Kelebihan Program Jom Detox Jutawan

By | 16/09/2019

Hai assalamualaikum semua. Hari ni saya nak share tentang Kelebihan Program Jom Detox di bawah group Jutawan. Sekarang ni ada banyak program kurus yang ditawarkan. Program-program yang menawarkan coaching gaya eat clean, ditambah dengan amalan exercise dan juga produk yang mungkin membantu. Tapi, apa dia kelebihan yang ada dalam Program Jom Detox Jutawan? Kat sini saya nak kupas satu persatu.

Program Jom Detox Jutawan

Program ini adalah program yang dicetuskan oleh kumpulan Shaklee di bawah Master Laila Mukhtar. Segala amalan gaya eat clean yang diajarkan di dalam program ini pula adalah seperti yang ditunjukkan oleh pihak Shaklee yang turut mendapat pengesahan daripada pihak Nutritionists dan ahli pakar pemakanan dari US.

Apa yang menarik adalah, selain daripada menu eat clean yang diajarkan, program detox ini turut disokong oleh pemakanan makanan tambahan Set Detoks Shaklee di sepanjang program. Tujuannya adalah supaya detoks yang dilakukan adalah menyeluruh, iaitu mendetoks sekali organ-organ penting yang lain dan bukannya organ usus semata-mata.

Apakah Program Jom Detox Jutawan?

Program Jom Detox Jutawan adalah program yang berlangsung selama 17 hari. Dalam 17 hari ini, ia mempunyai 3 fasa iaitu:

Fasa 1 (Pre-Detox): Tempoh untuk prepare tempoh detox. Untuk kita ubah mindset dan bersedia dari segi mental, fizikal dan juga mempersiapkan bahan-bahan untuk meal detox.

Fasa 2 (Detox): Tempoh kita detox dengan meal plan yang telah disediakan.

Fasa 3 (Post-Detox): Siapa yang buat detox betul-betul, akan dapat result badan yang lebih cergas, berat badan continue turun, kulit makin cantik dan nampak lebih muda.

Program Jom Detox : Organ-organ Detoks Manusia

Badan kita mempunyai organ detoks yang berperanan mendetoks tubuh kita.

Organ-organ detoks manusia adalah:

  • Peparu
  • Usus
  • Buah pinggang
  • Hati
  • Kulit
Organ-organ detoks dalam tubuh badan kita.
  • Peparu – mengeluarkan gas seperti karbon dioksida
  • Sistem penghadaman – Kolon mengeluarkan bahan buangan daripada badan melalui pergerakan usus
  • Buah pinggang – Menapis kotoran dan air daripada darah untuk membentuk air kencing
  • Hati – meneutralkan toksin dan menapis darah
  • Kulit – mengeluarkan toksin berlebihan melalui peluh & liang roma.

Kita perlu bantu seluruh organ detoks kita untuk kembali bersih daripada segala toksin agar ia mampu berfungsi dengan paling efisyen semula.

Kenapa Kita Perlu Detoks?

Matlamat utama Program Jom Detox Jutawan
Matlamat utama Program Jom Detox Jutawan

Setiap hari sepanjang hidup kita, kita terdedah dengan macam-macam benda dan pencemaran. Tak kira la melalui makanan kita ke, asap yang kita sedut ke, kosmetik yang kita pakai ke, sabun pencuci yang kita guna ke, ataupun apa yang kita hidu daripada wangian. Semuanya akan diproses terlebih dahulu di dalam hati sebelum akhirnya ia disingkirkan.

Lagi? Dari makanan seperti kita ambil makanan yang tinggi lemak, gula, perasa semua tu yang boleh contribute pembentukan toksin dalam badan kita.

Tapi setelah sekian tahun hati kita kumpulkan dan proseskan toksin, pasti ada yang tak efisyen. Apa tanda-tanda badan kita tetap masih mempunyai toksin? Ada banyak tandanya seperti apabila tubuh badan kita lesu, cepat penat, perut kembung, sembelit, nafas berbau, cepat lapar dan selalu sakit kepala.

Disebabkan semua ni, kita mesti join  Program Jom Detox Jutawan
Disebabkan semua ni, kita mesti join Program Jom Detox Jutawan

Bila kita selalu ada sembelit, ia akan turut membentuk toksin dalam badan.

Pressure kat tempat kerja ke, pressure dengan famili ke, kewangan ke, semua tu akan turut berikan tekanan kat dalaman kita juga.

Kalau berat badan terlebih pula, banyak toksin yang perlu dikeluarkan daripada badan. Semua ni berpunca daripada corak pemakanan yang tak seimbang, teringin nak makan macam-macam dan craving.

Sebab itu, tiba masanya kita kena lakukan detoxification. Detoks hati, detoks darah, detoks usus dan detoks seluruh badan.

Cuba kita check diri kita. Apa toksin yang kita dah sumbang kepada hati kita? Apa-apa yang masuk ke dalam darah kita memang akan ke hati terlebih dahulu.

Bila hati tak mampu untuk bekerja, memang toksin akan direct masuk badanlah kan. Sebab tu anggota lain akan mudah mendapat sakit.

3 cara toksin masuk ke dalam badan kita. Iaitu melalui kulit, kolon dan paru-paru. Toksin yang berlebihan akan terkumpul dalam badan.

Cuba bayangkan kereta yang dah 30 tahun kita tak servis, agak-agak apa akan jadi? Confirm breakdown punya lah! Siap kena overhaul semua. Camtulah juga badan kita yang kita guna sepanjang masa ni. Kalau hati kita dah digunakan selama 30 tahun tapi tak pernah overhaul, agak-agak camne ia nak berfungi dengan cara terbaik?

Camne la nak sihat kan kalau tak buang toksin tu.

Kalau lah organ detoks kita tak dicuci, camne nak kerja elok kan? Contohlah kita ada staff yang lajukan bisnes kita. Tapi staff kita asyik sakit. Boleh ke maju bisnes kita? Of course la tak kan. Jadi, kita kena pastikan staff tu sentiasa sihat, sentiasa bersemangat. Barulah kerja kita pun laju.

Camtulah badan kita. Organ detoks kita akan main peranan.

Demi untuk sihatkan badan kita agar tidak ada penyakit. Sebab kalau salah satu pun ada problem, memang habisss lah kita kan?

Detoks Bukan Hanya di Usus. Tapi 80% Detoks Dilakukan di HATI

Mesti ramai yang ingat detoks hanya di usus kan? Kalau cerita pasal detoks, mesti orang sangat sangat concern dengan cara-cara untuk membersihkan usus.

Sedangkan, 80% proses detoks sebenarnya dilakukan oleh hati.

Kelebihan yang ada dalam Program Jom Detox Jutawan, kami mempunyai program yang memfokuskan proses detoks kepada ORGAN HATI ini.

Sebab dalam Set Detoks Shaklee kita ada DTX Complex. DTX Complex ini bertujuan untuk mendetoks hati kita. Shaklee amat mementingkan proses detoks hati ni sebab kalau kita tak detoks hati, organ yang lain tak boleh nak function elok jugak. Sebab hati dah tak mampu nak tapis toksin lagi.

Sebab tu dalam Program Jom Detox Jutawan, kita tekankan betul-betul bab kena ambil DTX Complex tu.

Baca juga : Detoks Perut dan Usus Daripada Toksin dan Sisa Makanan Dengan Herblax

Apa yang kami nak sebut kat sini, hati kita kena la bersihhh semua cantikkk. Barulah proses detoks dan menurunkan berat badan pun dapat berjalan dengan lebih jayanya.

Bila toksin masuk, dia nak keluarkan balik toksin tu melalui organ lain. Organ lain pun akan ambil juga vitamin Set Detoks Shaklee yang sesuai. Jadi bila semuanya kita cover, memang marvellous la hasiulnya. Sebab ketua organ detoks iaitu hati tu kita dah tapis eloik semua toksin :-). Best kan?

Baca juga : Detoks Badan Secara Menyeluruh Dengan Set Detoks Shaklee

Kenapa Kena Join Jom Detox Jutawan?

Kebanyakan program DETOX hanya tertumpu kepada detoksifikasi organ tertentu seperti USUS sahaja — ia tidak menyeluruh.

Kita memerlukan program Detox secara menyeluruh untuk memastikan detoksifikasi dilakukan secara berkesan dan kesihatan optimum dapat dicapai.

Kami bekerjasama untuk memastikan detox secara holistik dilakukan ke atas sistem detox tubuh. So menu kita adalah daripada Nutritionist dan disahkan oleh Doktor. Bukan ikut suka kami.

Detox programme di luar sana hanya tertumpu kepada usus je. Sedangkan organ utama detoks manusia ada 5 kesemuanya.

Konsep Program Jom Detox Jutawan
Konsep Jom Detox Shaklee yang holistik.

Apakah Kelebihan Program Jom Detox Jutawan Ni Lagi?

Apabila anda join Program Jom Detox Jutawan, automatik anda akan dapat:

  1. Support group yang aktif selama 17 hari. Pakat kurus ramai-ramai baru syok! Buat dengan gembira dan tak stress langsung.
  2. Dapat guide, info dan monitoring daripada Detox Coach yang bertauliah dan berpengalaman. Ada masalah boleh tanya. Takde lah awak murung makan pisang sorang-sorang. Hehe.
  3. Ada detox meal plan oleh nutritionist bertauliah, approved by doctor. Ada reason di sebalik menu tiap hari. Program ini akan bantu ubah lifestyle kepada healthy lifestyle. Jadi rutin diri dan HABIT.
  4. Program detox ni akan fokus buang toksin yang berkurun dalam badan yang boleh menyebabkan sakit kronik. Bonusnya, berat akan turun, kulit lebih cantik dan badan akan rasa lebih sihat.
  5. Ada guide step by step setiap hari. Hanya ikut betul-betul setiap step. InsyaAllah banyak turun berat dan inch loss.
  6. Dapat guide senaman yang betul. Nak kecikkan bahagian mana? Haaa sila la buat senaman yang dicadangkan nanti.
  7. Bila turun berat, automatik muka makin cantik dan makin hensem, kulit glowing dan nampak makin muda. Ni paling best!

Hasil Selepas Detoks

Selepas kita menjalani program detoks, haaaa walaupun toksin masuk macam biasa, agent detoks kita semuanya dah power giler dah! Bila dah power giler, barulah badan kita tak sempat nak ternak penyakit dan lemak. Tak gittew??

Hasil menyertai Program Jom Detox Jutawan
Bila semua toksin dah buang dan hati pun dah semakin bersih, hati kita nak proses toksin seterusnya pun dah lebih baik 🙂

Penutup

Jadi, setelah meneliti kesemua faktor penting ni, fahamlah kita sekarang apa kelebihan yang ada dalam Program Jom Detox Jutawan kami. Matlamat kami adalah untuk menyingkirkan keseluruhan toksin di seluruh badan. Dan bukannya tertumpu kepada salah satu organ saja iaitu usus.

Kami jamin , selepas anda join Program Jom Detox Jutawan dan follow betul-betul program kami, anda akan berubah menjadi orang yang lebih sihat, organ yang berfungsi lebih sempurna, badan rasa lebih ringan dan tubuh badan pun dapat effect semakin kurus.

Kita ada banyak proven results Weight Loss dan Inch Loss yang sangat mengagumkan. Berminat untuk melihat lebih banyak testimoni peserta? Boleh lah hubungi saya terus di 012-6753078.

Berminat untuk menyertai Program Jom Detox Jutawan? Hubungi saya terus ye.

Salam Mesra,
Wan Syahida Kahar
Peserta Jom Detox Jutawan
Pengedar Shaklee semenjak 2014

36 thoughts on “Kelebihan Program Jom Detox Jutawan

    1. syahida Post author

      Ya.. kalau menyusu bayi yang berumur 6 bulan ke bawah, memang tak digalakkan. Tapi kalau 6 bulan ke atas, dah boleh 🙂

      Reply
      1. Adlina
        Twitter:

        Time jerebu ni rasanya levih efisyen untuk kita berdetox kan. Saya mmg dah lama minum produk dari shaklee ni. Tak salah nak try product ni pulak

        Reply
        1. syahida Post author

          Betul sangat-sangat! Asap dan partikel daripada jerebu masuk je ke dalam badan kita melalui peparu. Masalahnya tak tahu nak singkirkan dia macam mana. Kita lah yang kena ada kesedaran untuk mendetoksnya. Boleh la Adlina try Set Detox Shaklee. Pasti berbaloi 🙂

          Reply
  1. El
    Twitter:

    Wahh menarik ni..bolehlah ajak my fren join jugak..bab2 eat clean n detox ni mmg sis suka

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya ke… bagusnya kawan El tu. Jom jom .. share link kat kawan. hehe…

      Reply
  2. Salina Johari

    oo hati yang banyaknyer … baru tahu . Bagus jugak perkongsian mengenai detox ni. Siapa tak nak sihat kan…selagi mampu kita kena sayang tubuh badan kita . Part pemakanan tu yang penting ..menarik jugak program ni

    Reply
    1. syahida Post author

      Betul… Lagi banyak toksin yang kita masukkan dalam badan, lagi penat la organ hati kita. Sedangkan hati la yang paling banyak menjalankan fungsi2 penting. Tapi hati la satu-satunya organ yang takde doktor pakar untuk hati 😀

      Reply
    1. syahida Post author

      Hahaha.. Buat camne. Rakyat Malaysia ramai yang obes siap menang carta Juara Paling Obes di Asia. So ni la di antara sumbangan group kami.. Hehehe.. Bila dah dapat effect, boleh la buat bisnes pulak. Ajak orang lain sama 🙂

      Reply
  3. Nadia Johari
    Twitter:

    bagus programdetox ni..memang sekali sekala kene buang segala apa dalam badan ni.kene detox..bagi bersih..nad selalu tengok orang buat detox, kadang nad buat air detox

    Reply
    1. syahida Post author

      Tu lah. Hanya masalahnya detox kebanyakan hanya khusus pada organ perut dan usus. Tak banyak yang fokus kepada organ hati.

      Reply
  4. Rawlins GLAM
    Twitter:

    Wow. Thanks sebab sharing maklumat ini and yang penting detoks kan. Rawlins pun akan buat detoks at least seminggu dalam sebulan – almaklum dah tua2 nie banyak benda kena clear.

    Reply
    1. syahida Post author

      Wah rajin tu. Ada rutin setiap bulan. Kalau kereta pun kita bawak pergi maintenance, sure la badan kita pun kena buat maintenance kan. Maintenance badan adalah detox. Hehhehee

      Reply
  5. Bonda chanteq

    Bagus program ni…boleh dicadangkan kepada kawan2 yg nk kuruskan badan…utk ikut program ni…thanks for sharing

    Reply
    1. syahida Post author

      Yup memang sesuai disertai orang-orang yang ada masalah berat badan dan nak sihatkan tubuh badan. Semoga bermanfaat. Ni adalah di antara sumbangan kami kepada rakyat Malaysia yang ramai mengalami masalah obesiti.

      Reply
  6. mekyunie

    uih. hebat penerangannya. mek kadang buat kadang tak. tak istiqamah sangat. tapi sebenarnya memang elok kalau buat detox ni.

    Reply
    1. syahida Post author

      Hehehe.. Kita bukan saja adakan program tapi turut sama explain mengenai kepentingannya. Barulah dapat ikut program dengan lebih kefahaman, bukan sekadar ikut-ikutan.

      Reply
    1. syahida Post author

      Yup! Maintain our bodies by detoxing. It is definitely good for our health and well-being.

      Reply
    1. syahida Post author

      Ya..boleh lah nak dua dalam satu. Hehehe…

      Reply
  7. Maisarah Ismail

    Detox Shaklee sangat menyeluruh. Bukan sahaja kawal pemakanan, gaya pemanakan yang betul juga sangat diambilkita. Plus bantu daripada set Shaklee yang lebih membantu dalam.mendapatkan detox yang berkesan.

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya betul. Dengan bantuan daripada set detoks Shaklee, proses detoks menjadi lebih laju dan berkesan.

      Reply
  8. Syamimi

    Selalu dengar pasal Detox. Tapi tak pernah lagi buat. Walaupun berat badan normal, Detox ni perlu juga kan. Kena bersihkan mana yang boleh.

    Reply
    1. syahida Post author

      Betul tu. Tak kira gemuk ke kurus ke, kita semua ada toksin yang perlu dibuang…

      Reply
  9. Ayu
    Twitter:

    Siap ada support group bagusnya. Kiranya amik detoks ni dia blh membersihkan secara menyeluruhkan. Menarik!!

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya ada coach coach yang akan memberi support setiap hari selama 17 hari program.. Sangat supportive untuk menjayakan misi semua peserta 🙂

      Reply
    1. syahida Post author

      Haha. Hari tu tak minat. Ni dah tak sabar. Jommm.

      Reply
  10. Mira Cikcit

    Dah lama tak detox walaupun tahu kebaikan dia banyak. Lepas baca post ni rasa macam semangat nak start detox balik.

    Reply
    1. syahida Post author

      Kena buat dengan cara yang betul.. Jom join Program Jom Detox Jutawan bersama kami…

      Reply
    1. syahida Post author

      Yup correct. If we want to stay healthy, we must detox 🙂

      Reply
  11. Zharif Azis

    menariklah program detox yang boleh jadikan kita jutawan nie. sangat salute pada mereka yang rajin berusaha untuk ubah hidup dengan berniaga macam nie. semoga terus sukses ya !

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya selepas berjaya dapat effect pada diri, boleh ajak orang lain pula. Nak buat secara sambilan pun boleh 🙂 TQ Zharif..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.