Category Archives: Raya 2017

Jemputan Raya Sepanjang Hari Dari Pagi ke Malam

Hai Assalamualaikum! Hari ni dah Sabtu. Biasalah kalau dah dalam bulan Syawal, hujung minggu sentiasa dipenuhi dengan jemputan raya. Ada tak yang takde jemputan? Saya memang sentiasa dipenuhi jemputan raya. Setiap hujung minggu, pasti ada jemputan raya. Jemputan Raya pada waktu pagi Untuk hari ni, pagi-pagi lagi dalam pukul 9.30pm, saya, suami dan anak-anak dah keluar menghadiri jamuan… Read More »

Vitalea Melengkapkan Nutrisi Harian Yang Kurang Semasa Hari Raya

Vitalea Melengkapkan Nutrisi Harian Yang Kurang Semasa Hari Raya Assalamualaikum semua. Mesti semua tengah mood beraya lagi kan? Sekarang hari bekerja memang stop sekejap tapi bila tiba hujung minggu, mula la kita nak hadiri open house sana sini. Majlis perkahwinan juga tak kurang banyaknya time Syawal ni. Masa ni la kita nak makan sana makan sini. Musim raya… Read More »

Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2017

Hai Assalamualaikum! Apa khabar semua? Camne raya, ok tak?Sementara baru 8 Syawal ni, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir dan Batin. Saya harap semua orang sempat berhari raya bersama keluarga dan mak ayah memasing di kampung. Walau jauh mana kampung mak ayah kita, walau seusang mana pun kampung kita, mesti nak balik jugak kan?… Read More »

Elak Perut Buncit dan Kolestrol Tinggi Pada Musim Hari Raya

Hai Assalamualaikum! Lagi seminggu kan nak Raya? Macamana persediaan Raya? Mesti dah kena pikir dari sekarang kan terutamanya juadah dan menu raya dan kelengkapan rumah sebab nak terima kehadiran tetamu. Dalam fikiran kita pun mesti dah terbayang-bayang juadah famous time raya. Biasalah selalu time Raya, of course la main activity dia is makan, makan, and makan, kan! Saya… Read More »