Category Archives: Kesihatan

Phytoestrogen Dalam Soya Penyebab Kanser?

Phytoestrogen daripada soya penyebab kanser? Ada banyak pendapat yang mengatakan, phytoestrogen itu menyebabkan kanser. Terutamanya phytoestrogen yang orang boleh dapat dengan meminum soya. Disebabkan perkara ni, orang jadi takut nak minum soya sebab takut risiko mendapat kanser. Tapi sejauh manakah kebenaran pendapat ni? Jom kita rungkaikan. Di sini saya quote penerangan daripada Dr. Zubaidi Hj. Ahmad terlebih dahulu… Read More »

Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

Suatu masa yang dulu, saya sendiri pernah rasa boring tengok orang asyik promote Shaklee. Dulu saya pernah benci Shaklee. Masa ni saya kurang ilmu. Apatah lagi bab kesihatan ni langsung tak amik peduli. Saya tak tahu apa-apa pasal hal penjagaan dalaman. Yang saya tahu, yang penting kita kena makan makanan seimbang, ikut piramid makanan, makan banyak sayur dan… Read More »

Tips Rawat dan Atasi Masalah Kayap dengan Cepat dan Berkesan

Tips RAWAT dan ATASI masalah KAYAP dengan CEPAT dan BERKESAN. Ada orang tanya kat saya, macam mana nak rawat dan atasi masalah kayap? Pastu boleh tak Shaklee bantu atasi masalah kayap ni? Kalau ya, apa dia Set Lengkap Kayap Shaklee? Ok, mula-mula, jom kita kenali dulu apa tu kayap? Tahu dia masalah kulit. Tapi apakah punca dia serta… Read More »

Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

Kalsium yang halal dan berkesan memang keperluan wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil dan menyusukan bayi. Ini adalah kisah detik pengenalan saya dengan supplemen kalsium yang halal dan berkesan. Dulu saya sebenarnya dah suka beli sendiri supplemen di farmasi. Antara yang paling saya cari dan ambil adalah Calcium. Masa hamil anak 1st, saya alami cramp. Saya faham… Read More »

Testimoni Vivix Untuk Masalah PCOS

A PCOS fighter that benefits a lot with Shaklee!! If you’re a PCOS fighter yourself, this sharing might help you. Saya mula amalkan Vivix pada 2013-2014 sebagai ikhtiar untuk mengandung. Dah macam2 cara cuba dan amalkan sebelum tu. Bile kawan recommend Shaklee dan Vivix, saya pun cuba. Tak baca pun apa itu vivix dan benefit vivix. Saya just… Read More »