Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

By | 15/03/2017
Kesan Vitalea untuk menaikkan Hemoglobin HB dalam darah

Kesan Shaklee saya: paras HB naik dengan cemerlang.

Suatu masa yang dulu, saya sendiri pernah rasa boring tengok orang asyik promote Shaklee. Dulu saya pernah benci Shaklee.

Masa ni saya kurang ilmu. Apatah lagi bab kesihatan ni langsung tak amik peduli.

Saya tak tahu apa-apa pasal hal penjagaan dalaman. Yang saya tahu, yang penting kita kena makan makanan seimbang, ikut piramid makanan, makan banyak sayur dan buah, and asalkan elak junk food. Dengan amalkan gaya hidup sihat.

Sama macam orang lain, saya sukakan yang bentuk ‘raw’ atau semulajadi sahaja. Dalam erti kata lain, yang dalam rupa bentuk asal.

These tablets are just not my choice.

Tambahan pulak masa tu saya sedang alami money constraint.

Nama je engineer. Tapi kalau dah namanya duduk di bandar, kerja di bandar, semuanya cukup-cukup makan aje. 😅

The turning point?

Hanya masa saya hamil.

Biasa kan wanita ni… bila dia dah mula membawa seorang nyawa dalam perut dia, baru dia akan lebih menjaga diri.

Baru nak take care what to eat, what not to eat.

Kan??

The turning point was, I was desperate.

HB saya tak berjaya naik. Saya rasa sangat tak bertenaga, lemau. Paling stress masa tu, masa tengah ‘potty training’ Ameerah.

Tengah pregnant awal 3rd trimester and sambil kena potty training.

Potty training for me was so stressful 😂

Letih sangat kottt duk kena repeat membersih lantai, mengemop, mencuci tangan baju & seluar yang kena stain.. cadar yang kena stain…

Sambil preggy kan so saya rasa sangat sangat letih.

Sampai la saya terbuka hati nak cuba Vitalea Shaklee.

Itu saja turning point saya. Just that one product.

That product has made me change a lot of my bad perceptions about Shaklee.

I didn’t know I was trying to consume a product that is already 100 year old. And the first natural multivitamin in the world ever created by a Doctor.

I felt better. So much better. HB naik dengan cemerlang. Semua nurse & doktor yang check, puas hati.

And the most important thing, pregnancy saya sangat healthy & sangat smooth. Mood saya baik. Pregnant pun best je. Bersalin pun semua ok. Takde complications, HB everything semua ok!

Itu la pregnancy yang paling bahagia saya rasa 😄.

Bila saya kenang…

Syukur rasanya Allah buka gak hati saya untuk try Shaklee. Walaupun dah banyak pandangan boring saya terhadap Shaklee ni suatu masa dulu.

Saya teringat pulak masa awal-awal kenal ngan suami. 😄

It was quite the same.

Awal-awal tak suka. Not my type, so I thought.

But then Allah punya kuasa.

If it is good for us, Allah will give us.

Only kita je yang tak tahu lagi, apa yang bagus ngan tak bagus untuk kita. Disebabkan keterbatasan ilmu kita sebagai manusia yang lemah, ego dan punyai pelbagai prasangka.

Sedangkan Allah tu lagi Maha Tahu.

Kita dah seringkali mintak, supaya Allah kurniakan kat kita apa yang bagus dalam pengetahuanNya. Dan jauhkan pula apa yang tak bagus untuk kita dalam pengetahuanNya.

So, jangan sombong ngan apa yang kita ‘belum tahu’.

Kita tak tahu, one day kita akan menyesal dengan apa yang pernah kita fikirkan.

So back to me and Shaklee, I feel very thankful.

Shaklee dah sangat improve kesihatan saya, suami, anak-anak dan keluarga saya. Alhamdulillah ❤️

Dan kini, tak sangka jugak yang Shaklee dah pun menjadi kerjaya saya.

Kalau dulu saya hanya melihat dan tak tahu apa, dulu saya pernah benci, sekarang saya dah faham dan dah timba macam-macam ilmu yang sangat-sangat berharga. 😊

Berminat nak cuba mana-mana produk dan rasai sendiri kelainan dan kehebatan produk Shaklee?

Boleh hubungi saya untuk consultation mabeles fabulous meletop kebabomm InsyaaAllah.. 🙂

Salam sayang,

Wan Syahida Kahar

Pengedar dan pengamal Shaklee

www.wasap.my/60126753078

10 thoughts on “Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

    1. syahida Post author

      mencuba boleh membuat kita berubah fikiran jugak 😀

      Reply
    1. syahida Post author

      biasa sangat! nampaknya dah turut sama terjebak.

      Reply
    1. syahida Post author

      betul tu paridahishak. kenal dulu, barulah datangnya cinta..

      Reply
    1. syahida Post author

      mohon supaya terbukak hati la hehehe

      Reply
    1. syahida Post author

      betul tu. kena la cuba-cuba. tak cuba tak tahu.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge