Incentive Trip Shaklee (Regional & International)

By | 13/10/2019

Incentive Trip Shaklee terdiri daripada 2 jenis iaitu Regional dan International. Saya ada explain sedikit dalam entry yang lalu dalam : Peluang Bisnes Shaklee – 3C Yang Sangat Awesome!

Incentive trip Shaklee

Jadi InsyaAllah, entry ni saya akan perjelaskan lagi apa yang menarik untuk trip Shaklee tahun 2020. Kalau tahun 2019, Shaklee telah membawa ahli-ahli cemerlangnya ke Las Vegas, USA dan bulan November depan ke Phuket, tahun 2020 pula Shaklee akan bawakan ke Switzerland dan juga Korea!

Biasalah kita pun kalau buat apa-apa pekerjaan, mesti rasa lebih semangat dan seronok bila ada ‘rewards’ kan? Nak continue buat bisnes yang sama pun terasa lebih bersemangat. Benda yang menyeronokkan, mestilah ramai orang lain yang berminat nak sertai sama betul tak? Jadi, trip Shaklee selalunya luar biasa sangat. Entry ni saya akan explain apa yang best dengan Trip Shaklee, yang tak ada dalam mana-mana percutian travelling agent yang lain.

Pengalaman Saya Bercuti Ke Luar Negara Dengan Travel Agent

Saya telah beberapa kali menyertai percutian bersama travel agent. Memandangkan saya selalunya berjalan bersama suami dan anak-anak, saya sentiasa perlukan Itinerary yang dah siap sedia tanpa perlu saya dan suami bersusah-payah mencari detail setiap satu. Benda ni amat memudahkan kami lah sebab kami ni sibuk dengan anak-anak. Lainlah kalau kami berjalan berdua je kan. Mestilah bebas nak jalan ke mana saja atau nak explore apa saja. Nak sesat pun sesat sama-sama. Haha.

Tapi kerana family members, travel agent la yang termudah buat kami. Kami pernah mengikuti agensi travel ke:

Baca juga : Pengalaman Ke Luar Negara Untuk Diabadikan

Pernah juga kami ke Brunei, juga dengan tourist guide daripada rakan kami di sana. Kami plan sendiri itinerary, tapi kat sana kami ada tour guide daripada kawan kami sendiri. Ketika kami ke Jepun, kami juga mendapat bantuan daripada rakan kami yang biasa menjadi tourist guide kepada family-family kecil. Dia yang tolong buatkan itinerary berdasarkan cadangan & keinginan kami. Jadi, mana-mana pun, mesti kami ada “travel agent” kami. Yang sendiri-sendiri kami pernah pergi, hanya Singapore.

Pengalaman kami dalam mana-mana trip sendiri ke luar negara, kami pasti akan memilih yang paling bajet kami boleh pilih. Hotel pun yang 3 bintang, makanan pun kalau boleh yang terjimat kami boleh makan (bawa sendiri daripada Malaysia), dan sewa kereta pun sendiri, ataupun naik public transport yang perlukan kita banyak berjalan. Kan percutian bajet kan.. Hehehe

So nak bermewah-mewah masa bercuti seperti retis-retis terkenal, memang tidaklah. Percutian mewah ni selalunya kita tengok orang-orang VIP je lah kan? Tak VIP, orang kaya atau retis je. Hehehe. Kita? Sekadarnya je lah. Takde sponsor dari saper-saper, lagilah bajet. Hahaha.

So nak ceritanya, Trip Shaklee adalah trip VIP seperti yang kita biasa boleh lihat dilakukan oleh para orang kenamaan, VIP, orang kaya dan juga para selebriti. Dalam trip Shaklee, Shaklee akan buat itinerary sebijik macam percutian seorang VIP.

Hotel yang peserta menginap pun, wajib 5 stars ke atas. Makanan, buffet dan eksklusif. Fine dining pun adaaaaa. Tak cukup dengan itu, meal allowance pun diorang bagi. Segala tiket flight telah ditempah khas. Transport dan tour guide juga diuruskan. Tempat makan semua dah dipastikan Halal, so tak yah la kita susah-susah nak cari yang Halal. Dan tempat-tempat attraction yang dibawa pun, yang best-best dan mahal-mahal yang orang biasa pun tak pergi. Ha gitulah mewahnya trip Shaklee. Susah nak describe dalam perkataan.

Falsafah Shaklee

Dalam Shaklee, Shaklee percaya yang hidup ini mestilah hidup dengan cara yang kita mahukan dan tanpa sebarang kompromi. Shaklee membekalkan produk yang terbukti berkesan yang boleh memberikan tubuh badan kita apa yang ia betul-betul perlukan. Dan Shaklee juga memberikan peluang pendapatan tanpa had yang boleh membantu anda hidup dalam kehidupan yang anda sendiri pilih bagaimana anda mahukan.

Baca : The Shaklee Difference

Kenapa Incentive Trip Shaklee?

  1. Segalanya dibiayai, tanpa perlu kita bayarkan apa-apa.
    • Dari tempat penginapan, makanan, pengangkutan, tiket flight, beg bagasi, baju sejuk kalau perlu, malah wang saku untuk makan pun diberi apabila ada waktu yang peserta tak dibawa makan di mana-mana.
    • Tempat penginapan juga hanya yang mewah dari 5 star ke atas.
  2. Travel bersama keluarga.
    • Ramai yang memperoleh pendapatan yang cukup-cukup untuk keluarga. Jadi nak travel pun kena bajet-bajet. Nak bawa sekeluarga mungkin susah dan tak mampu.
    • Tapi dalam Shaklee, kita boleh bawa ahli keluarga kita. Sama ada pasangan, anak, mak, ayah atau mak ayah mertua. Tak sama dengan syarikat lain yang ada had tertentu. Mertua pun tak boleh bawa. Anak pun tak boleh. Tapi Shaklee, boleh. Isteri kedua kalau ada? Pun boleh.
  3. Pengalaman yang luar biasa
    • Shaklee suka berikan pengalaman yang tak mudah dijumpai di mana-mana atau dengan mana-mana travel agency. Shaklee akan prepare benda-benda yang best untuk para peserta enjoy.
    • Pernah Shaklee request untuk dibina sebuah ladang strawberry yang khusus untuk dikunjungi peserta Trip Shaklee saja sewaktu di Jepun. Dan peserta Shaklee dari Malaysia saja yang datang ke situ untuk petik strawberry. Eksklusif tak?
    • Dan pernah juga delegasi Shaklee dari Malaysia saja yang pertama kali pernah melawat ke ladang anggur Muscadine milik CEO Shaklee iaitu Mr. Roger Barnett. Hebat sangat.
    • Berlayar dengan Cruise yang terbesar di dunia iaitu Symphony of the Seas. Ia adalah pelayaran kapal yang sangat mahal tau. Tapi Shaklee buat untuk pengedarnya.
    • Shaklee pernah bawa trip Shaklee ke pergunungan Alps di Jepun pada musim yang ada trip waktu tu saja. Di kawasan tu, Jepun hanya open untuk visitor pada bulan tertentu saja. So, Shaklee arrange trip pada waktu yang mereka boleh turut pergi ke tempat tu. Eksklusiffff gittew.
    • Shaklee pernah bawakan trip Shaklee ke bangunan research & inovasi para saintis Shaklee sewaktu di US. Peserta boleh tengok sendiri secara dekat apa yang berlaku di sebalik penciptaan produk-produk Shaklee. Malah siap boleh bertemu dengan para saintis. Hebattt sangat.
    • Sewaktu di Jepun, team delegasi Shaklee juga dapat bertemu dengan saintis yang menemui Nutriferon, sejenis immune booster yang mampu meningkatkan daya ketahanan tubuh badan terhadap virus secara semulajadi – Dr. Kojima yang juga merupakan seorang doktor pakar immunologi. Beliau ketika itu dah pun berumur 90+.
  4. Dapat raikan kejayaan bersama business team
    • Waktu ni lah kita boleh cipta memori indah dan travel bersama business team kita yang tersayang. Setelah berpenat lelah mengusahakan bisnes, then kita boleh bercuti bersama-sama pula. Kan best? Macam kita dapat travel dengan kawan-kawan sahabat dunia akhirat kita. Mestilah seronok kan? Ditambah pula dengan pasangan kita yang turut mengikuti trip. Memang best sangat-sangat…
  5. Dapat merasai pengalaman budaya di tempat itu
    • Shaklee akan pasti membawa trip Shaklee merasai budaya di tempat itu. Pernah sewaktu di Jepun, para peserta diberi pakai pakaian tradisional Jepun dan mereka berjalan-jalan di Shirokawa-Go, sebuah perkampungan yang diwartakan dalam UNESCO.
Incentive Trip Shaklee : Boleh bawa ahli keluarga sekali dalam trip
Incentive Trip Shaklee : Boleh bawa ahli keluarga sekali dalam trip
Incentive Trip Shaklee: Tempat penginapan hotel yang mewah-mewah; 5 star sahaja.
Incentive Trip Shaklee: Tempat penginapan hotel yang mewah-mewah; 5 star sahaja.
Incentive Trip Shaklee : Memakai pakaian tradisional
Incentive Trip Shaklee : Memakai pakaian tradisional bagi memahami budaya tempat itu.
Incentive Trip Shaklee : Fine dining
Incentive Trip Shaklee : Fine dining
Incentive Trip Shaklee ke Jepun
Incentive Trip Shaklee ke Jepun ; hanya pada musim itu sahaja yang boleh pergi, tapi Shaklee arrange.
Incentive Trip Shaklee : Melawat Home Office Shaklee dan bertemu saintis. Juga saintis dari Jepun ketika pergi ke Jepun.

Shaklee Regional Incentive Trip 2020 – Korea

Incentive Trip Regional Shaklee tahun 2020 ialah ke Korea!

Tahun depan, Shaklee akan membawa delegasi Shaklee yang layak ke Korea! Bagi yang layak, bersedialah untuk menikmati pelbagai itinerary menarik yang Shaklee sediakan. Termasuklah melawat tempat-tempat menarik, shopping di Myeongdong, Nomdaemun dan Dongdaemun, menikmati makanan Korea dan juga memakai pakaian Hanbok.

Saya yang mencuba memakai pakaian Hanbok ketika photoshoot yang dianjurkan oleh pihak Shaklee ๐Ÿ™‚

Penutup

Macam mana, menarik tak Incentive Trip yang Shaklee sediakan? Kalau anda pun berminat dengan travelling, sukakan bisnes yang rewarding, sukakan rewards macam ni juga, then anda pun kena lah join jadi ahli Shaklee dan menyertai bisnes Shaklee ni sama. Pasti sangat memuaskan dan menyeronokkan!

Mungkin one day anda pun bakal menyertai trip insentif Shaklee ni juga ๐Ÿ™‚

Jom! Sertai business team kami, Team Jutawan Shaklee. Hubungi saya di 012-6753078.

Baca juga : Apa Yang Best Dengan Team Jutawan?

Jom sertai kami!

Salam Mesra,
Wan Syahida Kahar
FB : Wan Syahida Kahar
IG : @shye_wsyahida

31 thoughts on “Incentive Trip Shaklee (Regional & International)

  1. mekyunie

    seronoknya bila company appreciate apa yang kita dah achieved ! thniah sebab capai sasaran. apa yang kita beri, kita akan dapat balik dengan cara yang baik insyaAllah.

    Reply
  2. Qaseh

    Shaklee selalu treat staff / agent dia dengan baik kan. Terbaik ! Lagi bersemangat bila di hargai kan

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya. Memudahkan percutian kita hehe. Kalau tak, kita kena bersusah susah. Adoi, saya tak sempat nak bersusah ni dengan anak-anak.

      Reply
    1. syahida Post author

      Jom sama-sama!! Kita gi Phuket dulu. InsyaAllah ๐Ÿ™‚ Sambil cuti sambil borak hal bisnes… haha

      Reply
  3. Hanny Abdullah
    Twitter:

    Wahhh bestnya dapat travel dengan reward yang diberi..kira usaha kita sendiri untuk mencapai target, tahniah ya. Terbaiklah Shaklee rajin bagi reward sebegini untuk naikkan semangat para agent

    Reply
    1. syahida Post author

      Haha. Tu yang selalu nampak pengedar Shaklee ni selalu semangat dia semacam. Hehehe

      Reply
    1. syahida Post author

      Yup tu yang best tu. Lepas bersusah, dapat reward yang menarik ๐Ÿ™‚

      Reply
    1. syahida Post author

      InsyaAllah boleh dapat dengan usaha dan cara yang betul ๐Ÿ™‚

      Reply
  4. Nadia Johari
    Twitter:

    Bagus sesekali ada reward macm ni..semangt kita nak menjual sesuatu barg..tapi kalau nak buat janagn semata nak reward, fikir kita jual sebab minat semua..best reard shaklee ni tengok nya

    Reply
    1. syahida Post author

      Betul juga tu. Jangan buat sesuatu hanya kerana rewards. Buat la dengan niat mahu membantu orang lain dengan kepakaran yang kita ada ๐Ÿ™‚

      Reply
    1. syahida Post author

      Ya betul tu. Bila kita berusaha, lebih besar potensi untuk raih segala ganjaran yang ditawarkan. InsyaAllah dengan rezekiNya juga…

      Reply
    1. syahida Post author

      Hehe.. Sesuai buat mereka yang mahu mendapatkannya secara percuma setelah berpenat lelah berbisnes ๐Ÿ™‚

      Reply
    1. syahida Post author

      Ya betul sangat tu Kak Su. Fully sponsored ๐Ÿ™‚

      Reply
  5. mazharalti

    Rewardnya perghhhh… Las Vegas, Swtzerland… wow!!! bagus ni… ia menjadi penyuntik semangat untuk lebih maju dalam pencapaian kannnn… semoga terus berjaya dalam bidang ini ya… above all, when we love what we do, we will definitely obtain satisfaction… gitu…

    Reply
    1. syahida Post author

      Betul tu. Yang penting kita mesti suka dengan apa yang kita buat. Barulah kita boleh pergi jauh.

      Reply
  6. Lia Hasty

    Yes kita lagi bersemangat kalau apa yang kita kerjakan dapat reward setimpal. rasa berbaloi sangat kan. Lagi-lagi reward travel ke mana-mana. Balik je terus semangat nak kerja.

    Reply
    1. syahida Post author

      Kita pun manusia biasa yang kena recharge. Barulah semangat kan. Hehe

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.