang akan peserta semua pelajari dan mula amalkan dalam program Jom Detox kami. Selalu terjadi, kami mendapat peserta yang sering alami masalah dalam mengamalkan gaya hidup yang sihat. Paling kerap, mereka kuat meminum coffee, kafein, makanan segera, makanan terproses, jajan, minuman tinggi… Read More »

Mudahnya Buat Bisnes Di Hujung Jari

Hai Assalamualaikum dan Salam Sejahtera! Mudahnya buat bisnes kita zaman sekarang ni kan? Semuanya di hujung jari. Pelbagai perkara yang didigitalkan untuk memudahkan pengurusan, kegiatan jualbeli dan juga kegiatan promosi. Sebab tu kalau ada yang complain susahnya nak cari peluang bisnes, susahnya nak cari extra income pada zaman sekarang ni, rasa takleh nak percaya lahh. Sebab terlalu banyak… Read More »

Incentive Trip Shaklee (Regional & International)

Incentive Trip Shaklee terdiri daripada 2 jenis iaitu Regional dan International. Saya ada explain sedikit dalam entry yang lalu dalam : Peluang Bisnes Shaklee – 3C Yang Sangat Awesome! Jadi InsyaAllah, entry ni saya akan perjelaskan lagi apa yang menarik untuk trip Shaklee tahun 2020. Kalau tahun 2019, Shaklee telah membawa ahli-ahli cemerlangnya ke Las Vegas, USA dan… Read More »

Detox Selesaikan Banyak Masalah Kesihatan

Hai semua. Anda ada masalah kesihatan tak? Kalau sebelum ni saya pernah share mengenai Detox Bukan Sekadar Untuk Kurus kerana ia untuk kita achieve tubuh badan yang lebih sihat, kini saya ingin khususkan mengenai Detox yang mampu selesaikan banyak masalah kesihatan. Macam Mana Detox Boleh Selesaikan Banyak Masalah Kesihatan? Sebenarnya, apabila kita melakukan detox dan berjaya menyingkirkan toksin… Read More »

Mentor Bisnes Saya

Hai Assalamualaikum. Mentor bisnes saya adalah guru saya di sepanjang proses saya menjadi siapa saya hari ini. Selama 4 tahun saya berkecimpung dalam bisnes Shaklee, saya bukannya bermula dengan menjadi hebat terus. Saya ada mentor-mentor saya yang banyak mengajar saya. Hari ni saya ingin mengabadikan mereka di dalam sebuah entry. Mentor Bisnes Saya Sebelum saya menyertai bisnes Shaklee,… Read More »

Detox Bukan Sekadar Untuk Kurus

Detox bukan sekadar untuk kurus. Ramai orang ingat detox ni mungkin sekadar untuk kurus. Siapa yang nak kurus je kena detox. Siapa yang gemuk je kena detox. Tapi ramai yang tak sedar bahawa tak kira kita gemuk atau kurus, kita mesti kena detox. Kenapa agaknya? Saya akan terangkan di bawah. Firstly kena faham, detox ni tujuannya untuk menyingkirkan… Read More »

Saya Yang Dulu Bukan Yang Sekarang

Hai Assalamualaikum. Saya yang dulu bukan yang sekarang. Hari ni saya nak share apa yang telah saya kecapi pada hari ini jika dibandingkan masa saya yang lalu. Sekadar nak menyimpan memori lama saya dan bersyukur dengan apa saja yang saya perolehi pada hari ini. Harap dapat simpan 1 entry mengenai ini sebagai kenang-kenangan. Saya Hari Ini Alhamdulillah, hari… Read More »

Kenapa Orang Muda Kena Mulakan Bisnes Dari Awal?

Hai Assalamualaikum. Kenapa orang muda kena mulakan bisnes dari awal? Sedar tak sedar, saya dah memulakan bisnes semenjak tahun 2011 lagi. Manakala untuk bisnes Shaklee, saya telah memulakannya pada tahun 2014. Ketika saya awal-awal bergiat membina bisnes ini, mentor bisnes saya selalu berpesan, mulakan bisnes ni seawal yang mungkin. Lagi muda usia kita, lagi patut kita terus mulakan.… Read More »