Detox Selesaikan Banyak Masalah Kesihatan

By | 12/10/2019

Hai semua. Anda ada masalah kesihatan tak? Kalau sebelum ni saya pernah share mengenai Detox Bukan Sekadar Untuk Kurus kerana ia untuk kita achieve tubuh badan yang lebih sihat, kini saya ingin khususkan mengenai Detox yang mampu selesaikan banyak masalah kesihatan.

Macam Mana Detox Boleh Selesaikan Banyak Masalah Kesihatan?

Sebenarnya, apabila kita melakukan detox dan berjaya menyingkirkan toksin daripada tubuh kita, lebih-lebih lagi apabila kita menjalankan program Jom Detox bersama Team Jutawan di mana penyingkiran toksin kita adalah holistik dan melibatkan keseluruhan sistem tubuh badan (bukan hanya fokus kepada organ tertentu), maka hasilnya kita akan membantu keseluruhan organ-organ tubuh badan kita kembali berfungsi dengan normal dan efisyen.

Program Jom Detox Jutawan kami tidak hanya detox pada bahagian perut atau usus saja tau. Tapi turut melibatkan penyingkiran toksin di bahagian organ HATI – tempat di mana toksin selalu diproses tapi selalu tidak diambil serius oleh kita semua.

Kenapa program detox ini sangat mementingkan HATI? Kerana HATI adalah organ yang sangat penting untuk proses biokimia di dalam tubuh kita berjalan dengan lancar. Rosaknya hati, maka rosak juga lah kesihatan kita.

Selain itu, kita juga fokus kepada detoks di bahagian sel ataupun “Cellular Detox“. Apa pula tu detoks sel?

Kesihatan badan secara keseluruhan bermula daripada kesihatan sel-sel. Kerana struktur tubuh kita terdiri daripada:

Sel ➡ Tisu ➡ Organ ➡ Sistem ➡ Organisma

Jadi kalau kita pelihara baik-baik sel kita supaya sihat, maka keseluruhan tubuh kita juga akan turut sihat. Kerana kita menjaga sel iaitu peringkat yang paling asas dalam tubuh kita.

InsyaAllah, saya akan kongsikan dengan lebih jelas mengenai “Cellular Detox” ini dalam entry-entry yang lain.

Berikut, saya kongsikan pengalaman peserta Detox kami yang pernah berjaya menyelesaikan masalah kesihatan mereka. Jom kita lihat.

Masalah Kesihatan : Sukar Hamil

Masalah kesihatan : Sukar hamil

Puan Azura Yusop pernah mengalami masalah berat badan. Beliau juga susah nak hamil. 8 tahun menunggu anak. Sangat lama. Anak 1st dan 2nd adalah boys. Amazingly after detox kali pertama, Kak Azura terus mengandung. Dan Alhamdulillah dapat boy. Bayangkan perasaannya mesti happy tak terkira selepas menanti selama 8 tahun lamanya.

Then lepas bersalin, kak Azura join program detox lagi untuk bantunya kurus dengan sihat & selamat bagi ibu menyusu.

Masalah Kesihatan: Hormon

Masalah kesihatan : Hormon

Kak Tim pernah mengalami masalah hormon. Disebabkan itu, beliau sukar nak menurunkan berat badan. Tapi setelah menjalani program detox, tengoklah perubahannya. Best kan?

Masalah Kesihatan : Senggugut

Masalah kesihatan : Senggugut

Macam hairan bila selepas join detox, dah takde dah period pain. Eh? Pi mana? Haa, sebenarnya detox ni kan saya dah pernah beritahu, hasilnya ia membantu organ-organ kita berfungsi dengan lebih efisyen? Alhamdulillah, senggugut pun dah takde. Best kan..?

Masalah Kesihatan : Kolestrol dan Vertigo

Masalah kesihatan : Kolestrol tinggi dan Vertigo

Tinggi betul level kolestrol dia. 14 tau!!! Tapi lepas menjalani program detox, terus turun ke 5.. Alhamdulillah, satu pencapaian yang baik sangat! Detox bukan untuk kurus semata-mata tetapi untuk turut sama sihat.

Bukan itu saja. Masalah vertigo pun dah tiada lagi. Syukur Alhamdulillah.

Tiada Lagi SLE

Dahulu beliau mengalami masalah SLE. SLE adalah Systemic lupus erythematosus atau sejenis penyakit yang berkaitan dengan auto-immune. Dengarkan kisahnya di bawah:

Amazing kan? Beliau berjaya membaiki tahap kesihatan beliau daripada menderita masalah SLE.

Sakit Lutut Berkurang

Puan Kamariah dapat rasa sakit lututnya semakin berkurangan setelah berat badannya berkurangan. Hasilnya, beliau bebas berjalan makan angin. Muka pun happy betul!!

Penutup

Ha, macam mana? Banyak kan kisah-kisah peserta kami ni? Pelbagai masalah kesihatan yang mereka telah berjaya atasi. Inilah buktinya bahawa program detox ni bukan saja bertujuan untuk menguruskan berat badan, tetapi untuk memperoleh kesihatan. Itu yang pentingnya.

Setelah melihat pelbagai testimoni dan memahami konsep detox kami, sekarang anda berminat nak sertai? Bacakan cara-cara untuk menyertai program kami di sini : Bagaimana Nak Join Program Jom Detox Jutawan?

Jom! Sama-sama kita target untuk menjaga kesihatan kita di samping menguruskan badan. Kita boleh sama-sama lakukannya dengan sistem yang betul, support group yang betul, dengan produk yang membantu dan berkesan. 🙂

Salam mesra,
Wan Syahida Kahar
Pengedar Shaklee Anda
012-6753078

10 thoughts on “Detox Selesaikan Banyak Masalah Kesihatan

  1. Marina

    Tahniah pada yang berjaya turunkan berat. Detox badan memang elok. Yang kotor2 dalam badan semua keluar

    Reply
    1. syahida Post author

      Ya betul. Siapa dah cuba, mesti rasa best 🙂

      Reply
    1. syahida Post author

      A’ah. Sebelum kita cuba mengatasi masalah kesihatan dengan ubat, apa kata cuba bersihkan diri daripada toksin dulu 🙂

      Reply
  2. Ayu Rafikah
    Twitter:

    Bagus bila ada group support mcm ni. Sama2 bantu utk
    Kurangkan berat badan. Plg penting bila kita dapat buang lemak tak
    Berkenaan kita akan lebih cergas dan sihat

    Reply
    1. syahida Post author

      Benda-benda baik ni banyak dugaan dan cabaran. So kalau takde support yang kuat, kita mudah syahid. Haha. Tu pentingnya support group 🙂

      Reply
  3. Liez
    Twitter:

    Nak sangat buat detox sebab sesekali bagi cuci perut dan semua. Dapat tahu ramai kawan2 yang huat detox shaklee dan diaorang semua berhasil. Ada yang kurus ada yang dah xsakit

    Reply
    1. syahida Post author

      Gigih ya diorang :). Siapa yang buat, dia lah yang dapat. Hehe. Jom lah join program detox kami 🙂

      Reply
  4. De Alif

    Wah!!! Menariknya… Dengan detox rupanya macam-macam yang boleh kita improve… Bukan sahaja dari segi kesihatan tetapi juga penampilan diri… Bagusnya… Dengan support group yang memberikan kata-kata semangat lagi tu… Superb…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.