Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

By | 07/03/2017

Kalsium kita boleh dapat kat macam-macam sumber. Tapi kita susah nak comply dengan 1000mg keperluan kalsium harian kita sehari-harian. Jadi nak tak nak, kena la ambik kalsium. Lagi-lagi kalau pregnant.

Kalsium yang halal dan berkesan memang keperluan wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil dan menyusukan bayi. Ini adalah kisah detik pengenalan saya dengan supplemen kalsium yang halal dan berkesan.

Dulu saya sebenarnya dah suka beli sendiri supplemen di farmasi. Antara yang paling saya cari dan ambil adalah Calcium.

Masa hamil anak 1st, saya alami cramp. Saya faham saya kekurangan calcium.

Dah 2 botol calcium gak saya habiskan. Ada la 1 jenama yang femes tu. Femes dia sebab kerap saya tengok orang beli jenama ni.

Dari kecik la saya tengok mak saya pun amik jenama ni.

Sekali masa beli botol ketiga, baru tergerak hati nak rajin baca insert dalam kotak.

Made in China
Source: Bovine (lembu)

OMGGGG

Saya dah start risau. Saya cuba search kat Google produk ni ada halal ke tak. KKM certified memang ade la.

Tapi untuk keyakinan diri.. saya mesti nak tahu gak pasal halal from china ade tak.

Puas saya cari, takde jawapan mengenainya.

Rasa bersalah sangat kat kandungan masa tu, bila saya tak betul-betul pilih produk yang halal . Menyesal tau. Sebagai pengguna Muslim, tentulah kita mesti nak cari yang benar-benar diyakini kalsium yang halal.

Saya tanyakan kawan-kawan… tolong suggest supplemen kalsium yang halal dan berkesan please… saya takde masa nak godek label di farmasi.

Sampai la dapat suggestion Ostematrix Shaklee.

I thought… eh yeke Shaklee ni halal?

How come nobody approached me before and sell Shaklee? Takde rezeki kot saya rasa.

Then saya tertarik nak try.

Bila dah cuba, rasa best le plak sebab pill dia kecil compare to brand saya beli sebelum ni.

Dan bila saya kaji lagi ingredients, hmm jauh lebih bagus daripada brand sebelum ni jugak.

Seterusnya setelah saya rasa kesannya, terusss rasa amazing sangat!!

Cramps? Never happen.

Suami saya pun dah try.

Skang ni dia sendiri yang cari Ostematrix. Rasa sangat beza badan sebelum & selepas.

Jenama lain tak dapat rasa yang sama… it’s so different.

Saya dah jumpa produk yang diyakini halal. Ini la antara kesyukuran & nikmat saya yang paling besar sekali…

Tak yah dahhh belek-belek kat farmasi nak beli yang mana. Buang masa!! Tak tau yang mana bagus..

So ia sangat memudahkan lagi hidup saya.

Malah sangat memudahkan keluarga saya. Kalau diorang nak apa-apa, diorang cari saya je.

Tauke vitamin 😄

Sebab tu, senang sangat kalau kita dah siap-siap jadi member Shaklee…

Menyenangkan hidup sangat-sangat…. antara sebabnya sebab ni la 😄

Diri sendiri & satu keluarga dapat manfaatnya.

Try la Shaklee, & register terus! Amalkan & anda takkan nyesal. Serius!!

Kalau perlukan bantuan, boleh hubungi saya untuk saya bantu.

Ostematrix ni memang di antara supplemen Shaklee yang paling cepat dapat rasa kesannya dan yang paling best, dia murah!!

Sebab tu dia diminati ramai 😉

www.wasap.my/60126753078

Salam sayang,

Wan Syahida

 

6 thoughts on “Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

    1. syahida Post author

      Alhamdulillah. Takde pengalaman, kita tak belajar..

      Reply
    1. syahida Post author

      tu la pasal. tak makan lagi teruk rasa..

      Reply
    1. syahida Post author

      Selalu sakit belakang ni ada dua sebab yang utama. Satu posisi tidur mungkin tak betul. Kedua, sebab kekurangan kalsium dalam badan. Jadi sakit-sakit ni simptom yang badan kita tengah kurang kalsium. Bila kita makin tua, makin kerap sakit tu sebab makin banyak kalsium dah kena tarik drpd badan kita ni. So kita kena supply kan kalsium. Encik dedauncomel memang sesuai try produk ni. Ramai pelanggan saya yang rasa badan diorang makin lega tau. Especially lelaki yang kerja kuat (hard labor work).

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge