Category Archives: Informasi

Phytoestrogen Dalam Soya Penyebab Kanser?

Phytoestrogen daripada soya penyebab kanser? Ada banyak pendapat yang mengatakan, phytoestrogen itu menyebabkan kanser. Terutamanya phytoestrogen yang orang boleh dapat dengan meminum soya. Disebabkan perkara ni, orang jadi takut nak minum soya sebab takut risiko mendapat kanser. Tapi sejauh manakah kebenaran pendapat ni? Jom kita rungkaikan. Di sini saya quote penerangan daripada Dr. Zubaidi Hj. Ahmad terlebih dahulu… Read More »

Tablets Ada Bahan Kimia? Bermakna Shaklee Itu Tak Semulajadi Lagi?

Tablets ada bahan kimia, maka ia dah tak semulajadi lagi? Mungkin ada yang tanya, macam mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi? Dah jadi tablets, takkanlah takde tambahan bahan kimia? Ok, saya akan jelaskan. Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia. SEMUA benda di sekeliling kita, adalah bahan kimia. Contoh: AIR Air tu pun bahan kimia =… Read More »

Tips Rawat dan Atasi Masalah Kayap dengan Cepat dan Berkesan

Tips RAWAT dan ATASI masalah KAYAP dengan CEPAT dan BERKESAN. Ada orang tanya kat saya, macam mana nak rawat dan atasi masalah kayap? Pastu boleh tak Shaklee bantu atasi masalah kayap ni? Kalau ya, apa dia Set Lengkap Kayap Shaklee? Ok, mula-mula, jom kita kenali dulu apa tu kayap? Tahu dia masalah kulit. Tapi apakah punca dia serta… Read More »

Testimoni Vivix Untuk Masalah PCOS

A PCOS fighter that benefits a lot with Shaklee!! If you’re a PCOS fighter yourself, this sharing might help you. Saya mula amalkan Vivix pada 2013-2014 sebagai ikhtiar untuk mengandung. Dah macam2 cara cuba dan amalkan sebelum tu. Bile kawan recommend Shaklee dan Vivix, saya pun cuba. Tak baca pun apa itu vivix dan benefit vivix. Saya just… Read More »

Apa Yang Leaders Shaklee Dapat Dalam Leaders National Conference

Saya nak share sikit tentang hadiah-hadiah yang kami sebagai Leaders Shaklee dapat semasa National Conference di Sunway Convention Center hari Sabtu lepas. Sebenarnya ada macam-macam sangat dan semuanya memang sangat-sangat best! Sampai-sampai je lepas Registration, Shaklee berikan kami Breakfast yang sedap-sedap bersama coffee and tea. Masa selepas registration dan semasa breakfast tu kan, suasana meriahhh sangat tau. Sebab… Read More »

Ikhtiar Cegah Rawat Kencing Manis dengan Shaklee

Sejujurnya saya mula ambil berat dan gigih belajar tentang Diabetes dan Kencing Manis ni apabila Ibu saya sendiri border line Diabetes. Asalnya ada Darah Tinggi je. Mak mertua saya pulak Diabetes yang agak serius. Sekarang dah kena ambil insulin setiap hari. Kedua-dua ibu dan mak mertua saya memang dependent kepada ubat doktor. Ubat doktor tu macam tak berkesudahan.… Read More »

Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Bagaimana Vivix Boleh Membunuh Sel-sel Kanser?

Assalamualaikum semua. Banyak saya dah share dalam blog saya ni tentang manfaat Vivix, kandungan serta ujian-ujian klinikalnya. Tapi hari ni saya nak share secara khusus, bagaimana Vivix tu mampu membunuh sel-sel kanser atau mencegah kanser? Di dalam Vivix, ada satu bahan yang dinamakan Resveratrol. Resveratrol ini telah disebut dalam 2,000 kajian termasuklah kajian berganda yang dijalankan oleh Harvard… Read More »

Pengalaman Arwah Adik Ipar Yang Mengidap Kanser Tulang

Saya ada pengalaman menyedihkan bila memikirkan tentang penyakit kanser ini. Baru saja Ogos tahun lalu (30 Ogos 2016), adik ipar saya menghembuskan nafasnya yang terakhir kerana mengidap kanser tulang. Arwah adik ipar saya bertahan selama hampir 2 tahun saja sejak didiagnosa dengan penyakit tersebut. Semenjak adik ipar saya mendapat kanser itu, saya banyak melakukan pembacaan di internet dan… Read More »

Gout Hanya Meminati Kaum Lelaki Ke?

Assalamualaikum semua. Pernah wonder tak gout ni asyik kena kat orang lelaki? Ke tak pernah hairan pun? Saya pun pernah tertanya kenapa. Memang betul. Lelaki lebih cenderung mengalami penyakit gout berbanding wanita. Hanya 10% sahaja wanita yang menghidapi penyakit Gout ini, dan kebanyakan daripada mereka adalah daripada golongan ‘menopause’. Gout ini kebanyakannya menyerang lelaki yang berumur 40-an. Tetapi… Read More »