Category Archives: Resepi

Resepi Sup Ayam yang Mudah dan Cepat

Hai Assalamualaikum! Hari ni saya nak kongsi resepi Sup Ayam yang selalu saya sediakan. Sangat simple, sangat mudah, sangat cepat dan sangat digemari anak-anak saya. Biar pun ia sangat simple. Selalunya, saya akan masak stok ayam terlebih dahulu dan simpankannya di dalam freezer. Simpankan dalam bekas kecil-kecil supaya tiap-tiap kali saya nak guna, senang nak ambil. Saya pernah… Read More »

Resepi Homemade Nugget Ayam Paling Sihat dan Mudah!

Resepi Membuat Homemade Nugget Ayam Assalamualaikum semua :). Suka beli Nugget Ayam tak? Biasanya anak-anak kita yang suka kan? Saya pun masa dulu-dulu biasa jugak beli nugget nugget ni. Bekal anak ke sekolah pun nugget. Antara sebab kenapa nugget ni menjadi pilihan adalah kerana ia amat mudah, ringkas dan senang disediakan. Walaupun ia bagus dari segi sumber protein iaitu daripada… Read More »

Cara-cara Membuat Chicken Bone Broth

Chicken Bone Broth Bismillah… Cubaan untuk memasak Chicken Bone Broth yang dikatakan sangat menyihatkan ni. Ada la dalam 12 ketul kaki ayam yang saya pakai setelah berbulan-bulan mengumpul dalam freezer. Akhirnya dapat kumasak Chicken Bone Broth ni setelah cukup kesemua bahan-bahannya. Ni bahan-bahan yang saya gunakan untuk membuat Chicken Bone Broth: – Kaki ayam dan tulang ayam –… Read More »