Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP !!

By | 02/06/2017

Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP !

Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP !!

Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP

5 hari bersahur yang lepas, saya bancuh Performance Drink cair-cair je. Tapi sahur pagi tadi saya try bancuh lebih pekat & lebih sedap.

Bagi husband & anak minum skali.

Surprisingly today, saya rasa less thirsty! Badan rasa kurang lemau.

And for Ameerah (anak saya berumur 6 tahun), pukul 4.45 pm still tak complain apa-apa atau mintak apa-apa!!

Walaupun duk nampak adiknya Ameer minum susu ?

Kalau semalam & 4 hari lepas, Ameerah memang kerap tanya, dah pukul berapa, kata nak minum susu la, nak biskut la, nak keropok la, nak macam-macam ?. Kadang-kadang je la. Especially petang-petang.

Hari ni je lain. Still maintain. Langsung tak tanya apa-apa. Heee.

Moga-moga berjaya puasa lagi hari ni.

Seriously, lain macam berpuasa dengan Performance Drink !!

Sama-sama dapat rasa perbezaannya.

Tak dilupa ESP yang bantu bagi perut kenyang lebih lama & badan tak menggigil. Bersahur bila ditambah Performance Drink dan ESP, memang tak sama macam kalau tak minum.

Best la dua-dua ni! Puasa terasa lebih selesa. Kalau dulu rasa lesu, lemau, terlalu dahaga dan terlalu lapar dan penat, sekarang masalah tu tak terlalu ketara.

Info Produk : Performance Drink

Bila mai bulan puasa ni, Performance Drink ni pun mula la meriah dicari-cari orang..

Sebab dia sejenis isotonik drink, non-gassy plus less sugar plak tu, so dia sesuai la kalau nak buat jadi minuman sahur ngan berbuka.

Yang bestnya PD ni bantu jaga bendalir badan dan beri tenaga.

So taklah rasa dahaga teramat dan lemah aje masa puasa.

Tambah-tambah musim panas ni, kadang rasa dahaga macam nak “meninggal dunia” ?

Eh yang keje dalam opis dalam bangunan tak apa lagi. Kesian kat yang keje outdoor tu je. Terdedah ngan panas matahari. Kerap berpeluh. Banyak bergerak plak tu kan?? Memang cepat hilang bendalir badan.

Kalau panas terik sangat, boleh membahayakan.. especially bila terjadi “strok haba” yang boleh bawa maut.

So guys.. Performance Drink ni sesuai untuk atasi masalah dehydration especially time berpuasa.

Performance Drink ni sangat sesuai untuk :

Ibu menyusu

Udah la puasa, kena mengepam, jaga baby, jaga anak, memasak lagi. Memang kalau tak minum PD, mulut kering, badan kering, nak baca Quran pun tak larat. Lembik habis. Susu pun boleh merudum teruk!

Ibu Hamil

Dehydration yang terlampau boleh bahayakan nyawa ibu dan baby dalam kandungan tau! Make sure mama minum PD ni okay.

Kanak-kanak belajar puasa

Ni pengalaman ramai mak-mak. Bagi anak minum PD masa sahur sangat membantu. Yelah, dorang puasa, gi sekolah. Kadang tunggu balik sekolah tengah panas. Mana tahu nak duduk diam-diam. Kadang masa puasa pun melompat tak hengat. PD membantu diorang hydrated dan maintain kan puasa diorang. Gituuu.

Suami yang kerja tengah panas

Ada kawan saya suaminya kerja tengah panas. Asyik berbuka je. Dia belikan PD, bancuh PD tanpa bagitau suami. Alhamdulillah, start hari tu kan, suami dia tak jadi buka puasa pun. Rasa tak dahaga macam selalu katanya.

So suami yang kerja contractor ke, tengah laut, asyik duk tengah panas ke, asyik travel ke kan.. Wajib minum PD.

Warga Emas

Ada sorang makcik ni kan, bila berbuka terus lembik badan. Boleh tahan sampai solat Isyak je. Masa terawih nak sampai rakaat ke-8 pun terpaksa paksa diri, berhenti banyak kali. So anaknya pun orderkan la PD. Lepas tu Alhamdulillah terawih 20 rakaat pun rileksss aje. Alhamdulilah. Best kan??

Seisi keluarga pun boleh minum PD ni.

Yang bestnya dia bukan carbonated drink, low in sugar, pastu berperisa orangy lemon!

Try la. Sedap & refreshing tau.

Ni salah satu resepi yang bleh dicuba. Nak minum kosong macam tu je pun bolehhh… takde hal. Memang sedap!

Must try ok!

Resepi Performance Drink :

  • 3 sudu besar Performance Drink
  • 3 biji laici
  • 1 biji asam boi
  • 1 batang serai
  • 3 ketul ais
  • 1 tangkai daun pudina

Bila Waktu Sesuai Minum?

Minum sejuk-sejuk memang menyegarkan!

Kalau cuaca panas-panas kan, dapat pulak minum Performance Drink ni buh ngan ais, rasa dia segarrrr sangat-sangat.

Udah la minuman isotonik, cepat menghilangkan dahaga, badan cepat rasa bertenaga plak tu!

Kalau buat jadi minuman juadah berbuka, minum time dahaga yang amat tu. Tambah dengan sejuk-sejuk ais tu, wahhh laaagi rasa heaven!

Rasa macam tengah baring dalam snow je macam dalam gambor ni ha!

Kesegaran Performance Drink

Kesegaran Performance Drink

Hehehhe.

Tapi serious.

Uolls kalau rasa nak kembalikan tenaga untuk berterawih lagi malam tu, tak nak mengantuk-mengantuk,

Cuba la berbuka dengan Performance Drink ni.

Automatic badan rasa lebih fresh, segar, mata terang & badan pun rasa ringan nak beribadah malam-malam.

Sebenarnya ia adalah minuman isotonik yang akan bantu kekalkan badan kita terhidrat lebih lama tau.

Bukan je masa berbuka, masa sahur pun bleh minum.

Sesuai untuk anda yang kerap bekerja outdoor, berjemur matahari & lagi banyak kehilangan air.

So try la Performance ni sepanjang Ramadhan.

Rasa dia pun sedap, perisa orange macam lemon-lemon gitu.

Nak elak terlalu rasa dahaga time puasa, sesuai try yang ni.

At least badan tak dehydrate teruk sangat.

Terutamanya kalau datang cuaca panas lit lit time kita tengah puasa tu.

Saya pun dah standby satu untuk puasa ni.

Azamnya nak berpuasa dengan lebih sihat & bertenaga, InsyaAllah..

Nakkan minuman isotonik yang:

  • bebas gas
  • rendah gula
  • berperisa sedap

Mesti try yang ni okay!

Nak se boleh cakap je ngan saya tau.

Cepat-cepat saya poskan supaya uolls bleh enjoy puasa dengan Performance Drink ni ?

Salam sayang,

Wan Syahida

012-6753078

Pengedar Shaklee Anda

5 thoughts on “Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP !!

    1. syahida Post author

      Boleh try :). Kalau nak order boleh bgtau saya 🙂

      Reply
  1. mrhanafi

    berpuasa dan mengambil produk sumplimen memang terbaik..

    kesihatan terjaga dan ibadah sempurna

    Reply
  2. Pingback: Kembalikan Tenaga dengan ESP Protein Powder! • SyahidaShukri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.