Keistimewaan Menggunakan Shaklee dalam Spa “The Walking Beauty”?

By | 19/01/2018
Kenapa gunakan produk Shaklee dalam spa TWB?

Kenapa gunakan produk Shaklee dalam spa TWB?

Hai Assalamualaikum! Ada beberapa orang yang berminat menyertai kursus Spa bawah “The Walking Beauty” kami ni pernah bertanya, Kenapa Guna Produk Shaklee dalam Spa U? Kenapa Gunakan Shaklee dalam Spa? Ok bagi menjawab persoalan ni, saya fikir mudah kalau saya compile-kan semua jawapannya di dalam satu entry khas dalam blog saya ni. Jadi, Apakah Keistimewaan Menggunakan Shaklee dalam Spa “The Walking Beauty” ni?

Keistimewaan Menggunakan Shaklee dalam Spa “The Walking Beauty”

Produk yang Organik, Semulajadi, Selamat dan Berkualiti Malah Boleh Dimakan

Suka tak kalau anda buat facial session dengan produk yang ada ciri-ciri macam di atas ni? Mesti best gila kan? Maklumlah, kalau kita main guna je produk OEM yang kita tak tahu latar belakang saintifiknya, semulajadinya, organiknya, tahap selamatnya, ujian klinikalnya dan tahap kualitinya, kita sedang meletakkan kulit wajah kita di bawah risiko. Risiko mengalami kesan kemerah-merahan, gatal-gatal, reaksi tidak selesa pada kulit dan terasa kasar atau sensitif.

Jujur saya katakan, kami kerap mendapat clients spa yang datang dengan wajah yang merah-merah. Mereka complain selepas buat spa dekat premis spa yang gunakan produk local, mereka dapat kesan merah-merah begitu. Selepas mereka dapatkan facial dengan kami, barulah wajah mereka dah rasa kembali aman, lembut dan fresh.

Testimoni pelanggan spa TWB

Testimoni pelanggan spa TWB

Dan untuk pengetahuan semua, kebanyakan clients spa kami sangat berpuas hati dengan facial session daripada TWB. Komen mereka, kulit wajah terasa sangat lembut, fresh dan lembap. Dan semestinya mereka berminat untuk repeat facial dengan kami.

Dan tahukah anda, bahawa bahan scrub dan masker yang kami gunakan di dalam facial kami, semuanya boleh dimakan dan selamat dimakan. Kalau makan pun selamat, apatah lagi kalau kita apply di wajah, kan…

Scrub kita boleh dimakan. Betapa selamatnya!

Scrub kita boleh dimakan. Betapa selamatnya!

Disebabkan TWB sangat menekankan kualiti, jadi perlu untuk kami gunakan produk yang semulajadi, organik, diformulasikan oleh saintis terkemuka, mempunyai jaminan selamat kerana telah melalui ujian-ujian klinikal yang meyakinkan, dan telah melalui Landmark Study yang membuktikan bahawa produk-produk Shaklee adalah sangat berkesan malah tidak mendatangkan sebarang mudarat kepada penggunanya, walaupun penggunanya telah menggunakannya selama lebih 15 tahun lamanya.

Kenapa Gunakan Shaklee dalam Spa? : Falsafah Shaklee – Always Safe

  • Saintis Shaklee buat kajian di seluruh pelusuk dunia bagi mencari ramuan asli semulajadi
  • Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. Bukan sekali, 10 kali mahupun 50 kali, tapi 80,000 kali tau setahun!
  • Potensi yang dijamin –> Pengesahan daripada pihak ketiga.
  • Keaslian dijamin –> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani (terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain).
  • 100% kepuasan dijamin

Pendek kata, syarikat Shaklee ni terlalu obsessed dengan kualiti. Mereka sangat-sangat mementingkan kualiti. Ini kerana tidak ada syarikat yang sanggup berbelanja beratus-ratus juta USD untuk ujian kualiti sahaja.

Sebab itulah kebanyakan syarikat supplemen yang menjual supplemen di farmasi, semuanya sintetik. Sebab ia lagi mudah, murah, less hassle dan kurang prosedur jika nak dibandingkan dengan proses nak hasilkan supplemen yang semulajadi.

Tu belum masuk bab teknologi pemprosesan yang ambil kira hal-hal yang memelihara khasiat semulajadi dalam setiap ramuan. Hebat, kan?

Jadi, dengan tahap yang sebegitu hebat seperti Shaklee, tentulah ia tak boleh langsung dibandingkan dengan produk keluaran tempatan.

Oleh itu, bayangkanlah, dengan produk yang sebegitu hebat digunakan dalam spa session anda?

Kenapa Gunakan Shaklee dalam Spa? : Falsafah Shaklee – Always Green

  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin
  • Pembungkusan produk pun selamat dan bebas daripada cecair toksik

Banyaknya tiada. Produk yang murah-murah banyak yang “ada”.

Kenapa Gunakan Shaklee dalam Spa? : Senarai Tidak Shaklee

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang “Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleium Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Terlarang

Kalau nak tahu, botol Shaklee tu sendiri pun ‘biodegradable’. Termasuklah ink tulisan dia sekali! Botol-botol Shaklee juga takkan merosakkan alam sekitar. Ini kerana Shaklee sangat tekankan keharmonian dengan alam.

Saya sendiri dah pernah gunakan Shampoo keluaran Shaklee. Memang tak ada kandungan SLS dan SLES apatah lagi Paraben.

Skincare Shaklee juga tak ada semua bahan ni. Sedangkan, kosmetik dan skincare yang biasa kita jumpai, mesti ada bahan-bahan ini.

Anda boleh periksa kosmetik dan skincare anda ye.

Kenapa Gunakan Shaklee dalam Spa? : Falsafah Shaklee – Always Work

  • USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
  • Bukti dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah
  • 70 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents
  • 54 pingat emas yang dimenangi atlet antarabangsa
  • Memperkasakan angkasawan NASA
  • ‘Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC Berkeley School Public Health.

Tahu tak, Shaklee je syarikat yang berani memberikan JAMINAN. Bahawa produk-produknya TERJAMIN BERKESAN serta DIJAMIN SELAMAT. Setakat ni saya belum pernah dengar syarikat lain yang berani memberikan jaminan sebegini.

Syarikat Shaklee juga yang ada paling ramai saintis. Syarikat supplemen lain, tak sampai 10 saintis pun ada. Shaklee juga siap ada bangunan R&D sendiri di California.

Keistimewaan menggunakan Shaklee dalam Spa

Keistimewaan menggunakan Shaklee dalam Spa

Kami Ingin Setiap Pelanggan Spa Kami Merasai Pengalaman Spa Yang Hebat dan Berkualiti

Jadi bayangkanlah, apabila sesi spa anda, atau bisnes spa anda hanya menggunakan produk yang terbukti secara klinikal, selamat serta semulajadi. Istimewa dan ekslusif sangat kan untuk kesemua customer spa anda??

Bila produk yang digunakan pun hebat, kesan yang dirasai pelanggan anda tentulah hebat juga. Bila pelanggan merasai pengalaman spa yang hebat, dah tentulah mereka teringin nak ulangi sesi spa bersama anda. Hebat, kan?

Kami amat percaya dengan perkhidmatan yang berkualiti. Hanya perkhidmatan yang berkualiti yang akan memberikan kepuasan dan ‘repeated customers’. Dengan itu, barulah bisnes kita akan mudah berkembang. Bukan sahaja berkembang, malah bertahan lama.

Kami juga tak mahu menganiaya pelanggan spa kami dengan produk yang tidak dijamin keselamatannya dan tiada kajian saintifik atau kajian klinikal. Kerana perkara itu akan membawa kepada risiko kulit menjadi merah atau tidak selesa pelanggan.

Spa Kami Tidak Hanya Mementingkan Kecantikan Luaran Sahaja. Tetapi Juga Kecantikan Dari Dalam

Seringkali rawatan kecantikan wajah ini hanya mementingkan kecantikan pelanggan secara luaran. Sedangkan penjagaan luaran ini hanyalah penyelesaian sementara bagi mereka yang mengalami masalah kulit. Ramai yang tidak tahu akan kepentingan kesihatan dan kecantikan dari dalam.

Bayangkanlah, kami menerima ramai pelanggan spa yang mengalami masalah jerawat disebabkan masalah resdung. Walaupun rawatan kecantikan dapat melegakan wajah pelanggan menjadi lebih bersih, lembut dan segar, tetapi punca kepada jerawatnya iaitu resdung masih belum diatasi.

Sedangkan resdung itu menyumbang kepada masalah jerawatnya. Jadi jika dia serius ingin mengatasi masalah jerawatnya, perlu baginya untuk ketahui cara-cara merawat resdungnya. Dengan spa kami, kami akan sarankan supplemen yang sesuai untuk dia cuba bagi mengatasi masalah resdung dan punca jerawatnya itu.

Kan ke lagi best bila resdung pun dapat diatasi, dan sekaligus masalah jerawat pun dah tak berlaku lagi? Hehe. Inilah keistimewaan Spa dengan Shaklee dan spa “The Walking Beauty”.

Penutup

Sebab itulah, kenapa kita amat menyukai produk Shaklee dalam spa kami dan bisnes spa kami. Kami menggunakan produk Shaklee dalam spa untuk scrub, masker malah mencuci bahan-bahan spa kami dengan menggunakan pencuci serbaguna Basic H yang organik dan super-concentrated.

InsyaAllah, akan datang, spa kami akan menggunakan skincare keluaran Shaklee yang terbaru iaitu YOUTH Skincare. YOUTH skincare ini sangat istimewa kerana mengandungi Resveratrol sepertimana yang terdapat dalam produk Vivix. Telah melalui R&D selama 8 tahun lamanya!! Malah 100% orang yang mencuba YOUTH telah mengalami perubahan kulit yang amat ketara setelah pencubaannya. Garis halus dan kedutan di wajah amat berkurang! Sebab itu, YOUTH dicipta khusus untuk melawan penuaan. Anda pasti akan suka dengan kesannya 🙂

Berminat nak sertai TWB dengan menggunakan Shaklee dalam spa business anda? Atau nak rasa facial session dan spa session dengan team TWB?

Klik Pakej Terbaru pada tahun 2018 di bawah Spa TWB ini untuk ketahui pakej terbaru TWB.

Klik juga untuk ketahui Kenapa Kursus Spa TWB adalah sangat murah?

Boleh hubungi saya okay! Whatsapp 012-6753078.

Salam Mesra,

Wan Syahida Kahar

SID 1143254

Ahli ‘The Walking Beauty’ dan Pengedar Shaklee

8 thoughts on “Keistimewaan Menggunakan Shaklee dalam Spa “The Walking Beauty”?

  1. Ee

    Best kan guna produk Shaklee dalam spa. 😍 Rasa luxurious sangat

    Reply
  2. Pingback: Sejauhmana Bisnes Mobile Spa Boleh Memulangkan Balik Modal? • SyahidaShukri

  3. Pingback: Kursus SPA The Walking Beauty 2018 - Kursus Spa Termurah! • SyahidaShukri

  4. Pingback: Buat Duit Dengan Mobile Spa Selepas SPM • SyahidaShukri

  5. Pingback: Hebatnya Facial Dengan Team Spa TWB • SyahidaShukri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.