Category Archives: Uncategorized

Apa Yang Ada Dalam Promosi Februari 2017?

Assalamualaikum semua! Seperti biasa, kalau masuk bulan baru, mesti ada PROMOTION baru daripada Shaklee. Jadi untuk Februari 2017, ada yang istimewa untuk semua Pengedar dan Pengguna Shaklee. Apa dia tu? Jom kita tengok!   1) OSTEMATRIX Ostematrix ni paling digemari ramai. Antara kegunaanya yang paling orang suka adalah ia bagus untuk menghilangkan sakit-sakit badan serta sendi, lenguh-lenguh dan… Read More »

Pengedar Shaklee Puchong

Berita baik kepada semua warga Puchong dan sekitarnya. Team saya di Puchong berada berdekatan dengan anda. Tak tahu mana nak dapatkan produk Shaklee? Jangan risau, team saya berada hampir dengan anda. Ekslusif bagi pengguna produk Shaklee di sekitar Bandar Kinrara, Puchong, Sunway, Petaling Jaya, Putrajaya, Cyberjaya dan KL Sentral. Anda boleh dapatkan Shaklee dengan mudah daripada Nur Ermey… Read More »

Menjaga Kesihatan dengan Manfaat Alam Sekitar

Dulu masa saya zaman muda-muda saya suka enter kedai Watsons, Guardian atau yang lebih kurang dengannya. Orang perempuan memang suka bab penjagaan diri ni kan… Selain tu, saya suka tengok-tengok kat bahagian ubat dan penjagaan kesihatan. Tengok je. Tapi tak reti nak beli apa, yang mana. Selalu kalau nak pilih pun, salesperson yang tolong ajar. Dia akan bagitau… Read More »

Nak Buat Sel-sel Badan Lagi Muda Buat Apa??

Assalamualaikum semua!! Sejak baca sharing Dr Hamid Arshat yang amalkan Resveratrol untuk anti-oksidan, saya start buka mata tentang Resveratrol.  Tu doktor pakar tu..  Bila Dr share? Masa akhir tahun nak masuk awal tahun 2017 bebaru ni la. Dulu-dulu pun ada juga Dr share di personal FB beliau. Sebab saya gemar follow beliau jadi saya dapat la tahu. Then..… Read More »

Promosi Januari 2017: VIVIX !!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Alhamdulillah Promosi bulan Januari 2017 sekarang ni adalah Vivix..  Diam-diam berisi Vivix ni.. Mahal-mahal dia pun, tetap ribuan yang terjual setiap kali ada jualan murah. Sebenarnya apa yang paling menarik ek? Yang orang duk cari-cari Vivix ni.  Kadang tu urgent sangat nak beli.  Bila tiba hari terakhir promotion, mula la orang… Read More »

Kelas Online: Membina Diri Dengan Menulis Di Media Sosial

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah, 1st online class for 2017 😄. Pagi tadi berkesempatan untuk dengar sharing daripada bakal Master, senior key coordi Tiera 😍. Tq so much Master Nur Zahirah yang adakan online class ni.  Camni la selalu. Kelas bimbingan semua dari rumah. Jadi mudah kalau kita yang beginners baru nak belajar berniaga, cari income dari rumah, dan… Read More »

Selamat Tinggal 2016, Selamat Datang 2017!!

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah. Tahun 2016 dah melabuhkan tirainya.  Biarpun mungkin kita ada pelbagai dugaan dan halangan dalam hidup kita.. Kita ada impian yang kita belum dapat capai.. Percayalah yang itu semua hanyalah liku-liku hidup untuk menguatkan lagi diri kita agar menjadi lebih berjaya pada masa hadapan. Tahun 2016 adalah tahun yang bermakna buat saya.. Apabila anak-anak saya… Read More »

Nasihat Para Ustaz Mengenai Solat

  1. Orang yang tak solat akan banyak masalah, tidak tenang, cepat marah, susah nak terima kenyataan dan selalu nampak salah orang lain. – Ustaz Azhar Idrus 2. Walaupun ayah kita penagih dadah sekalipun, bila dia suruh solat, kita sebagai anak WAJIB tunaikannya. – Ustaz Kazim Elias 3. Tidak solat punca utama penceraian dalam rumahtangga? “Jaga solat…Insyaallah bahagia…”… Read More »

Nutrien Anak Ketika Travel

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..   Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak…  Adalah MEAL SHAKES. Yes ke mana saja saya akan bawa.  Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya… Read More »

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.  Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun lepas.… Read More »