My Most Favourite Daily Routine

By | 22/12/2016

Assalamualaikum semua.

Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni. 
Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu. 

 

Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat ?. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer… besarnya pill ni! Tapi rupa-rupanya takla besar sangat pun bila kita boleh telan senang-senang je ?

Sampai la sekarang Ameer dah 2 tahun 7 bulan pun umurnya. Dan saya still continue makan. Takleh miss!!

Dan hasilnya selepas consume 2 tahun? 

Saya sangat perasan benda-benda nie:

✔️ Paling ketara, muka dah KURANG BERMINYAK. Bila kurang berminyak, jerawat pun turut berkurang

✔️ Tekstur kulit dah semakin IMPROVED. Saya percaya kerja-kerja Vitamin C dah berjaya baikpulihkan kulit muka yang rosak-rosak, menjadi sihat & cantik semula

✔️ Bersin-bersin setiap pagi juga DAH KURANG. Kalau tak, pagi-pagi je senang sangat nak bersin. Rimas sangat dulu-dulu tu. 

Tapi sekarang, dah takde. Serius best! 

Nak travel pun mudah. Saya mesti akan bawa bersama Vitamin C saya ni.

Satu lagi sebab kenapa saya sukaaa sangat adalah kerana sebiji Vitamin C ni bersamaan dengan 7 biji buah oren. Dan saya pulak makan 2 biji Vitamin C. Dengan mudah je dah boleh dapat khasiat yang sebegitu padat & banyak dalam bentuk tablet. 

Kalau nak compare dengan bawa buah-buah oren masa travel, baik saya bawa Vitamin C ni je.

Senang je kerja saya untuk kulit sihat & cantik serta hidung bebas selsema setiap hari ?


Antara khasiat penting Vitamin C ini termasuklah:


?Baik untuk imunisasi dan daya tahan badan

?Mengurangkan simptom demam
?Mengatasi masalah jerawat degil
?Mengatasi masalah jerawat pasir dan nasi
?Membantu kulit sensitif seperti eczema, resdung
?Membantu penghasilan kolagen dalam tubuh .
?Mengurangkan kesan “sunburn”
?Menjadikan kulit lebih gebu
?Melembapkan kulit dari dalam
? Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
? Tona kulit menjadi lebih sekata
?Mengurangkan penyakit selsema
?Melindungi badan daripada radikal bebas
?Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
?Merendahkan tekanan darah tinggi
?Memastikan saluran darah mengembang dengan baik
?Mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak
?Mencerahkan kulit secara semulajadi
?Membantu kelihatan lebih muda
?Merendahkan paras insulin
?Mengimbangkan sistem dalam badan
?Membantu penghasilan dopatime dalam sistem saraf
?Membantu fungsi adrenal dalam meningkatkan tenaga dalam badan
?Menghalang terkena serangan jantung
?Mengawal komplikasi diabetes
?Mengawal kelemumur
?Meningkatkan pertumbuhan rambut
?Mengurangkan keguguran rambut
?Menghasilkan rambut yang lebat
?Mengelak daripada uban

Nak try Vitamin C ni jugak? Boleh contact saya yer untuk order & try!!

Wan Syahida Kahar

012-6753078

#YSTempire #YoungSuccessfulTeam #ShyeShaklee #gelombangshaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.