Category Archives: Informasi

Kuatkan Semangat Jika Mahu Berjaya

Selalu orang mengatakan bahawa kejayaan yang besar itu yang akan datang dengan semangat yang kuat. Sedangkan akal fikiran manusia akan menganggap kejayaan tu berlaku bila kita kuat badan dan kuat tenaga. Tapi yang sebenarnya, kejayaan tu mendapat pengaruh terbesar daripada semangat yang kita dapat dari hati, emosi & akal fikiran kita. Pastinya orang yang berjaya tu, semangat dia… Read More »

Peluang Menangi Lucky Draw Shaklee 2019

Hai Assalamualaikum semua! Ha nampak tak tajuk Lucky Draw. Lama saya tak update blog ye. Dah 18 kali cubaan saya nak update blog dengan entry baru tapi asyik tertangguh je. Tapi kali ke-19 ni tak mampu saya nak tangguhkan sebab ada offer yang terlalu best daripada Shaklee! Semua orang berpeluang menangi Lucky Draw Shaklee pada bulan Disember 2019… Read More »

Kegemukan Punca Sakit Kronik

Kegemukan di kalangan rakyat Malaysia sekarang dah makin serius tahun demi tahun. Akibatnya bertambahlah juga statistik rakyat Malaysia yang mengidap penyakit-penyakit kronik. Banyak penyakit kronik ni pun yang berpunca daripada kegemukan dan juga masalah gaya hidup dan pemakanan di kalangan kita. Yang menambahkan masalahnya lagi bila masalah kegemukan atau obesiti ini pun bukannya di kalangan orang dewasa sahaja.… Read More »

Bercuti Bersama Keluarga di Port Dickson dan Melaka

Hai Assalamualaikum. Bebaru ni saya & family bercuti-cuti ke Port Dickson dan Melaka. Lama tak bercuti camni dengan keluarga. Selalunya suami saya yang suka plan percutian begini dan anjurkannya bersama-sama. Rumah Penginapan TNB Hari pertama, hari Sabtu, kami bertolak ke Port Dickson dari pukul 12.30 tengah hari. Sampai ke Rumah Penginapan TNB Port Dickson dalam pukul 2.30 petang.… Read More »

Cara-cara Melakukan Solat Sunat Gerhana Bulan

Hai Assalamualaikum ! Malam semalam berlaku Gerhana Bulan. Ada sesiapa yang tengok? Saya tak dapat nak keluar rumah atau jenguk ke langit. Sibuk jaga baby. Suami pula pergi surau. Kat surau, rakan-rakan qariah sama-sama laksanakan solat sunat gerhana right after Isyak. Dan memandangkan saya masih lagi sedang berpantang, saya takde rezeki nak laksanakan solat sunat gerhana tu sekali.… Read More »

Testimoni Peserta Kursus Mobile Spa “The Walking Beauty”

Hai Assalamualaikum semua! Suka tak kalau dapat cari side income melalui bisnes servis spa? Khususnya untuk kaum wanita yang sukaaaa sangat dengan bidang kecantikan ni dengan DUIT. Tak kira lah nak buat secara Home Spa atau Mobile Spa. Dua-dua pun boleh jadi lubuk duit. Ha, kalau suka, anda mestiii lagi suka dan teruja bila tengok Testimoni Peserta Kursus Mobile… Read More »

Pengedar Shaklee Sentul, Kepong dan Taman Melati

Hai Assalamualaikum. Berita baik kepada mereka yang duduk di sekitar Sentul, Kepong, Taman Melati dan juga Selayang, jika nak dapatkan apa-apa barang Shaklee, anda boleh menghubungi agen dan pengedar Shaklee Kepong Nur Farah Amirah Bt. Samsudin. Farah ni sebenarnya sepupu saya je. Dia dah lama jadi pengguna tegar Shaklee. Bukan sahaja dia, malah seluruh keluarganya pun pengguna tegar… Read More »